Uzun Uçuşlarda Rahat Seyahat Etmek İçin 5 İpucu

Çağımızın ulaşım aracı uçakla yolculuk yapmak her ne kadar zaman ve enerjiden tasarruf yaptırsa da özellikle uzun saatleri kocaman bir tüp içinde geçirme mecburiyetinde olmak can sıkıcı ve sonu gelmeyen bir durum haline dönüşebilir. Geçmek bilmeyen saatler ve dakikalar, basınç farklılığından doğabilecek kulak tıkanmaları ve ağrılar, ikide bir tuvalete gitme ihtiyacı hissedilmesi ve çoğu insanda bulunan kapalı kalma korkusu bu güzel yolculuğu bir cehennem azabına dönüştürebilir. Bu gibi olumsuz duygulardan kurtulmak için yapılabilecek birkaç şey mevcuttur. Hem basit hem de pratik bazı yöntemler sayesinde ruhsal ve fiziksel olarak çok daha rahat seyahat etmeniz mümkün. İşte uzun uçuşlarda rahat etmek için uygulayabileceğiniz bazı pratik ipuçları!

Uzun Uçuşlarda Rahat Seyahat Etmek İçin 5 İpucu

1- UÇUŞ ÖNCESİ KİŞİSEL HAZIRLIK

valiz-hazirligi

Hiçbir zaman uzun uçuş rehavetine kapılmayın. Nasıl olsa saatlerce uyurum ve gideceğim noktaya varırım niyetiyle yola çıkarsanız baştan kaybedersiniz. Uçuş öncesinden birkaç saat önce hazırlıklarınızı tamamlayıp, havalimanına o şekilde gitmenizde büyük fayda vardır. Eğer yolculuğunuz sabahsa, mutlaka saatinizi ayarlayın ve stres yaşamadan kişisel hazırlıklarınıza başlayın. Ilık bir duş almak ve hafif bir atıştırma sizleri daha rahat ve enerjik hissettirecektir. Karnınız aç olsa bile kesinlikle ağır, yağlı, çok tuzlu ve çok tatlı yiyeceklerden kaçının. Bu işleri yaparken hafif bir müzik açabilir ve çıkacağınız uzun uçak yolculuğuna kendinizi psikolojik olarak hazırlayabilirsiniz. Modunuzu yükseltmek sizi her zaman bir adım öne geçirir.

2- MUTLAKA DOĞRU KOLTUK SEÇİMİ YAPIN

ucak-koltuk

Uçuş öncesi internette ya da çağrı merkezindeki personel yardımıyla koltuk seçimi yapmak istiyorsanız, kafanızda önceden bir fikir elde etmelisiniz. Check-in işlemi esnasında havayolu şirketinin görevlisi bu konu hakkında genellikle sizlere doluluk oranı çerçevesinde yardımcı olmaya çalışmaktadırlar. Hangi tarafta oturursanız daha mutlu ve huzurlu bir yolculuk yaparsınız bunu düşünmelisiniz.  Herkesin bildiği gibi orta koltuklar her zaman en rahatsız olanlardandır. Sağınızda solunuzda tanımadığınız insanların oturacağını bilmelisiniz. Özellikle kilonuz da varsa orta koltuk asla size göre değildir. Koridor her zaman kullanışlıdır. Hem daha ferah hissedersiniz hem de tuvalet ya da yürüme ihtiyaçlarınızda kolaylıkla bu koltuktan kalkabilirsiniz. Cam kenarı ise, uzun yolculukların kurtarıcısı olabilir. Bitmek bilmeyen uzun uçuşlarda eğer yakından bakma imkanınız olursa, muhteşem doğa ve şehir manzaralarıyla karşılaşabilir ve bir nebze de olsa her şeyi bir kenara atarak güzel hayallere dalabilirsiniz.

3- KİTAP, DERGİ VE FİLM SEÇİMİ

ucakta-kitap-okumak

Uzun uçuşlarda yanınızdaki kişi en iyi arkadaşınız olmayabilir ancak yanınızda getirdiğiniz dergi, kitap ya da mini bir dvd oynatıcı ve kendi zevkinize göre seçtiğiniz bir film koleksiyonu sizi içine düşeceğiniz bunalımdan bir anda çekip alabilir. Önünüzde iki üç filmi bitirebilecek ya da bir romanı okuyabilecek saatler olduğuna göre, zevkinize uygun ne varsa toplayın ve el çantanıza atın. Romantik bir filmde ya da bir macera filminde saatin nasıl geçtiğini anlamayacak, kitabınızın her yeni sayfasında birkaç dakikanın daha geçip gitmiş olacağının bilincinde çok rahat bir uçak yolculuğu geçirebileceksiniz. Eğer kitap okumayı tercih etmeyenlerdenseniz, gideceğiniz ülke ya da şehir hakkında rehber kitaplar bulundurarak hem zamanınızı geçirebilir hem de birçok pratik bilgiye sahip olabilirsiniz. Eğer dilini bilmediğiniz bir ülkeye seyahat ediyorsanız, belki de güzel bir konuşma kılavuzunu inceleyebilir ve varacağınız noktaya gelmeden birbirinden pratik ve yararlı kelime ve cümleleri ezberleyerek, acil durumlar karşısında kendinizi ifade edebilme endişesini üzerinizden atabilirsiniz. Bununla birlikte koltuk ceplerinde sizler için sunulan ücretsiz magazin ve seyahat dergilerini de karıştırabilirsiniz.

4- OYUN OYNAMANIN YARARLARI

ucakta-oyun-oynamak

Eğer akıllı telefonunuz varsa, mutlaka uçuş moduna da sahipsiniz demektir. Öncelikle telefonunuzu uçuş moduna getirin ve kulaklığınızı takın. Telefonunuza ait bir kulaklık takmanız önemle tavsiye edilir. Bu sayede oyunun seslerine rahatlıkla konsantre olabilir ve açtığınız oyun tadını çıkarabilirsiniz. İster kelimelik oyunu, ister uzay savaşları, ister araba yarışları, ister sokak kavgası, hangi oyun olursa olsun zamanın nasıl geçtiğini asla anlayamayacaksınız. Kulaklık sayesinde kendinizi diğer yolculardan ve uçağın stresinden uzaklaştırabilir, tamamıyla oyununuza adapte olabilirsiniz. Oyun indirmek ve oynamak sizleri sıkıcı bir uzun uçak yolculuğundan kurtarır. Bu sayede çok sevdiğiniz ama bir türlü kazanmayı beceremediğiniz bir oyunun da kurdu olabilir, teknik becerinizin seviyesini yükseltebilir ve sayı üzerine sayı yaparak mükemmel puanlar kazanabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Uçak Biletini Bul »
 

5- UÇUŞ ESNASINDAKİ SAĞLIĞINIZ

ucakta-halime-kadinlar

Uçak kabinlerinin içi aşırı derecede kurudur. Bu yüzden her zamankinden daha çok susuz kalırız. İçerideki hava geri dönüşüm sistemi yoluyla verildiğinden kabindeki herkesle aynı havayı soluyup durmak zorunda kalırız. Daha fazla oksijen alınabilmesi için kabine taze hava pompalanır ancak bu da irtifa yüksekliğinden dolayı oldukça kuru bir hava olmaktadır. Bu susuzluğun önüne geçebilmek ve alınacak zararı en aza indirmek için yanınızda mutlaka bir şişe su bulundurmanız önemle tavsiye edilmektedir. Hatta birçok uzman, daha yolculuğa başlamadan iki üç gün öncesinden su takviyesine başlanması gerektiğini belirtmektedirler. Uzun mesafe yolculuklarda saatlerce havada kalacağınızı düşündüğünüzde bu bilginin hiç de abartılacak bir şey olmadığını fark edebilirsiniz. Susuz kalmak özellikle kuru havanın olduğu ve kapalı mekanlarda uzun süre geçirdiğiniz yerlerde, bazı problemlere sebep olabilir. Kendinizi kısa bir süre sonra bitkin ve uykulu hissedebilir, boğaz ve ağız kuruluğu yaşayabilir, gereksiz terleyebilirsiniz. Ayrıca burun için üretilen deniz suyu spreylerinden de kullanabilirsiniz. Bu sizin genzinizin de açılmasına fayda sağlar. Bir diğer husus da uzun yolculuklarda hareketsiz kalmış olmanın getirdiği risklerdir. Bu riskleri sıfıra indirmenin en güzel ve sağlıklı yolu hem uçuş öncesi hem de uçuş esnasında basit ama etkili egzersizler yapmaktır. Havalimanlarında bu işlemi yapan birçok Uzakdoğulu yolcuya rastlamanız mümkündür.  Mümkün olduğunca eklemlerinizi açacak, nefes alışverişinizi düzene sokacak basit hareketlerle bu sorunu da ortadan kaldırmanız mümkündür. Egzersiz yapmak hem fiziksel hem ruhsal sağlığınıza iyi gelir ve mutluluk hormonu salgılamanıza yardımcı olur.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.