Yazın Kamp Yapılabilecek Yerler

Türkiye’de de artık kamp yaşamı oldukça artış göstermektedir. Bunu her yıl artan çadır satışlarından anlamaktayız. Özellikle yaz mevsiminde yapılan kamp tatilleri çok fazla tercih edilmektedir. İnsanlar güneşi gördükleri an da ülkenin farklı yerlerinde kamp tatili planı yapmaya başlarlar. Bu duruma elbette ki artan otel fiyatları da oldukça fazla katkı sağlamıştır. Kamp hayatı insanların hem bütçelerine hem de keyiflerine hitap etmektedir. Özellikle de şehir hayatından kaçmak isteyenler, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tercihidir kamp hayatı. Çocuklu ailelerin çocuklarına doğa sevgisi aşılamak için de ayriyeten bu tatil şeklini tercih ettikleri aşikârdır. Biz de bu durumu göz önüne alarak Türkiye’de özellikle yaz aylarında tercih edebileceğiniz kamp alanlarını araştırdık. Gelin hep birlikte bu yaz nerelerde kamp yapabileceğimize bakalım. Ayrıca kamp hayatına yeni başlıyorsanız ve fikir sahibi olmak istiyorsanız yeni başlayanlar için kamp ekipmanları yazımızı okuyarak ilk adımınızı atabilirsiniz.

Yedigöller/Bolu

Kamp denildiğinde akla gelen yerlerden biri de şüphesiz Yedigöller Milli Parkı’dır. Her mevsim sizlere güzel hizmetler sunan bir alan olması, vazgeçilmezliğini oldukça fazla güçlendirmektedir. Kamp için neredeyse en ideal yerlerden biri diyebiliriz. Sizlere sunulan kamp alanlarında keyifle konaklayıp, tatilinizi geçirebilirsiniz. Park içerisinde sayısız göl bulunmaktadır. İzin verildiği takdirde bu göllerin kenarlarında çadırlarınızı kurabilirsiniz. Rezervasyon gibi bir sıkıntı çekmeden rahatlıkla tatilinizi başlatabilirsiniz. Park içerisinde çeşitli sayıda ağaç türleri bulunmaktadır. Doğa yürüyüşleri yaparak da tatilinizi doğayla bütünleşebilirsiniz. Park içerisinde kişi başı veya araç başı olarak ekstra bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Yaz geldiğinde kendinizi doğaya atmak ve şehrin kalabalığından kurtulmak istiyorsanız tercihinizi ilk olarak Bolu’dan yana kullanabilirsiniz.

Biletall.com’dan Bolu’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Kabak Koyu/ Muğla

Kabak Koyu Fethiye’de Likya Yolunda yer almaktadır. Akarsu ve kanyonların arasında yer alan bu koy sizlere oldukça keyifli bir tatil sunmaktadır. Adeta saklı bir cennet gibi güzelliği vardır. Koy içerisinde plaj, büyük ormanlık alanlar ve çeşitli ağaçlar yer almaktadır. Sizlere çeşitli kamp alanları tercihi sunulmaktadır. Kamp alanlarının dışında yer alan bölgelerde kamp yapmak yasaktır. Çadırınız yok veya çadırda kalmak istemiyorsanız bungalov evlerde de konaklayıp, tatilinizi yapabilirsiniz. Sizlere sunulan eşsiz gün batımı manzarası ile tatiliniz oldukça keyifli hale gelecektir. Yaz sıcaklarından kurtulmak ve keyifli bir tatil geçirmek için tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz.

Adres: Uzunyurt Mahallesi, Uzunyurt Köyü, Muğla

Biletall.com’dan Muğla’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Şavşat, Karagöl Milli Parkı, Artvin

Artvin’in Şavşat ilçesinde yer almaktadır. Çadır kampı için oldukça elverişli bir alandır. Doğu Karadeniz’in ideal kamp alanı diyebiliriz. Özellikle de yaz mevsiminde oldukça keyifli olmaktadır. Milli Park’ın içerisinde Karagöl ve Sahara Yaylası bulunmaktadır. Ayrıca çadır kampı yapmak istemeyenler için bir pansiyon yer almaktadır. Tercihinizi pansiyondan yana da kullanabilirsiniz. Park içerisinde buzul gölleri, akarsular ve çeşitli ağaçlar yer almaktadır. Sizlere oldukça sessiz bir tatil hayatı sunduğunu söyleyebiliriz. Keyifli ve huzurlu bir yaz tatili istiyorsanız kendinizi Şavşat’a atın derim.

Biletall.com’dan Artvin’e En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Saros Körfezi, Çanakkale

Saros Körfezi, özellikle de deneyimli dalgıçların oldukça fazla tercih ettiği yerlerden biridir. Kamp sevdalılarının en çok tercih ettiği bir alan dersek yalan söylemiş olmayız. Kalabalık olmayan ve henüz daha turistlerin akın akın gitmediği bir yer. Oldukça berrak suyuyla gidenleri büyülemektedir.  Ayrıca suyunun buz gibi olması yaz sıcaklarından kaçanlar için bulunmaz bir nimet. Kamp yapmak için en iyi seçeneklerden biri olabilir. Ancak daha çok kamp konusunda ileri bir seviyeye ulaşmış insanların tercih ettiği bir bölgedir. Zorlayıcı imkânları olabildiği bilinmektedir. Sahil yakınında elektrik hizmeti olmaması bu zorluklardan biridir. Gecenin karanlığını ve sessizliğini sonuna kadar yaşamak istiyorsanız tercihinizi Saros Körfezinden yana kullanabilirsiniz.

Biletall.com’dan Çanakkale’ye En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Cunda Adası, Ada Camping Kamp Alanı, Ayvalık

Midilli Körfezi’nde yer almaktadır. Turizmin neredeyse en çok tercih edilen yerlerinden biri diyebiliriz. Kamp için oldukça ideal bir alanı bulunmaktadır. Ada Camping Kamp Alanı’nda aydınlatma hizmetinin olması ayrıca gazlı, ocaklı mutfakların bulunması kampçıları oldukça rahata kavuşturacak bir özelliktir. Özellikle de elektrik prizlerinin olması fazlasıyla konforlu diyebiliriz. Kamp alanında konaklıyorsanız plaja girişiniz de ücretsiz olmaktadır. Ayrıca sizlere şezlong ve sıcak su hizmeti de verilmektedir. Konforlu ve rahat bir çadır hayatı yaşamak istiyorsanız tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz.

Biletall.com’dan Ayvalık’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.