Yeni Yılı Evde Geçirecekler İçin Yeni Yıl Temalı Filmler

İster yalnız, ister aileniz veya arkadaşlarınızla olun, yılbaşını evde kutlamanın tadı ayrı oluyor. Özellikle de filmlerle geçecek bir gece planlıyorsanız. Eğer siz de sırf yılbaşı olduğu için bir şeyler yapmalıyım telaşına girmeyenlerdenseniz bu liste tam size göre!

 

Evde Tek Başına / Home Alone

En sevilen yılbaşı filmlerinden olan Evde Tek Başına birçoğumuzun izlemiş olduğu, hatta birkaç defa izlemiş olduğu bir film. Unutulmaz filmde, uyandığında ailesinin kendisini unutup tatile gittiğini öğrenen Kevin’ın hırsızlara karşı evini savunması anlatılıyor. İlki 1990’da çekilen film, çok sevildiği için sonrasında 4 tane de devam filmine sahip.

Babam Söz Verdi / Jingle All the Way

1996 yapımı filmde yoğunluktan dolayı oğlunun karate gösterisini kaçıran ve sonrasında oğlunun gönlünü almak için istediği hediyeyi alacağına söz veren bir babanın, Howard Langston’ın hikayesi anlatılıyor. Popüler ve bulması zor bir hediye olan Turbo Man’i isteyen oğlunu üzmemek için girdiği arayış ise oldukça mücadeleci oluyor ve böylece ailecek keyifle izlenecek bir film olma özelliği taşıyor.

Kutup Ekspresi / The Polar Express

2005 yapımı bir animasyon olan filmde Noel Baba’ya olan inancını sorgulayan bir minik, tuhaf görünümlü bir trene atlıyor. O üzüntüyle trenin nereye gittiğini umursamasa da sonrasında gördüğü mucizevi görüntülerle şok olan çocuk trenin Kuzey Kutbu’na gittiğini öğrenince ise yerinde duramıyor. Yılbaşını çocuklarla birlikte evde geçirmek isteyenlere de izlenecek güzel bir film önerisi oluyor.

Disney’in Yeni Yıl Şarkısı / A Christmas Carol

İnatçı, huysuz ve cimri bir adam olan Scrooge’un hayatının anlatıldığı filmde, üç hayaletin ziyareti ile Scrooge geçmişini, bugününü ve geleceğini görüyor. Geçmişte nasıl bir insan olduğunu, eğer bugünkü halinde değişiklik yapmazsa nasıl bir geleceğe sahip olacağını gören Scrooge’un değişme kararı anlatılıyor.

Efsane Beşli / Rise of the Guardians

Listemizin bir başka animasyonu olan Efsane Beşli filminde kötü bir ruhun dünyaya hakim olmak için harekete geçmesinin üzerine dünyayı korumak üzere harekete geçiyor. Chris Pine, Hugh Jackman, Alec Baldwin, Jude Law, ve Isla Fisher gibi birbirinden ünlü oyuncuların seslendirme yapması da filmin ne kadar güzel olduğunu kanıtlıyor.

Bu listedeki filmler bizim en sevdiklerimizi oluşturuyor, peki sizin favori yılbaşı filminiz hangisi?

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.