Uçak Yolculuklarınızı Daha Konforlu Hale Getirecek 10 Öneri

Uçak yolculuğuna çıkmak çoğu zaman keyifli bir eylem olsa da, içerisinde bazı şüpheler barındırır. Havalimanı serüveninin uçuştan çok önce başlaması ve “Uçuşuma yetişebilecek miyim?”, “Acaba yolculuğum rahat geçecek mi?”, “Uyuyabilecek miyim?”, “Vardığımda çok mu yorgun olacağım?” gibi sorular, yolculukla ilgili belirsizlik tabloları çizerken; yolculuktan alacağınız keyfin azalmasına sebep olabilir. Elbette stressiz ve rahat bir yolculuk geçirip, varış yerinize ulaştığınızda daha dinç hissetmeniz için uygulayabileceğiniz bazı ipuçları var.

Online Check-In Yapın

ucak-yolculugu

Online check-in, biletlenmiş rezervasyonu olan yolcuların uçuşlarını yapmak üzere havalimanına gelmeden önce, check-in işlemlerini internet bağlantısı olan herhangi bir yerden yapabilmelerine olanak sağlayan bir hizmettir. Uçuşunuza uzak ya da yakın bir tarihte biletinizi satın aldınız. Seyahat gününüz geldi çattı. Uçağınızın kalkışından 24 saat önce, online check-in işlemini yaparak; hava yolu şirketinizin size sunduğu imkanlar doğrultusunda ücretsiz olarak koltuğunuzu seçebilirsiniz. Kimi hava yolu şirketlerinde bu işlemi ücretli olarak gerçekleştirme seçeneğiniz bulunmaktadır. Hava yolu şirketiniz ücretsiz koltuk seçimi yapmanıza imkan tanımıyorsa ve bu nedenle koltuk seçimi yapmayı düşünmeseniz dahi; online check-in, uçuş gününüzde havalimanında standart check-in sırasında uzun kuyruklar beklememeniz için size avantaj sağlayacaktır. Kalkışa 90 dakika kala, online check-in hakkınızın sona ereceğini unutmayın.

Valizinizin Olabildiğince Küçük ve Hafif Olmasına Dikkat Edin

Çoğumuz, özellikle uzun seyahatlerimiz için valiz hazırlarken neyi koyup neyi bırakacağımız konusunda kararsız kalırız. Durum böyle olunca;  yola çıkarken oldukça ağır, büyük boyutlarda, dolayısıyla taşımakta zorlanacağımız valizlerle baş başa kalabiliriz. Uçak yolculuğu söz konusu olduğunda, havalimanında valizinizi birçok kez indirip kaldırmanız gerekecektir. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda, valizinizi olabildiğince küçük ve hafif biçimde hazırlamanızı öneririz. Yolculuğunuz yaklaşırken, seyahat konseptinize uygun şekilde bir liste hazırlayarak; yolculuk öncesinde valizinizi hazırlarken yaşayacağınız kararsızlıktan, dolayısıyla gereksizce ağırlaşan valizlerden kurtulmuş olursunuz.

valiz

Rahat Kıyafetler Tercih Edin

Uçuş sırasında oturduğunuz koltukta rahat etmek, hatta tercih ederseniz uyumak aslında sizin elinizde. Rahat kıyafet tercihleri bu konuda başlangıç noktası olacaktır. Yolculuğa çıkarken, dar kalıplı, yakıcı kumaşa sahip kıyafetlerden uzak durup; daha hafif, bol kesimli, yumuşak dokulu olanları tercih etmeniz önerilir. Ayakkabı seçimi de aynı doğrultuda olmalıdır. Spor ayakkabı -mevsim koşulları izin verdiği ölçüde- yolculuk için ideal bir seçim olacaktır. Uçuş öncesinde yahut sırasında üşümemeniz & terlememeniz için özellikle hava durumunu takip etmeniz ve ona göre kıyafet seçimleri yapmanız; yağmurlu havalar için uçuş öncesinde ve sonrasında zor durumda kalmamanız açısından yanınızda mutlaka şemsiye bulundurmanız önerilmektedir. Uzun bir yolculuk söz konusu ise, yine mevsime uygun olarak yanınızda çorap, şal, hırka gibi alternatifler bulundurmanız yararınıza olur.

Yanınıza Yiyecek Bir Şeyler Alın

Hava yolu firmanızın yemek ikramı mevcut olabilir; fakat yolculuk yapmak birçok insanı normal zamanlara göre daha çok acıktıran bir eylemdir. Yanınıza atıştırmalık hafif yiyecekler ya da meyve alırsanız, daha rahat bir yolculuk geçirmek için son adımı da atmış olacaksınız.

taze-yiyecek

Yeterince Su İçin

Kabindeki hava kalitesi, cildinizin ve genel olarak vücudunuzun su ihtiyacını arttırır. Bu durumda uygun kremlerle veya vücut losyonları ile cildinizin nemini korumanız faydalı olur. Fakat zararlı etmenlerden korunmak için en önemli ihtiyacınız, bol su içmek olacaktır. Yine aynı sebepten ötürü, kafeinli içeceklerden özellikle uzak durmanız önerilir.

Havalimanına Erken Gidin

Uçak yolculuklarında, check-in, kapı açılışı gibi adımların zaman sınırlamaları vardır. Bu nedenle, uçak kalkışından önce havalimanında olmanıza rağmen uçağa binememe ihtimaliniz doğar. Bu stresi yaşamamanız için mutlaka zaman sınırlamalarına uygun olarak, erkenden havalimanında olmanızı öneririz.

seyahat

Gürültüden Uzak Durun

Sese karşı duyarlı iseniz, koltuk seçiminizi yaparken uçak içerisinde, görece daha gürültülü yerlerden uzak durmanızı öneririz. Örneğin, uçağın en arka kısmı, kanatların yanında bulunan koltuklar ve tuvalete yakın yerler gürültüden en fazla etkilenen bölümler olacaktır.

Boyun Yastığı Kullanın

Uçaktaki koltuklar ne kadar rahat olursa olsun, özellikle uyumak istiyorsanız boynunuzu sabitlemeniz gerekecektir. Bunun için boyun yastığı kullanmanız önerilir. Boyun yastığı, yolculuğunuz sırasında boyun sağlığınızı korumanıza ve rahat etmenize katkı sağlayacaktır.

boyun-yastigi

Yanınızda Kitap, Dergi Ya Da Film Bulundurun

El çantanıza/ el bagajınıza okumakta olduğunuz bir kitabı, dergiyi koymak ya da tabletinizi, bilgisayarınızı yanınızda bulundurarak uçuş boyunca film izlemek; zamanı daha verimli ve keyifli değerlendirebilmeniz açısından dikkate alabileceğiniz önerilerdir. Tüm bunları bir kenara bırakıp müzik dinlemeyi de tercih edebilirsiniz. Bunların hepsi uçak yolculuğunuz boyunca, size daha konforlu hissettirecek alternatiflerdir.

Koltuğunuzdaki Yerinizi Alın Ve Rahatlayın: Keyifli Bir Uçuş Olacak

Uçuşunuz dakikalar sonra başlayacak. Tüm önerileri dikkate aldınız ve sorunsuz biçimde uçaktaki koltuğunuza yerleştiniz. Yolculuk esnasında ayak altınızda ya da kucağınızda kalıp sizi rahatsız etmemesi açısından el bagajınızı gerekli yere yerleştirmeyi unutmayınız. Uçuş öncesi kabin memurlarının uyarılarını dikkate alınız. Kemerinizi bağladıktan sonra, bu keyifli yolculuğun tadını çıkarmak için artık hazırsınız. Hava güzelse ve cam kenarında oturuyorsanız sadece dışarıyı izleyerek bile rahatlayabilir ve bu görsel şölen ile yolculuğunuzu daha keyifli hale getirebilirsiniz.

yolculuk-ve-kulaklikEn Ucuz Uçak Biletini Listele »

İyi uçuşlar, iyi yolculuklar 🙂

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.