Uçak Seyahatinde Nasıl Koltuk Tercih Edilmeli?

Uçakta koltuk seçimi yaparken, dikkat etmeniz gereken çeşitli detaylar var. Bunların başında, sık seyahat edenlerin sağladığı tercihler gelirken, kişisel özelliklerimize göre farklı seçeneklere de ulaşabiliriz. Örneğin sık yolculuk yapan biriysek ve bu konuda kendimize has bir koltuk belirlediysek, o geleneğimizi sürdürebiliriz. Yapılan araştırmalarda en çok tercih edilen ve en rahat olarak karşımıza çıkan koltukların başında 1A koltuğu geliyor. Bu koltuğun kendine has özellikleri var. Örneğin; diğer koltuklara göre daha rahat, daha geniş ve daha özverili olan bu koltuk, aynı zamanda cam kenarı olarak da karşımıza çıkıyor. Bu koltuğun kendine has özellikleri olduğu gibi, dezavantajları da var.

Uçakta koltuk seçimi yaparken, seçimlerimiz fiziksel özelliklerimize göre de şekillenebiliyor. Örneğin uzun boylu ve yüksek kilolu biri isek, bizim için daha geniş bir koltuk gerekecektir. Ama ortalama 1.65 boyunda ve 60 ile 75 kilogram arasında biri isek, rahatlıkla tüm koltuklar işimizi görecektir. Bu tarz seçenekler arasından yapacağınız en ideal seçimleri, zamanla daha rahat deneyimleyebilirsiniz. İlk deneyimimiz her zaman için biraz sıkıcı olabilir. Bu yüzden deneyimleriniz ve bilgileriniz, fikirleriniz doğrultusunda her yeni uçuşunuzda koltuk tercihinizi ona göre yapabilirsiniz.

Uçak Seyahatinde Nasıl Koltuk Tercih Edilmeli?

Koltuk Seçimini Etkileyen Unsurlar

ucak-koltukUçaklarda koltuk seçimi yaparken, havayolu şirketlerinin sunduğu hizmete göre bir tercih organize edebiliriz. Yani bunu yaparken ise sizler için sunduğumuz verilerden faydalanabilirsiniz. Örneğin Türk Hava Yolları, Lufthansa, Emirats gibi birçok havayolu şirketin kullandığı Boeing 777 tipi uçaklarda 16. ve 32. sıraları tercih etmek genellikle en iyisi olarak ortaya çıkıyor. Hem ilk ikramlar bu koltuklarda oturanlara yapılıyor, hem en ön koltuklar aradaki mesafe daha geniş olduğu için daha rahat yolculuk yapılıyor. Bu sayede lavaboya gidişleriniz daha kolay ve rahat olacaktır. Aynı zamanda hostesler ile iletişiminiz için de oldukça rahat olacaktır bu koltuklar. Yapılan seçimlerde genellikle koltukların genişliği ön planda olurken, bazen fiyatlara göre de bir tercih olabiliyor (hatta tercihlerin çoğu fiyatlara göre oluşuyor).

Boeing 777 uçaklarında en az tercih edilenler ise uçağın son kısmında olan 44. ve 45. sıralar. Buradaki koltuklarda oturanların en çok şikayet ettiği konular; koltuğun dar olması ve tam yatmamasının yanında, tuvalete, yemek ve içecek servisinin hazırlandığı bölüme yakın olması nedeniyle gürültülü olması ve gelip geçenin çok olması. Hal böyle olunca koridor kısmının tercihi de az oluyor. Koltuk seçimi yaparken bu tip detayları incelemeniz, sizin için de fayda sağlayacaktır. Yapılacak tercihler arasında baktığımız zaman, uçakta en iyi koltuklardan bazıları da yine güvenlik çıkışındaki koltuklar olarak çıkıyor karşımıza. Bu koltukların öndeki ile koltuk aralığı son derece geniş olduğu için rahat oturabilirsiniz kolaylıkla. Tabi aynı zamanda ayaklarınızı da istediğiniz gibi uzatmak için çok uygun olduğunu söylemekte fayda var. Tercihlerinizin önemli derecede ön plana çıkması adına, koltuk seçeneklerinizi kendiniz biçimlendirebilirsiniz. Bu sayede öncelikleriniz ile ilgili olarak yapacağınız tüm koltuk seçimleri, sizin için fayda yaratacaktır. Ayrıntılı, rahat ve uygun ödeme seçenekleri ile yürütülen birbirinden farklı her türlü çalışma fırsatları, sizler için de özverili bir yenilik üretecektir.

koltuk-tercihiYapılan koltuk seçimlerinde dikkat edilmesi gereken pek çok seçim ve seçenek bulunuyor. Özellikle uzun sürecek ve oldukça yoğun sürecek olan uçak yolculuklarında, seyahat deneyimini en iyi hale getirmek için bu tür püf noktaları akılda tutmakta fayda var. Zira yoğun yolculuklar bedenen değil, psikolojik olarak da insanı yorabiliyor. Bu tarz yorgunlukların önüne geçmenin en etkili yolu, verimli çözümler üretmek üzerine kurulu bir çözüm çalışmasıdır. Bu tür bilgiler, seyahatinizin en rahat ve sorunsuz şekilde geçmesi bakımından çok değerli. Uçak bileti fiyatlarının oldukça rekabetçi ve uygun olduğu bugünlerde, eskisine göre daha sık seyahat ediyoruz. Özellikle okyanus ötesi uzun uçuşlarda, yolculuğun keyfi ve konforu uçakta başladığından uçakta koltuk seçimi konusunda daha dikkat edin. Bu tür detayları alışkanlık haline getirin, bu daha kaliteli bir seyahat deneyimi sağlayacaktır. Daha ekonomik ve konforlu bir koltuk arayışında olanlar için SeatGuru uygulaması da bir alternatif bilgi kaynağı olabilir. Havayolu firmalarına göre kullanıcılar her koltuğu değerlendirip bir puan verip yorum yapıyorlar. Uçağın oturma planı ve koltukların konumu konusunda detaylı bilgi sahibi olunabiliyor. Bu tarz detayları inceleyerek, sizin için en ideal çözümleri sunan firmalardan bilet alabilirsiniz. Özellikle havayolu şirketleri kapsamında sunulan bu çalışmaları, detaylı ve verimli bir şekilde ön plana çıkarmak için, birkaç tıklama ile online bilet satın almanız yeterli olacak.

Online bilet ile ilgili olarak yapacağınız çalışmalar da sizin için özel bir çözüm sağlayacaktır. Profesyonel olarak hizmet sunan biletall.com sitesi üzerinden satın alacağınız tüm biletlerde, ekstra güvenlik alt yapısı olduğu için uçak koltuğu seçimlerinizde istediğiniz pek çok detayı check – in aşamasında rahatlıkla organize edebilirsiniz. İyi bir seyahat deneyimi için belirlediğiniz koltuk oldukça önemli bir detaydır. Bunları sağlayarak, rahat ve verimli bir çalışmaya adım atabilirsiniz. Hemen hemen herkes için özel bir promosyon hazırlayan havayolu firmaları, bu kapsamda da oldukça etkili çözümler sağlıyor. Eğer isteğinize göre bir koltuk varsa (ve ilk defa binmiyorsanız), güvenlik konusunda inceleyeceğiniz detayları biliyorsunuz. Ama ilk defa uçak seyahati gerçekleştirecekseniz, sizin için en uygun çözümleri yazımızda anlatılan detaylara göre şekillendirebilirsiniz

Koltuk Seçiminizi Yaptıysanız Ucuz Uçak Biletiniz Biletall.com’da ».

Güvenlik ve Öncesi Süreç

havaalani-arama

Uçağa binmeden önce yapacağınız her araştırma, sizi bu konuda daha rahat ve verimli bir seyahate hazırlayacaktır. Bu yüzden uçak seyahati ile ilgili pek çok konuyu, bloğumuz da yazan yazılardan ele alarak incelemeye başlayabilirsiniz.
Şimdiden keyifli uçuşlar diliyoruz. Aklınıza takılan her türlü soru için, bloğumuzu incelemeye devam edebilirsiniz. Zaman kaybetmeyin ve birkaç tıklama ile en uygun çözümleri incelemeye başlayın. Ayrıntılar ve uygun çözümler için bizler buradayız.

Ayrıca Skyscanner’ın yaptığı araştırma sonucundaki ideal bir uçakta hangi özellikler olmalıdır resmine’de göz atabilirsiniz:

skyscanner-ideal-ucak

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.