Yunan Adalarına Günübirlik Seyahat İçin Gerekli Olan Evraklar Ve Geçiş Maliyetleri

Yunan Adaları benzer kültürü yansıtan ve pek çok kişinin hem sınır komşumuz olmasından hem de meraktan tercih ettiği tatil bölgelerinden biridir. Oldukça yakın olan bu komşu toprakları o kadar yakındır ki buralara günübirlik seyahat etmek bile mümkündür.

Günübirlik bir gezi planlamak, Yunan Adaları’nda bir kahve içmek ve ortak bir kültüre tanık olmak ve bu seyahati tecrübe etmek isteyen pek çok kişi var. Ancak burada akıllara takılan bazı konular var. Yunan Adaları’na günübirlik gidecek olanların nasıl evraklar tamamlamaları gerektiği ve bu işin ne kadar maliyetli olacağı oldukça merak edilen bir konudur. Siz de bu konuyla ilgili merakınızı gidermek istiyorsanız, Yunan Adaları’na günübirlik gitmek için nelerin gerektiğini yazımızda bulabilirsiniz.

Yunan Adaları’na Günübirlik Gitmek İçin Neler Gereklidir?

Yunan Adaları’na vizesiz gidilemiyor. Bununla birlikte her şeyden önce yeşil pasaport sahibi olanların buralara istedikleri zaman gidebileceğini bilmeniz gerekir. Ancak umuma mahsus denilen yani normal pasaport sahibi kişilerin Schengen vizesine sahip olmaları gerekiyor. Eğer Schengen vizeniz uzun süreli ve çok girişliyse Yunan Adaları’na günübirlik veya uzun süreli kalmak üzere gidebilirsiniz. Bahsedilen çok girişli Schengen vizesi için Yunan Konsolosluğu’na başvurmak ve istenen evrakları tamamlamak gerekiyor. Burada istenen evraklar Yunan Adaları’na gidiş amacına göre hatta zamana göre bile değişiklik gösterebilmekte. Yani genel geçer bir evrak listesinden bahsedilemez. Güncel evrak listesi Konsolosluk tarafından belirlenir ve en net evrak bilgisi vize başvurusu yapılacağı zaman öğrenilmelidir.

Yunan Adaları’na günübirlik seyahat etmek için ihtiyaç duyulan Schengen vizesi biraz maliyetli ve uzun bir süreçtir. Burada devreye Yunanistan Kapı Vizesi uygulaması girer. Türk turistler için mükemmel sayılan bu uygulama, Türkiye ile birlikte Rusya, Belarus ve Ukrayna vatandaşlarına uygulanır.  Bu vize bize en yakın olan 6 ada içindir. Bu adalar; Sakız, Midilli, Kos, Samos, Rodos ve Meis şeklindedir. Kapı vizesi almak için üç gün önceden başvurmak yeterli olmaktadır. Uygun olan acenteden başvuru işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. En ucuz Yunan Adaları uçak bileti Biletall.com’da!

Kapı Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Kapı Vizesi için gerekli olan belgelerin başında pasaportun fotoğraflı olan sayfasının fotokopisi gelmektedir. Eğer daha önceden almış olduğunuz Schengen vizeniz varsa, Schengen vize sayfalarının fotokopisi de istenmektedir. Ayrıca pasaportta KKTC giriş mührü bulunmamalıdır! Kimlik fotokopisi, iki adet vesikalık fotoğraf, Yunan vizesi başvuru formu da istenen belgeler arasındadır. Gidiş-dönüş gemi bileti ve konaklamalı gidilecekse otel ile ilgili rezervasyon konfirmesi de belgelere eklenmelidir. Bunlar dışında sadece Rodos için banka hesap dökümü veya kredi kartı hesabı da istenen belgeler arasındadır.

Görüldüğü üzere Kapı vizesi için çok fazla evrak istenmiyor ve başvuruyu üç gün evvel yapmak yeterli oluyor. Ancak maksimum on beş günlük çift girişli vize alabiliyorsunuz ve bunun da ücreti 55 Euro civarında oluyor. 55 Euro verip Kapı vizesi almak yerine biraz daha maliyetli yolu seçip uzun süreli vize almak da seçenekler dahilinde bulunabilir tabi. Fakat uzun süreli olan Schengen vizesini almak elbette ki daha zahmetli oluyor.

Yunan Adaları’na Günübirlik Geçiş Maliyetleri

Maliyetlerden ilk sıralarda yer alanı elbette ki ulaşım. Ancak bu maliyet tabi ki sabit değil. Yani gidiş-dönüş biletleri 20, 30, 60 Euro gibi farklı fiyat seçeneklerine sahip olabiliyor. Ancak bir ortalama belirlersek 35 Euro diyebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, son yıllarda oldukça hızlı bir artış gösteren feribot şirketlerinin arasından doğru olanı seçebilmektir. Firma seçerken firmanın adaya ne zaman ulaşacağı, yolcuları adanın neresine götüreceği gibi konulara çok dikkat etmelisiniz. Adalara gittiniz ve karnınız acıktı. Elbette yemek de bir maliyet. Bolca bulunan deniz ürünlerinden karnınızı ortalama 20 Euro karşılığında doyurmanız mümkün. Bu tabloda Adalara günübirlik gidiş-dönüş ve yemek ortalama 50-55 Euro civarında bir maliyete sahip denilebilir.

Biletall.com’dan En Ucuz İzmir Uçak Biletini Bul »

Ancak Adaları araba kiralayıp gezmek isterseniz ya da günübirlik değil de konaklamalı giderseniz işin rengi değişiyor. Araba kiralama fiyatları ölü sezonda ortalama 25 Euro civarındayken, sezon açıldığında fiyatlar 60 Euro’ya kadar ulaşabiliyor. Ortalama 45 Euro araba kiralama maliyeti diye düşünüldüğünde günübirlik gidilen ve arabayla gezilen Yunan Adası gezi maliyeti ortalama 80 Euro civarına tekabül ediyor. Tabi bu hesaplamalarda vizenin var olduğu düşünülmekte. Yani vizesi olduğu kabul edildiğinde Yunan Adalarına araba kiralamadan günübirlik 50 Euro civarında maliyetler, araba kiralarsanız da ortalama 80 Euro maliyetle gidebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.