Uzun Yolculuklarda Oynanabilecek Oyunlar

Uzun yolculuklar her zaman samimi bir ortam oluşmasına gebedir. Özellikle tren yolculuklarını, etrafınızdakilerle arkadaş olarak tamamlayabilirsiniz. Yeni arkadaşlarınızla eğlenerek zaman geçirebilir, birbirinizi tanıdıkça daha güzel vakit geçirebilirsiniz. İşte bu yolculuklarınızı eğlenceli aktivitelere dönüştürebileceğiniz oyun önerileri.

En pratik oyunların oynandığı iskambil kartlarıyla pişti gibi basit bir oyun da oynayabilirsiniz, pis7’li gibi daha çok oyuncuya ihtiyaç duyulan bir platform da kurabilirsiniz. Kaç kişi olursanız olun, her zaman iskambil kartlarıyla oynayacak bir oyun bulunur.

  • Hikayemi Tamamla

Yolculuğunuzu eğlenceli hale getirirken, aynı zamanda yaratıcılığınızı da geliştirebileceğiniz bir oyun. En az iki kişiyle ihtiyacınız olan bu oyuna, herhangi bir hikaye ile başlıyorsunuz. Daha sonra diğer oyuncular, yarım bıraktığınız yerden hikayeyi devam ettiriyor. İstediğiniz şekilde devam ettirebileceğiniz bu oyunda bir sınırlama yoktur. Kim bilir belki de ortaya harika bir kurgu çıkacaktır.

  • Ben Neredeyim?

Belli bir yer seçip ‘Ben neredeyim?’ diyorsunuz ve etrafında olan bazı ögeleri anlatarak sizin nerede olduğunuz bulmalarını sağlıyorsunuz.

  • Ünlülerin İsimleri Oyunu

Çok basit ve eğlenceli oyunlardan biri de ünlülerin ismi oyunudur. Bu oyun, bir ünlü ismi söyleyerek başlar, sıradaki kişi söylenen ünlünün soyadının baş harfini kullanarak bir başka ünlü ismi söyler ve böyle devam eder. Eğer İsmi ve soyadı aynı harfle başlayan ünlü kullanılırsa, kullanan kişi sıradaki kişiye ceza verme hakkına sahip olur.

  • İsim-Şehir-Hayvan

Akıllı telefonlar çıkmadan önce okul sıralarının popüler oyunlarından biriydi. Ne yazık ki zamanla kağıt-kalemle birlikte unutuldu. Ama hala yolculuklarınızı keyifli hale getirmek için alternatif oyunlardan biri olarak kabul edilebilir. Bilmeyenler için biz yine de anlatalım; Alfabeden bir harf seçilir ve isim-şehir-hayvan-bitki-eşya-ünlü kategorilerinin hepsine o harfle başlayan kelimeler yazılır. Her bir kategori 10 puan değerinde olur ve en çok puanı toplayan oyunu kazanır.

  • Neyse ki- Maalesef

Bir diğer yaratıcılığınıza ihtiyaç duyacağınız oyun! Oyun, pozitif bir olayı vurgulayarak başlar. Mesela; ‘Neyse ki valizime parfümü koymayı unutmadım’. Diğer oyuncu bu durumu olumsuz bir olayla devam ettirir ve ‘maalesef’ diyerek bir cümleye başlar. Bu oyun bir pozitif, bir negatif durum ifade edilen cümlelerde devam eder.

  • Bombay’e Gidiyorum

Peki bir hafıza oyununa ne dersiniz? Bu oyunda amaç, alfabeyi kullanarak olabildiğince çok öğeyi hatırlamaktır. Oyuna başlayan kişi ‘Bombay’e gidiyorum ve yanımda (A ile başlayan bir şey söylemesi gerekir) allık götürüyorum’ der. İkinci kişi de, ilk oyuncunun söylediğini tekrar eder ve devam eder; ‘Ben de Bombay’e gidiyorum ve yanımda (B ile başlayan bir şey söyler) barbekü teli götürüyorum’. Harfler ilerledikçe hafızanız da zorlanacak, kelimeler karıştıkça eğlenceniz artacak.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.