Uçak Yolculuğuna Çıkmadan Önce, Mutlaka Bilmeniz Gereken 7 Kritik Bilgi

Özellikle ilk defa uçak yolculuğu yapacaklar başta olmak üzere hemen herkes için faydalı olabilecek 7 önemli maddeyi sizler için bir araya getirdik. Nitekim uçak yolculuğu birçok önemli detaya dikkat etmeyi gerektirmektedir. Eğer ilk kez uçağa binecekseniz, sağlık anlamında dahi dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Dilerseniz maddelerimizi ele almaya başlayalım.

1) Biletinizi Önceden Almayı Unutmayın

ucak

Otobüs yolculuklarında olduğu gibi, aynı gün bilet alıp yola koyulmanız uçaklar için pek mümkün değildir. Eğer aynı gün bilet almak ve uçmak istiyorsanız, emin olun normale oranla çok daha fazla bilet ücreti ödemiş olursunuz. Ekonomik bir uçak bileti satın almak istiyorsanız ve bunu yapacak zaman aralığına da sahipseniz, mutlaka haftalar, aylar öncesinden hareket edin. Biletinizi ne kadar erken alırsanız o kadar ucuz olacaktır.

2) Bagajınızı Doğru ve Bilinçli Hazırlayın

valiz-bavul

Uçak firmaları, 15 ila 20 kilogram arasında bir bagaj hakkı sunarlar. Bu nedenle bagajınızı hazırlarken her şeyi koymak yerine gerçekten ihtiyacınız olanları almanız daha mantıklı olacaktır. Aksi halde bagajınızı teslim ederken hem sorun yaşar hem de bagaj kilosunu dengelemek adına vakit kaybedersiniz. Ya da artı paralar ödeyerek bagaj hakkı satın almak zorunda kalabilirsiniz.

3) Check-in İçin Doğru Zaman Planlaması Yapın

ucak-ici

Uçak biletini satın almak ayrı; aldığınız bilet için vakti geldiğinde check-in yaparak son aşamayı tamamlamak ayrı bir olaydır. Bu nedenle birinci tavsiyemiz “online check-in” olmaktadır. Ortalama 24 saat öncesinde biletlerinizin check-in işlemi açılır. Koltuğunuzu online ortamda seçer, onaylarsınız. Böylelikle havalimanına sadece uçağınıza binmek için gidersiniz. Eğer online check-in şansınız yoksa, en az 1,5 – 2 saat kadar önce havalimanına gitmeniz sorunsuz bir check-in işlemi için size olanak tanıyacaktır. Nitekim seferiniz için nasıl bir yoğunluk olacağını önceden bilemezsiniz. Check-in işlemlerinizi Biletall.com mobil uygulamasından hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

4) Uçağınızın Kalkış Kapısı ve Detayları

havaalani

Havalimanına gittikten sonra mutlaka kapı numaranızı ve kapının nerede olduğunu öğreniniz. Aksi halde uçağınız için biniş anonsu yapıldığında kapı aramak, yanlış yola girmek ya da farklı bir aksaklık yaşamak sizler için uçağı kaçırma gibi kötü sonuçlar doğurabilir. Zira havalimanları büyüktür, birçok kapı vardır ve sürekli olarak bir uçak, yolcu trafiği vardır. Siz, kapı numaranızı ve kapınızı önceden öğrenerek bu yoğunlukta yaşanabilecek temel bir sorunu kendi adınıza önlemiş olursunuz.

5) Uçak İçerisinde Doğru Hareket Etme

ucak-ici-hareketleri

Uçağa bindikten sonra mutlaka kabin görevlileri tarafından yapılan uyarıları dikkate almalısınız. Zira uçak içerisinde dikkat edilmesi gereken bazı sabit kurallar ve detaylar vardır. Örneğin telefonunuz ya da mobil şebeke odaklı bir akıllı cihazınız varsa, mutlaka kapatmalı ya da uçak moduna almalısınız. Acil durumlarda neler yapmanız gerektiği gibi konularda anlatılan ön bilgilendirmeyi mutlaka dikkatli bir şekilde dinlemelisiniz.

6) Uçak Yolculuğunda Kulak Ağrısı/ Çınlaması

ucakta-kulak-agrisi

Karadaki basıncın bir anda üzerine çıkacak, dakikalar sonra binlerce fit yukarıda bulunacaksınız. Her ne kadar uçaklarda birçok önlem alınmış olsa da, kulaklarınızda geçici bir çınlama ya da ağrı söz konusu olabilmektedir. Özellikle de 1 saatin sonrasında bu tarz çınlamalar görülür. Bu tür durumlara karşı mutlaka esneme hareketleri ile ağzınızı hareket ettirmeniz gerekir. Mümkünse hafif bir şekilde yolculuk süresince sakız çiğnemeniz de yardımcı olacaktır.

7) Kitap Okumak Ya Da Benzeri Bir Uğraş

ucak-bileti

Uçak yolculuğu eğlencelidir, gökyüzüne çıkarken dışarıya bakmak ayrı bir heyecan verir insana. Fakat bunların hepsi en fazla 15-20 dakika kadar sürer. Sonrasında yer yer heyecan başlar ve bir süre sonra bu heyecan yerini sıkılmaya hatta ciddi bir bunalmaya dahi bırakabilir. Bu tür durumları önlemek adına yanınızda bir kitap bulundurabilirsiniz. Ya da benzeri basit bir uğraş (örneğin koltuk arkalarında bulunan dergilere göz atmak, örgü örmek gibi) ile yolculuğu sizin adınıza daha rahat bir hale getirebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.