Ülkelerin Geleneksel Kıyafetleri Eşliğinde Bir Kültür Yolculuğu

Ülkelerin yemekleri, dini inançları, yaşam biçimleri, kültürleri ve kıyafetleri farklılıklar gösterir. Giyilen bazı kıyafetler sadece o ülkeye özgü olup, saygı duyulması gerekir. Beğeni ve tercihlerle oluşan bu kıyafetler o ülkenin tarzını ve yaşam biçimini en güzel şekilde bizlere yansıtır. Çünkü kültürel miras yolu ile bu kıyafetler günümüze kadar ulaşmıştır. Sizlerle uzun ve eğlenceli bir yolculuğa çıkmak istiyoruz. Bakalım, hangi ülkeye özgü ne tarz kıyafetler mevcut.

Azerbaycan Geleneksel Kıyafeti

azerbeycan

Azerilere özgü olarak bilinen ve değişik tarzıyla çok beğenilen Azerbaycan geleneksel kıyafeti Kafkas kıyafetidir. Özellikle özel günlerde giyerler. Kafkasya kültürünün izlerini taşıyan bu kıyafetlerde zarif kesimler ön plana çıkar. Özel nakışlarla bezenmiş kadın kıyafetleri ve bellerine taktıkları altın bantlarla karşımıza çıkmaktadırlar. Erkeklere özgü Kafkas kıyafeti ise tamamen siyah ve dore renginden oluşur. Dize kadar çekilen çizme görünümlü özel ayakkabıları ile de dikkat çekmektedirler.

Biletall.com’dan En Ucuz Azerbaycan Uçak Biletini Bul »

Japonya Geleneksel Kıyafeti

japonya

Kimono adı verilen Japonya’nın geleneksel kıyafetinde kumaşların bele sıkıca sarıldığını ve renklerin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Japonya’nın geçmişine baktığımızda bu tarz kıyafetler kadın ve erkek ayrımı yapılmadan giyilirdi. Ancak son zamanlarda bu renkli kumaştan bele bağlanarak ve bazı motiflerle süslenerek oluşturulan kıyafetleri sadece kadınlar giymektedirler.  Kısacası bu uzun, saten tarzı ve renkli kıyafetler içinde Japon kadınları çok şık görünürler. Kollara yakın yaklaşık yarım metre genişlikte olan bu kıyafetler oldukça orijinaldir.

Hindistan Geleneksel Kıyafeti

hindistanHintliler genel olarak dikilmemiş kendilerine özgü kumaşları omuzlardan başlayıp aşağıya kadar sararak kullanırlar. Hindistan’da kullanılan takıların güzelliği hemen göze çapmaktadır. Abartılı takılarla bu kumaş kıyafetler bir bütün oluşturmaktadır.

Hindistan sarisi adı verilen bu geleneksel kıyafet Hindistanlı kadınların günlük hayatta ve özel günlerde kullandıkları bir kıyafettir. Üzerlerindeki nakış işlemeleri gerçekten göz alıcıdır.

Hintli erkeklerin kıyafetleri kadınların kıyafetlerine nazaran daha sadedir. Çoğunlukla krem ve beyaz renk tercih ederler. Ayakkabılarındaki renk detayını atlamazlar. Kıyafetlerine göre renk seçimini yaparlar. Üstlerine attıkları ince şallarda olmazsa olmazlarıdır.

Bulgaristan Geleneksel Kıyafeti

bulgaristan

Bulgaristan’a ait olan geleneksel kıyafetler ikiye ayrılır. Bez ve ferace gibi kıyafetlerle Bulgaristan kadınları farklı bir tarz yakalarlar. Feraceler genelde koyu renktedir (siyah ve lacivert). Bu bezler ve feraceler bulundukları bölgelere göre kalınlık ve kumaş bakımından farklılıklar göstermektedir. Bulgarlar beyaz çoraplarla kıyafetlerine sadelik katarlar. Kol kısımları da bilekten dirseğe kadar beyaz renktedir. Bellerine ve boyunlarına astıkları altın sarısı detaylarla kıyafetlerini hareketlendirirler. En ucuz Bulgaristan uçak biletleri Biletall.com’da sizleri bekliyor.

Arabistan Geleneksel Kıyafeti

arabistanArabistan’ın geleneksel kıyafetinin adı Kandura’dır. Arap giysisi olarak bilinen Kandura erkekler tarafından giyilir. Arabistan’ın bu geleneksel kıyafeti beyaz renkte, bol ve uzundur.

Arabistan erkeklerinin rahatının bu şekilde düşünülmüş olduğunu sanıyoruz. Tagıyah beyaz bir örme kafatası örtüsüdür. Bunu takmadan pek dışarı çıkmazlar. Ayrıca giydikleri Kandura pamuktan ve iklime uygun olarak yapılmıştır.

İran Geleneksel Kıyafeti

iran

İran giyim kuşamı başörtüsü ile başlar. Kadınlarda -özellikle Türkmen’lerde ve Zerdüşt inancına sahip kadınlarda- bu başörtüleri çok çeşitli şekillerde kullanılır.  İran geleneksel kıyafetlerinde genel olarak altın sarısı rengi fazlaca kullanılmaktadır.  Beluçi kadınları ise başörtüsü yerine sarık giymeyi tercih ederler.

İskoçya Geleneksel Kıyafeti

iskocya

İskoçya denildiğinde hemen akıllara kısa etek olan Kilt gelir.  Sadece erkeklerin giydiği bu yöresel kıyafet İskoçyalılara özeldir.  Kiltin yanında ceket, yelek uzun çorap ve küçük çanta kullanılır.  İskoçya erkekleri bu kıyafetleri özel günlerde de giymeyi tercih ederler. Zaten oldukça sevimli olan İskoçyalılar bu kıyafetleri giydiklerinde daha da sevimli gözükmektedirler.

Meksika Geleneksel Kıyafetleri

meksika

Meksika’nın kıyafetleri için çiçek gibi desek yanılmış olmayız. Her rengin bulunduğu yöresel kıyafetleri ile biraz yerli unsurları, biraz Avrupa unsurlarını karıştırmışlardır. Genel olarak elyaf pamuk, yün ve ipekten oluşan kumaşlar tercih ederler. Meksika kıyafeti denilince akla gelen ilk şey yuvarlak ve büyük geleneksel Meksika şapkasıdır. Meksikalı erkekler çizme kullanmayı çok severler. Ayrıca Guayebera adı verilen gömlek en meşhur kıyafetleridir. Beyaz renkte olup oldukça serin tutma özelliğinden dolayı çok tercih edilir.

Biletall.com’dan En Ucuz Meksika Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.