Yeni Başlayanlar İçin Yanınızda Mutlaka Bulundurmanız Gereken Sonbahar Kamp Ekipmanları

Son zamanlarda kamp tatillerinin oldukça popüler hale geldiğini görüyoruz. Yaz, sonbahar, kış, ilkbahar ayrımı olmaksızın her dönem yapılabilen kamp tatilleri, tatile olan bakış açınızı değiştirecektir. Doğa ile baş başa kalmanızı sağlayan tatiller, hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirecektir. Bu yazımız içerisinde sonbaharda kamp yapmak isteyip hangi ekipmanları almaları gerektiğini bilmeyen kişilere güzel bir liste sunmaya çalışacağız. Kamp yapmak isteyen kişilerin yanlarına alması gereken şeyler;

Çadır

Hangi mevsim kamp yapacak olursanız olun. Eğer yanınızda çadır yoksa kampa çıkma gibi bir durumunuz olmayacaktır. Gerçi kamp yerlerinde kiralık çadırlar bulunuyor. Fakat hiçbiri sizin alacağınız kadar güzel, kaliteli olmayacaktır. İlk defa kamp yapacak birisi nasıl çadır alacağını da bilemiyor. Bizim önerimiz 4 mevsim çadırlar almanızdan yana olacaktır. Kar, yağmur ya da en zorlu mevsim şartlarına dayanabilecek çadır almak sizi güvende hissettirecektir. İçinde rahatça oturmak, uyumak istiyorsanız da en azından 4 kişilik çadır almaya çalışın.

Uyku Tulumu

Uyku tulumu olmadan kamp yapmanın neredeyse imkansız olduğunu söyleyebiliriz. Uyku tulumu hem yaz hem de kışın sizleri çadır içerisinde güvene alacak en önemli şeylerden birisidir. Alacağınız uyku tulumu sayesinde gecenin en soğuk günlerinde bile sıcak olarak uyuyabilirsiniz.

Çanta

Sırt çantasının yanı sıra yanınıza ek bir çanta almanızı öneririz. Bu çantayı temiz ile kirli kıyafetleri birbirinden ayırmak için kullanabilir ya da konserve yemeklerinizi saklamak için yanınıza alabilirsiniz. Çantanın boyutu, rengi asla önemli değildir. Çanta seçimi yaparken işinize yarayıp yaramayacağına bakmanız gerekiyor.

Mat

Bir kampçının yanına alması gereken en önemli ekipmanlarından birisi de matıdır. Mat, çadırda uyuyacağınız zeminle taş ve toprağı birbirinden ayıran özel bir ekipmandır. Matlar kendi aralarında yazlık ve kışlık olarak ikiye ayrılmaktadır. Çeşitli kalınlarda olan matları geceleri uyku tulumu altına sererken gündüzleri üzerinde oturup dinlenme amacı ile kullanabilirsiniz. Mat olmadan kampa çıkmak yapacağınız en büyük hatalardan birisi olacaktır.

Kıyafetler

Kampa yeni başlayan kişiler genelde yanlarını ne alacaklarını bilemezler. Özellikle mevsim sonbahar olunca yanınıza bol miktarda kıyafet almanızı öneririz. Kamp yapacağınız bölge soğuk olacağından dolayı alacağınız kıyafetlerin kalın olmasına özen gösterin. Gün içerisinde giyeceğiniz kıyafetler ile gece giyeceğiniz kıyafetleri birbirinden ayırın. Kıyafet yıkama durumunuz çok olmayacağından ötürü yanınıza bol miktarda temiz kıyafet almaya özen gösterin.

Yemek

Kampa yeni başlayan birisi olarak başlangıçta yemeğinizi yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz. Zamanla kampçılık alanında ilerledikçe doğadan kendi yemeğinizi doğadan kendiniz karşılayabileceksiniz. Kampa çıkmadan önce bir sırt çantası hazırlamanızı istiyorum. İçerisine daha çok uzun süre dayanabilen konserveler bulunmasına önem gösterin. Kamp süreniz 1 hafta olacaksa en az 9 gün yetecek yiyecek bulundurun. Konserve ürünler uzun süre dayanıklı olduklarından dolayı kamp için uygundurlar.

İlk Yardım Çantası

Kamplar genelde ruhu ve bedeni dinlendirmek, doğa ile baş başa olmak için tercih edilmektedir. Bazen doğa ile baş başa kaldığınız anlarda işler yolunda gitmeyebilir veya rahatsızlanabilirsiniz. Bu gibi durumlara karşı hazırlıklı olabilmek için yanınızda kesinlikle ilk yardım çantası bulundurun. Kamp sırasında ayağınız kayıp düşebilir ya da elinizi kesebilirsiniz. Bu nedenle çantanın zengin içerikli olmasına özen gösterin.

Bıçak, Çakmak gibi aletler

Sonbaharda kamp yapacaksanız yanınızda son olarak bıçak, çakmak gibi aletler bulundurmanızı öneririz. Sonbaharda çıkacağınız kampta havaların soğuk olduğunu göreceksiniz. Hem yiyecekleri parçalamak, pişirmek için hem de ateş kaynağı oluşturmak için yanınızda bu malzemeleri bulundurunuz. Bıçak ve çakmak olmadan çıkılan kampta gereğinden fazla sorun çıkacağını hatırlatmak istiyoruz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.