Yurtdışı Seyahatlerinizde Hostel Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dünyanın en güzel yerlerini keşfetmek için seyahat planları yapanların son yıllardaki gözde konaklama seçeneklerinden biri de hostel adı verilen uygun fiyatlı mekanlar. Unutulmaz bir tatil yapmak ve dünyanın en iyi doğal ve tarihi yerlerini düşük bütçeyle görmek isteyenler için ideal bir konaklama fırsatı olan hostelleri seçerken, uygun fiyat avantajı dışında bazı önemli noktalara da dikkat etmek gerekiyor. Peki, hostel seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Yurtdışı seyahatinizde hostel seçerken bilinmesi yararlı olacak bazı önemli püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Artıları ve Eksileriyle “Hostel” Nedir?

Eğer keyifli bir yurtdışı seyahati yaparken bütçenizden tasarruf etmek, lüks konaklama seçenekleri yerine çok daha uygun bir seçim yapmak isterseniz, çeşitli ülkelerin turistik bölgelerinde yer alan hostelleri değerlendirebilirsiniz.

Hosteller genellikle uzun seyahatler yerine kısa gezileri tercih edenler için uygundur. Lüks konaklama mekanlarından ayrı olarak hosteller, müşterilerine çoklu yatakların yer aldığı odalar sunarlar. Bir pansiyona benzeyen hostellerin çoğunda mutfak, banyo veya tuvalet gibi alanlar herkes tarafından ortak kullanılmaktadır.

Uygun fiyat seçenekleri sunan ve kısa seyahatlerde büyük bir avantaj sağlayan hosteller, yukarıda bahsettiğimiz özellikleriyle lüks ve bağımsız konaklama isteyenlere pek uygun değildir. Hostel tipi konaklamada odalar 3 veya 4 kişilik olabildiği gibi, bazı işletmelerde 20 kişilik kapasiteye sahip odalar da yer almaktadır. Kadın ve erkeklerin ayrı olarak konaklayabileceği hosteller dışında bazı şehirlerde karışık odalarda hizmet veren hosteller de hizmet vermektedir.

Konum/Merkeze Uzaklık

Yurtdışı seyahati planlarken önceliğinizi gideceğiniz yerde bulunan mutlaka görmek istediğiniz yerleri belirlemeye verebilirsiniz. Bu aşamadan sonra o bölgelere yakın konaklama merkezlerini tespit etmelisiniz.

Birçok Hostel işletmesi şehirlerin turistik açıdan önemli yerlerine yakın kurulmuştur. Özellikle turistik bölgelerde konaklama merkezlerine uygun ulaşım seçenekleri yer alır. Siz yine de Hostel seçimi yaparken ulaşım yollarını önceden öğrenebilir, özellikle gezinti noktalarınıza yakın bir Hostel seçimi yapabilirsiniz.

Cinsiyete Göre Oda Seçimi

Bazı Hostel işletmelerinin kadın ve erkek karışık oda hizmeti verebildiğini hatırlatmakta yarar var. Eğer bu durumla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, tercih edeceğiniz konaklama mekanının ayrı ayrı odalarda kalma hizmeti verip vermediğini önceden öğrenmenizde yarar olacaktır.

Odaların Genişliği ve Yatakhanedeki Yatak Sayısı

Hostel tipi konaklamalarda farklı kültür ve etnik özelliğe sahip kişiler bir arada kalabilmektedir. Bu duruma alışkın olan gezginler için bu yeni insanlar tanıma fırsatı olabilir. Ancak kalabalık odalar istemiyorsanız 4 – 6 kişilik oda hizmeti veren yerleri tercih edebilirsiniz.

Bunun yanında pek çok hostelde 15-20 kişilik yatak kapasitesine sahip odalar da yer almaktadır. Genellikle hostellerde yatak sayısı arttıkça kişi başı düşen ücret azalmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Yurtdışı Uçak Biletini Bul »

Hostel Tarafından Ücretsiz Sunulan Hizmetler

Hostel türü konaklamaların öncelikli avantajının uygun fiyat olduğunu belirtmiştik. Ancak biraz daha ödeme yapıp ekstra özelliklere sahip bir yerde kalmak istiyorsanız, mekanın size sunacağı ücretsiz hizmetlerden de yararlanmak isteyebilirsiniz. Ücretsiz internet bunların başında gelmektedir.

Mekan tercihi yaparken öncelikle ücretsiz internet veya sabah kahvaltısı gibi hizmetlerin bulunup bulunmadığını öğrenmenizde yarar var. Bunun yanında hostelinizin size şehir turu veya rehberlik gibi turistik hizmetler sunup sunmadığını araştırabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.