Uçakta Koltuk Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak yolculuğu, günümüzdeki en popüler ulaşım şeklidir. Diğer ulaşım yollarına göre biraz maliyetli olan hava yolu, yine diğerlerine oranla çok daha fazla hızlı ve de konforludur. Yine de uçak yolculuğu yapanların bazen yolculuktan memnun kalmadığını ve konforlu olmadığını iddia ettiklerini görebilirsiniz. Bunun sebebi aslında uçağın konforlu olmaması değildir, kişilerin yanlış koltuk tercihindendir.

Online Check-in Kesinlikle Yapın:

Uçaklarda bazı koltuklar aynı sınıftaki öteki koltuklara oranla daha konforlu olabilmektedir. Genellikle uçakların tasarımına bağlı bir şekilde değişen koltuklar arasındaki bu konfor farkından kaynaklanan sorunları online check-in sırasında yapılacak kişinin özelliklerine göre doğru koltuk seçimiyle gidermek mümkündür. Doğru koltuk seçimi insanın kendini tanıması ile başlar. Fiziksel özelliklerinizle birlikte nasıl bir yolculuk geçirmek istediğiniz ile alakalı bir durumdur.

uzun-ucus-ucaklari

Fiziğinize Göre Koltuk Yeri Belirleyin:

Uçakla yolculuk yapacak kişiler için ön bilgi olması adına sizlerle doğru koltuk seçimi hakkında bildiklerimizi paylaşmak istiyoruz. Öncelikle fiziksel özelliklerinize göre koltuk seçimi önemlidir. Acil çıkış kapılarının olduğu yerlerdeki koltukların aralıkları diğerlerine göre çok daha geniştir. Eğer boyunuz uzunsa ya da yapılı bir vücudunuz varsa bu koltukları tercih edebilirsiniz. Ancak bilmeniz gereken şey bu koltukların geriye yatış oranlarının daha düşük olmasıdır. Aynı durum ön sıralar içinde geçerlidir. Yine vücut yapınıza göre ön sırayı genişliğinden ötürü tercih edebilirsiniz.

Manzara İçin Cam Kenarı:

Ancak ön sıraların uçağın en soğuk yeri olduğunu da bilmelisiniz. Eğer manzara izlemeyi seviyorsanız, şüphesiz koltuk seçiminizi pencere kenarından yapmalısınız. Pencere kenarı koltuk seçimi ile tüm yolculuğunuzu mavi gökleri ve uzaktan gözüken yeryüzünü izleyerek geçirebilirsiniz.

Uçaktan Hızlı Çıkmak İsteyenler:

Eğer sizin için önemli olan manzara değil de çabukluk ise koridor tarafından koltuk seçmelisiniz. Çünkü pencere kenarından iniş esnasında zorluk yaşarsınız. Ama eğer koridor tarafında iseniz uçak durduğu anda el valizinizi alarak hemen inebilirsiniz. Uzak durmanız gereken yerler ise tuvaletin yanındaki ya da çok yakınındaki koltuklardır. Kötü koku sizi rahatsız edecektir ve bununla birlikte tuvaletin yanındaki koltuklar dar olduğundan konforunuza gölge düşecektir. Zaten en sonda yer alan bu koltuklara gürültü de çok gelmektedir.

ucakta-yiyecek

Açlık Derecenize Göre Koltuk Seçimi:

Yemek ve içecek servisinin hazırlandığı bölüme yakın olmasını istiyorsanız kesinlikle koltuk seçiminizi en ön taraf veya en arka kuyruk tarafından seçmelisiniz. Çünkü yemek servisleri ön ve arka taraftan olmak üzere iki hostes tarafından dağıtılmaktadır. Eğer orta taraflarda olursanız yemeği en son yiyen siz olursunuz. 🙂 Özellikle de çok uzun sürmeyecek bir uçak yolculuğundaysanız, yeme ve içme işi büyük bir acele ile yapılacaktır. Bu sebeple ikramların yapılmaya başlandığı koltuklar sizin için büyük bir şans olacaktır. İlk önce servisi siz alacağınız için geniş bir zaman diliminde bunları tüketebilirsiniz.

Sakin Bir Yolculuk İçin:

Ayrıca yolculuğunuz boyunca sakinlik istiyorsanız, uçağın kanat bölümlerine denk gelen koltuklardan da uzak durmalısınız. Kanat bölümüne gelen koltuklarda yoğun bir gürültü olmaktadır ve bu da sizi rahatsız edecektir.

ucak-yolculari

Yazımızda paylaştığımız bilgiler ışığında siz de sizin için en uygun olan koltuğu seçebilirsiniz. Özellikle yolculuk edeceğiniz uçak firmasının, sizi hangi tür uçaklarla götüreceğini öğrenerek detaylı bir araştırma ile koltuklarının nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz. Sırf rahat bir uçuş yapmanız adına size yolculuk edeceğiniz uçağa ait tüm detayları veren internet siteleri de mevcuttur. Bu internet siteleri aracılığı ile seyahat edeceğiniz firmanın en rahat koltuklarını öğrenebilirsiniz. Biraz araştırma yaparak,  çok rahat ve konforlu bir yolculuk geçirebilirsiniz. Özellikle de daha uzun süren uçak yolculuklarında konfor büyük önem taşımaktadır. Bunları bilerek gerekli tüm araştırmaları yapmalısınız.

En Avantajlı Uçak Biletlerini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.