Yalnız Seyahate Çıkmanın Heyecanını Yaşamadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Nereye olduğuna önceden karar vermeden, birden ve spontane şekilde gelişen tatil meraklılarının sayısı her geçen gün artıyor. Bu tarz tatiller insanların daha çok dinlenmesini, yeni insanlarla tanışmasını ve yeni yerler keşfetmesini sağlıyor. Bunları yalnız yapmak, dünyayı özgürce ve hiçbir kurala bağlı kalmadan keşfetmek anlamına geliyor.

Ancak yalnız tatile çıkmadan önce mutlaka bilinmesi gerekenler vardır. Bu tatil önerileri yalnız seyahate çıkacaklar için oldukça önemli ipuçları verecektir.

Konaklama Alternatifleri

Konaklama planlarında 5 yıldızlı büyük oteller yerine daha küçük konuk evlerini, hostelleri, pansiyonları veya kamp alanlarını tercih edebilirsiniz. Her şey dahil otellerde akşama kadar havuz başında veya açık büfe karşısında geçirmektense şehir içinde yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak ve bölgeyi bilmek için sürekli hareket halinde olmak daha iyi bir düşünce olabilir. Bu yüzden de konaklama alternatiflerini çoğaltın ve en uygun olanını tercih ederek tatil sürenizi uzatın.

Yeni Ülkelerin İklimine Adapte Olun

Ülkeler arası seyahatlerde gidilen ülkenin iklimine, havasına ve yapısına hemen alışılamayabilir. Bir gün süreyle dinlenmeye çekilmek ve yeni güne zinde bir kafayla başlamak alışma sürecini hızlandıracaktır.

Yalnız Başına Tatillerde Akşam Yemeklerini Keyifli Hale Getirmek

Sıkıcı, sade ve pahalı restoranlar yerine kalabalık, iç içe ve ortak kullanım alanlı yerlerde yemek yemek daha iyi sonuçlar doğuracaktır. Yeni insanlarla ve yeni lezzetlerle karşılaşmanızı sağlayacak bu yöntem aynı zamanda daha az maliyet demektir.

İyi Dinlenin ve Her Zaman Dinç Olun

Tek başına tatillerde sizlere sahip çıkacak, kaldığınız yere kadar götürecek veya daha başka sorunlarda sizlerin yanınızda olacak kimse yok. Tamamen kendi başınızın çaresine bakmak durumundasınız. Bu yüzden de beslenmenize dikkat etmeli ve vücut direncinizi korumalısınız.

Mevzubahis Paraysa Çok Kere Düşünün

Tatilde tüm paranızı yanınızda taşımak yapılacak en büyük hata olacaktır. Ayrıca sürekli döviz bürolarında para bozdurmak hiç keyifli olmayacaktır. Bankamatikleri kullanmak ve kredi kartını tercih etmek daha doğru bir yol olacaktır. Ayrıca yalnız başına çıktığınız tatillerde muhakkak ekstra başka bir hesabınızın olması faydalı olacaktır.

Bağlantıyı Koparmayın

Gittiğiniz her ülkede muhakkak telefonunuzu o ülkenin GSM kurallarına göre ayarlatın ve yakınlarınızla hemen her gün iletişim halinde olun. Özellikle sosyal medyayı kullanabilir ve anlık hikayeler paylaşarak nerede olduğunuzu ve ne yaptığınızı belirtebilirsiniz. Bu kadar açık olmamasını istiyorsanız ailenizden sadece bir kişiyle gün içinde konuşabilir ve kendiniz hakkında bilgi verebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Bileti Bul »

Tek Başına Tatillerde Eşya Belirlemek Çok Önemli

Tek başına tatiller hep aynı yerde kalacağınız değil sürekli olarak yer değiştireceğiniz ve hareket halinde olacağınız tatillerdir. Bu yüzden de yanınıza sadece hayati önemdeki eşyalarınızı alın. Bavullar, büyük çantalar vs. eşya taşımaya gerek yok. Dışarıya çıkarken muhakkak bir çantanız olsun ve bu çantada; pasaport,  kimlik, para ve kartlarınız bulunsun. Daha çok eşyası olanlar ise sırt çantalarını yanından ayırmamalıdır. Değerli takıların ise tatilde alınması önerilmez.

Belgelerinizi Güvene Alın

Tek başına tatillerde kişilerin başına en çok gelen olaylardan biri de belge kaybetmektir. Böyle durumlar istenmeyen sorunlara yol açabilir ve tatili mahvedebilir. Bu şekilde bir sorunla karşılaşmamak için tüm önemli evrakların fotokopilerini ailenize bırakın. Taranmış orijinal kopyaları kendinize mail olarak atın ve sürekli ulaşabileceğiniz bir cihazda bulundurun. Önemli evraklarınızı güvenli bir yere bırakabilir ya da daha gizli bölmede saklayabilirsiniz.

Aman Güvenliğe Dikkat

Gideceğiniz noktaya gece yarısı ulaşmak yerine gündüz saatlerinde ulaşmayı tercih edin. Şehir içerisinde dolaşmalarda kalabalık yerleri tercih edin ve şehrin arka sokaklarına hiçbir zaman uğramayın.  Kendinizi kötü hissettiğinizde kendi belirleyeceğiniz kişilerden yardım talep edin. Siz istemeden müdahale eden ve yardım etmeye çalışan kişilerin tekliflerini kabul etmeyiniz. Herhangi bir rahatsız verici durumda tepkinizi bağırarak verin. El kol hareketlerini ve yüz mimiklerini çok iyi kullanın.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.