Uçak Bileti Fiyatında Hangi Ücretler Var?

Çoğu zaman uçak biletinin tek bir fiyattan olduğunu düşünebilirsiniz. Lakin durumun öyle olmadığını öğrenmek için, artık bir daha nedeniniz var çünkü biz bu yazıyı sizin için hazırladık.

Uçak bilet fiyatına dahil olan hizmetler (genellikle) yolculuk ücreti, yakıt harcı, hizmet bedeli, havalimanı check- in ya da online check in ücreti, vergi ve benzeri giderler oluyor. Yani satın aldığınız bir uçak biletinde (genellikle THY üzerinden alınan biletlerde özellikle) pek çok hizmet dahil olabiliyor. Verdiğiniz ücret hepsini kapsadığı için ekstra bir ödeme yapmanıza gerek kalmıyor.

  • Hizmet bedeli
  • Yakıt harcı
  • Check in bedeli
  • Online check in bedeli (bazı firmalar için geçerli),
  •  Yolculuk ücreti

Bu yukarıdaki maddeler artırılabilir. Lakin optimum olarak genellikle bunların olduğunu söyleyebiliriz değerli arkadaşlar. Bu ücretlerin daha detaylı ve dikkatli bir şekilde ayarlandığını ve dijital olarak organize edildiğini söylememiz yalan olmayacaktır. Çünkü internet üzerinden bilet satışı yapan havayolları, bu konuda da büyük yatırımlar yapıp altyapı hazırlığı sağlıyor ve bu sayede daha farklı fiyatlarda daha çok insana bilet satışı yapılabiliyor. Bir bilette olan hizmetler ve fiyatlar genellikle bu şeklide işlemektedir yani değerli arkadaşlar.

Uçak Bileti Alırken Masraf Düşürmek

ucak-ucretleriAslında bu kulağa çok zor bir işlem gibi gelse de, pek öyle değil değerli arkadaşlar. Genellikle hangi havayollarının nasıl hizmet verdiği az çok bilinir (düzenli seyahat edenler için söylüyoruz). Bu bilgiler ışığında ortaya şöyle bir sonuç çıkabilir;

  • Bazı firmalar, ihtiyaçlarınıza yönelik hizmet verirler.
  • Siz yemek yemek istemezseniz, onun fiyatını ödemezsiniz ve daha düşük fiyata bilet alırsınız,
  • Siz fazla valizim yok dersiniz, sadece sırt çantası işimi göreceğinden ekstra valiz ücretini boşuna ödemek istemiyorum dersiniz, buna göre sunulan hizmetlerden faydalanırsınız,
  • Ben yer seçimi yapmak istemiyorum otomatik olarak hangisi olursa razıyım derseniz, bu konuda hizmet veren havayolu firmalarını tercih edebilirsiniz.

Bu ve buna benzer şekildeki yöntemler, bilet fiyatınız konusunda ciddi bir indirim sağlamanıza altyapı sunacaktır. Bu sayede kesinlikle rahat bir şekilde işlerinizi halledebilirsiniz. Kaliteli ve verimli bir uçak bileti alışverişi için birkaç tıklama işlemi yeterli olacaktır.

Uçak Bileti Fiyatını Belirleyen Kıstaslar

Uçak bileti fiyatını belirleyen kıstaslara baktığımız zaman, karşımıza pek çok seçenek çıkıyor değerli arkadaşlar. Çünkü uçak seyahatlerinde zamandan tasarruf etmek adına, bütçeyi aşıyor olmak herkesin ortak sorunlarından biri oluyor çoğu zaman ve insanlar bu durumu çözmek için, pek çok alternatif yol arıyor. Diğer yandan uçaklar, kısa zamanda bir yerden başka bir yere ulaşmanın bilinen en kısa yolu. Ancak, uçak biletlerinin pahalılığı hatta değişkenliği, uçakla yolculuk etmek isteyenler için önemli bir problem olarak öne çıkıyor. Bu yüzden bu tarz durumlarda kendi yaratıcı çözümlerimizi kullanabiliriz. Uçak bileti fiyatları birçok sebeple ilişkili olarak farklılık gösterebiliyor.

internetten-bilet
Özellikle yoğunluk, arz ve talep dengesi, vergiler, az ilgisi de olsa günlük kur değişimleri ve günlük olaylara kadar yoğun bir hizmet sağlayan bu seçenekler, pek çok konuda farklılık yaratıyor. Çeşitli firmalar tarafından yapılan ve ortalama olarak bir hesap çıkarılan “Yıllık uçak bileti fiyatlarındaki değişkenlik çalışması” neticesinde ortaya çıkan sonuçlar, uçak bileti fiyatlarının %40 uçak doluluk oranları, %30 havayolu firmasının seçimi, %30 da diğer sebeplerden kaynaklandığını gösteriyor. Bu farklılıklar insanlar için de sorun teşkil edebiliyor (tabi dönem dönem). %30’luk orana sahip olan diğer sebepleri ise, havaalanı seçimi, aktarmalı seçim, erken rezervasyon gibi hususlar oluşturuyor. Yani bizzat tek bir nedenden değişmiyor fiyat değerli arkadaşlar. Bu konuda hizmet sağlayan firmalar, düzenli olarak pek çok kıstas ile ilgileniyor. Bu hem verimliliği, hem de bilinçli tercihleri artırıyor. Bu maddelerin detayları incelendiğinde ise, bilet fiyat artışına maruz kalmadan ucuz uçak bileti bulmak mümkün olabiliyor. Peki ama ne yapmamız gerekiyor?

Ucuz Uçak Bileti

ucak-bileti-ucretlerinde-neler-varUcuz uçak bileti almak, pek çok kişinin aklında olan fikirlerden birisi oluyor çoğu zaman. Hatta ucuz uçak bileti hayali ile sürekli güncel teknikleri ile arayışlara giren insanlar dahi var. Uçak doluluk oranlarının belirleyicisi olarak dikkat çeken sebeplerin arasında uçuş günü ve saatinin doğru planlanması en önemli konu oluyor. Çünkü uçak bileti fiyatları uçuşa gösterilen talebe göre an be an değişebiliyor, hatta aynı şirketin aynı gün içindeki uçuşlarının saat bazındaki fiyatları dahi değişkenlik gösterebiliyor. Yıl boyu yapılan uçuşlara bakarak, ortalama fiyat değerlerinin ve saat farklarının gösterildiği (ve içinde arz talep dengesinden oluşan sonuçları da barındıran) liste şu şekilde;

  • 07:00 – 10:00 Pahalı
  • 10:00 – 12:00 Çok Pahalı
  • 10:00 – 12:00 Çok Pahalı
  • 12:00 – 18:00 Çok Pahalı
  • 18:00 – 22:00 Pahalıya Yakın
  • 22:00 – 24:00 Uygun
  • 01:00 – 02:00 Daha Uygun
  • 02:00 – 05:00 En Uygun

Yukarıdaki bu bilgiler ışığında pek çok düşünceye hakim olabilirsiniz. Fiyat değişkenlikleri ve artışlarının temel sebebi de bu oluyor. Uçuş saatinin yanında bir diğer etken olarak ise uçuş gününün doğru planlanmasına işaret eden rapora göre uçuş gününün bayram, yılbaşı gibi tatile geldiği dönemlerde yükselen uçak bileti fiyatları aynı şekilde Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi günleri de yüksek fiyatlarda seyredebiliyor. Bu durumda yapılacak şeylerin başında, önceden planlı bir şekilde işlem yapmak ve biletinizi o seçeneklere göre satın almak ya da rezervasyon yapmanız geliyor.

Bu sayede hem kampanyalı bilet fiyatları ile daha rahat uçabilirsiniz, hem de ihtiyaçlarınız kapsamında sizlere çözüm üretecek olan yenilikleri uygun ödeme seçenekleri ile revize edebilirsiniz. Detaylı uçuş seçenekleri ve kaliteli fırsatları yakından incelemek isteyen arkadaşlarımız için, Biletall.com sitesini tavsiye ediyoruz. Gitmek istediğiniz yerin konumunu girerek uygun bilet fiyatlarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz değerli arkadaşlar. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.