Yılbaşı Gecesini Güzelleştirmeniz İçin 5 Öneri

Yaklaşan yılbaşı, tatlı telaşları da beraberinde getiriyor. Yeni yıl dileklerinin gerçekleşmesi için kusursuz bir yılbaşı gecesi yaşamak isteriz. Bunun için dekorasyondan yemeklere, süslemeden kıyafete kadar her şeye ayrı bir özen gösterir, hiçbir detayı atlamamak için bir koşuşturmaca içine gireriz.

Son dönemlerde pek çoğumuz bayram ve yılbaşı günlerinde evden uzakta bir tatil yapmayı seçsek de, hala evin rahat ortamında, sevdikleriyle birlikte, sıcacık bir yılbaşı gecesi geçirmek isteyenlerin varlığı hiç de az değil. Bu özel günde arkadaşlarınızla, ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli bir kutlama yapmak için sizlere birkaç öneride bulunacağız.

1. Sofralar Renklensin

Saatlerce ortada duracak bir masa, tabi ki sadece damağa değil göze de hitap etmelidir. Misafirlerinizin beğeneceği, sohbet ederken keyifle yiyeceği harika lezzetler hazırlarken görsel sunumlarına da mutlaka dikkat etmelisiniz. Masanıza koyacağınız minik mumlar, kokulu gül yaprakları, örtünün üzerine dağılmış simler gecenin atmosferine uyum sağlayacaktır. Şık servis tabakları, desenli bardaklar ve yılbaşı süslü peçeteler masanıza kusursuz bir görünüm katacaktır. Dilerseniz yemekten sonra ikram etmek için şekilli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Her bir kurabiyenin üzerine vereceğiniz kişiye özel süslemeler yapabilir ve onları tek tek paketleyebilirsiniz. Böylece hem lezzetli hem de sevimli bir hediye verebilirsiniz.

2. Farklı süslemelerle evinizin havasını değiştirin

Her yılbaşı gecesi sadece evlerde değil dükkanlarda da yeşil çam ağaçları görürüz. Yeşilden sıkıldıysanız beyaz çam ağaçları da bu aralar çok moda. Beyaz dalların üzerine yerleştireceğiniz rengarenk süslerle evinize bambaşka bir hava katabilirsiniz. Renk cümbüşü istemiyorsanız kendinize bir renk belirleyin ve bu rengin tonları tüm evinize yayın. Kırmızı istiyorsanız sandalyenize koyacağınız süslerden ışıklandırmaya kadar her şeyi kırmızı tonlarında ayarlayın. Yalnız zıt renkleri de unutmayın. Kontrast renkler, asıl rengin daha çok ön plana çıkmasını ve evin canlı bir görünüm kazanmasını sağlar.

3. Yeni yıla yeni dekorasyon

Bizde yaygın bir inanç vardır, “yeni yıla nasıl girersen tüm sene öyle geçer” diye. Bu yüzden yeni yıl ile birlikte tazelenmek ve yenilenmek isteriz. Bunu da evimizin dekorasyonunda değişiklikler yaparak gerçekleştirebiliriz. Tüm salon takımını yenilemeye gerek yok, ufak dokunuşlarla bambaşka bir ortam yaratabilirsiniz. Minik süsler, şerit led lambalar, yeni yıla özel çerçeveler, küçük çam fideleri, geceye uygun örtüler ve perdeler yeni bir stil oluşturmanız için yeterlidir.

Biletall.com’dan En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

4. Yılbaşı gecesine özel kıyafetler

Sadece misafirlere hoş görünmek için değil aynı zamanda yılbaşı gecesine özel bir giysi seçimi yaparak kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Bol bol eğleneceğiniz, uzun saatler geçireceğiniz bu özel gecede sizi rahatsız etmeyecek, hoş bir kıyafet giyebilirsiniz. Yılbaşının olmazsa olmazı şapkaları, gözlükleri ve maskeleri unutmayın.

5. Hediyesiz olmaz

Özel günler, birbirinize verdiğiniz hediyelerle daha anlamlı bir hale gelir. Bu günlerde verilen hediyeler evin en güzel köşesine konulur, bir ömür boyu saklanır ve hiç unutulmaz. Sevdiklerinizin beğeneceği, onlara özel hediyeler alarak ya da kendiniz yaparak mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz. Hediyeler, aranızdaki bağı güçlendirecek ve birbirinize olan sevginizi artıracaktır. Pahalı hediyeler almanızı gerek yok, yeter ki sevdiklerinizin zevklerine uygun şeyler hazırlayın. Onlara, özel olduklarını hissettirecek hediyeler verin. Özellikle çocuklar, süslü paketlerde verilen hediyelere bayılırlar. İçindekini görmeden önce saatlerce pakete bakarak hayal kurarlar. Minikleri mutlu etmek için isimlerinin yazdığı, şekilli kutularda ya da hediye paketlerinde onlara armağanlar verebilir, yüzlerindeki heyecanı ve sevinci izleyebilirsiniz. Sevdiklerinizin mutlulukları sizin de mutluğunuz olsun ve yılbaşı geceniz kusursuz geçsin. Yılbaşında sevdiklerinizin yanına gitmek isterseniz en ucuz ucak bileti Biletall.com’da!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.