Yeni Evlilere: En İyi Balayı Rotaları

En romantik balayı rotalarını yeni evlenenler için hazırladık. Balayınızda romantik anlar geçirmek ve sonsuza kadar balayınızı ölümsüzleştirmek için bu rotalardan birisini seçip, kendinizi ve eşinizi çok mutlu edebilirsiniz.

Yeni Evlilere: En İyi Balayı Rotaları

Paris

paris

Balayı rotaları arasında yeni evli çiftlerin ruhuna un uygun şehirlerden biri Paris’tir. Paris romantizmin merkezidir. Paris ‘’Aşıklar Şehri’’dir.  Aşkı yaşamak isteyenlerin ya da her daim aşık kalan çiftlerin ikinci balaylarını geçirmek istedikleri yegane şehridir. Paris’e yolunuz düştüğü zaman sizleri bütün ihtişamı ile karşılan Eyfel Kulesi’ne çıkıp bu büyülü şehrin ışıklarına tepeden bakabilirsiniz. Üç kattan oluşan bu muhteşem kule dünyada en fazla fotoğrafı çekilen yapılardan bir tanesidir. Eğer eşinizle biraz saray havası almak isterseniz Louvre Müzesi bütün heybeti ile sizleri beklemektedir. Louvre’a gidip dünyaca ünlü Mona Lisa tablosunu görmeden Paris’ten ayrılamazsınız ve bu müzeyi gezmek için en az tam bir gününüzü ayırmak zorunda kalabilirsiniz. Romantik çiftlere Paris balayı için vaktimiz kısıtlı diye endişe etmenize hiç gerek yok çünkü Paris’in parfüm kokan sokaklarının kendisi zaten bir açık hava müzesi havasındadır. İçerisinde Fransız Mutfağı’nın en yöresel tatlarını deneyeceğiniz şık restoranlarını, dünyaca ünlü markalarını barındıran en meşhur caddelerinden Şanzelize’de vakit geçirebilirsiniz. Buraya kadar gelmişken bu elit caddenin batı yakasında bulunan Zafer Takı anıtına uğrayarak, Birinci Dünya Savaşında ölen askerler için yakılmış sönmeyen meşaleyi görebilirsiniz.

paris-2
photo by romvi

Balayınızın anısına Paris’in dünyaca ünlü sokak ressamlarına portrenizi çizdireceğiniz Ressamlar Tepesi’ne çıkabilir, hediyelik eşyalardan satın alabilir ve şehri panoramik açıdan seyretme imkanı bulabilirsiniz. Karı koca bir günlüğüne çocukluğuna dönmek isterseniz Disneyland gezisi organize edebilirsiniz. Gezmekle bitmeyen bu şehre gelip de gotik mimarinin en güzel örneği katedral Notre Dame’ın önünde bir hatıra fotoğrafı çekmeden olmaz. Siene Nehri kıyısında bulunan ve her yarım saatte bir çan sesleri ile üzerindeki kuşları uçuran bu muhteşem yapının görkemi karşısında şaşıracaksınız. Nehre yaklaşmışken eskiden tren garı olarak kullanılan devlet müzesini ziyaret edebilirsiniz. Orsay Müzesi eski resim ve heykelleri sergileyen olağanüstü bir balayı durağı olabilir. Özellikle bayanlar eşlerini balayı hediyesi olarak Madeleine Kilisesi’ne götürebilirler. Bu ünlü kilise Napolyon’un ordusunun büyüklüğünü göstermek için yaptırdığı bir tapınaktır. Son olarak Paris’e balayına giden her yeni çiftin dileklerinin kabul görmesi için uğradığı meşhur Pont Des Arts yani Aşıklar Köprüsü üzerine takılan rengarenk kilitlerle unutamayacağınız bir balayı hatırası yaşatacaktır.

Paris’e En Uygun Uçak Biletlerine Göz Atın

 

Maldivler

maldiv

Bir diğer balayı rotası ise Hint Okyanusu’nun kucakladığı tropik bir ada olan Maldivler’dir. Tam 1190 iri li ufaklı adacıktan oluşan bu doğa harikası ada, kristal berraklığındaki denizi, bembeyaz kumları ve balayına çıkanlara hitap eden stil otelleri ile deniz sevenlere Maldivler rotası olarak öne çıkmaktadır. Bir diğer adı da ‘’Sular Ülkesi’’ olan Maldivler atol denilen adacıklardan oluşmaktadır. Balayına çıkan çiftler için cennetin kapılarına açılan bir anahtar olan bu çok özel tropik rota için vizeye gerek duyulmamaktadır. Eşinizle birlikte kendinizi Maldivler’in dingin sularına bırakarak romantizmin doruklarında unutulmaz bir balayı geçirebilirsiniz.

maldivler

Turkuaz sulara sahip olan bu adada denize girmek ve güneşlenmenin yanı sıra olta balıkçılığı ile uğraşabilirsiniz. Kalacağınız otellerin bu eğlenceli aktivite için iskeleleri mevcuttur. Aynı zamanda teknelerle yapılan balıkçılık turlarına da katılabilirsiniz. Akvaryum gibi denize sahip olan adanın su altı güzelliğini keşfetmek isteyen çiftler ise tüplü dalış ve küçük şnorkel gezintileri yapabilirler. Hemen her otelde PADI sertifikalı dalış merkezleri bulunmaktadır. Bu merkezlerde cam tabanlı özel dalış tekneleri bulunmaktadır. Siz ve eşiniz bu muhteşem yolculuğa çıkarken hem kendinizi şımartabilir hem de balayınıza harika anlar ekleyebilirsiniz. Balayı yemek mönünüzü de tuttuğunuz balıklarla zenginleştirebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Maldivler Uçak Biletini Bul »

Londra

londra

Balayını iki bin yıllık bir kültür kentinde geçirmek isteyen evli çiftlere ve doğa ile iç içe kalmaktan hoşlanan yeşil sevenlere Londra tatili önerilir. Londra 24 saat yaşayan şehirlerden biridir ve kozmopolit yapısı ile her renkten insanın yaşadığı ayrıcalıklı kentlerden birisidir. Dünyaca ünlü müzeleri, uçsuz bucaksız yemyeşil parkları ve hareketli alışveriş merkezleri ile günün her anı sıkılmadan bir balayı geçirebilirsiniz. Londra, metre ve gram gibi metrik sistemlerin kullanılmadığı, trafiğin sağdan aktığı değişik ama bir o kadar da düzenli bir şehirdir. İnsanlar birbirlerine kibarca selam verirler ve sizden de aynı davranışı görmek isterler. Balayınızı Londra gibi asalet ünvanı bir şehirde geçirmek istiyorsanız ilk ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri Buckingham Sarayı’dır. Uzun yıllar önce halkın ziyaretine açılan bu muhteşem saraya girerek bir günlüğüne de olsa prens ve prenses olmanın hayalini yaşayabilir, sarayın çiçek kokulu koridorlarını dolaşabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında her gün saat 11:30 da gerçekleştirilen geleneksel Muhafız Değişim Törenini kaçırmamalısınız.

londra-2

Ayrıca ziyareti sadece yaz aylarında gerçekleşen Lordlar Ve Avam Kamarası’na sahiplik eden Parlamento Binasını görebilirsiniz. Bu binanın hemen önünde bulunan 106 metre yüksekliğindeki tarihi saat kulesi Big Ben görülmeden Londra da görülmüş sayılmaz. Kurulduğu günden beri hiç aksamadan çalışan bu saatin önünde güzel bir balayı hatırası fotoğrafı çektirebilir ve zamanı ölümsüzleştirebilirsiniz.  Dokuz yüz yıllık bir geçmişe sahip Londra Kulesi ise Thames Nehri kenarında bulunan ve Kraliyet Ailesi’nin mücevherlerinin saklandığı şehrin en eski ve mistik yapıtıdır. Birçok tarihi olaya şahit olmuş bu kule aynı zamanda tarih boyunca hapishane ve cephanelik olarak da kullanılmıştır. Londra’daki bir diğer önemli balayı noktalarından biri de Victoria Dönemine ait muhteşem bir yapı olan Kule Köprüsü’dür. İstanbul’daki Galata Köprüsüne benzer bir mekanizma ile çalışan bu tarihi köprü üzerinden muhteşem bir şehir manzarası izleyebilirsiniz. Balayına gelen çiftler Prens William ve Kate Middleton’ın düğünlerinin yapıldığı ve Ortaçağ mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve birçok bilim adamının mezarına da ev sahipliği yapan Westminister Manastır Kilisesi’ni de ziyaret edebilirler. Ziyaret edebileceğiniz bir diğer önemli katedral St Paul Katedrali ise Prens Charles ve Leydi Diana’nın düğünlerine ev sahipliği yapmıştır. Balayı çiftleri Londra’da zaman geçirirken Madame Tussaud Müzesine uğradıklarında tarihe geçmiş ünlü simaları aynı yerde görme imkanına sahip olabilirler. Doğa ve sanatla iç içe bir balayı planı yapabilirsiniz.

Londra’ya En Ucuz Uçak Biletleri ile Hemen Uçmak için Göz Atın

2 Comments

  1. BiletallBlog

    Türkiye de yokmu gidecek bir yer paramız yetmez bunlara

    1. BiletallBlog

      Merhaba Necip Bey, en kısa sürede Türkiye’de balayına gidebileceğiniz uygun fiyatlı yerleride yayınlayacağız.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.