Yurtiçi Uçuşlarda Uçak İçi İkramlar

Havayolu taşımacılığında uçakta seyahat eden yolculara oyalanmaları ve bir nebze de olsa midelerini tok tutması için bir şeyler ikram etmek, bu sektörün geleneksel uygulamalarından biridir. Özellikle bayrak taşıyıcı havayolları dediğimiz ülkeleri temsil eden milli şirketler hepsi birbirinden iştah açıcı ve leziz menülerle uçak yolculuğunu adeta bir yemek şölenine çevirmektedir. Hatta bunun zorunluluktan ziyade bir itibar yarışı olduğunu da söylemek mümkün.

Bazı havayolu şirketlerinin, giderleri en alt düzeyde tutmak ve daha fazla kar etmek amacı ile içecek ve yiyecek servisini paralı hale getirmesi de son yıllarda karşılaşılan bir durumdur. Ücretli servis yapan şirketlerin, sundukları ürünleri piyasa ortalamasının üstünde fiyatlara sattığı da herkes tarafından bilinen bir durumdur. Bu durumda, hava yolunu kullanarak seyahat edecek yolcular, özellikle de bir havayolu şirketini ilk kez kullanacakları zaman servisin ücretli olup olmadığı gibi bir ikileme mutlaka düşüyorlar. Gelin, hava yolları firmaların sunduğu ikramlara ve ücretli/ücretsiz alternatiflerine göz atalım.

ucakta-hangi-firma-ne-ikram-ediyor

Türk Hava Yolları İkramları

“Avrupa’nın En İyi İkram Servisi” gibi birçok ödüle sahip Türk Hava Yolları’nda size sunulan menüler uçuş tipine göre değişse de, daima taze ve lezzetli iddiasıyla servis yaptıklarını söylemek mümkün. İç hat uçuşlarda ‘hoş geldiniz içecekleri’ ile servise başlayan Türk Hava Yolları, adana kebaptan yaprak sarmaya birçok Türk Mutfağı lezzetinin yanı sıra Dünya Mutfağı lezzetlerini de yolcularıyla buluşturuyor. Dış hat uçuşlarda bu zengin menüye birde ara saatlerde servis edilen atıştırmalık çeşitleri ekleniyor. Okyanus aşırı uçuşlarda ise, iki öğün ve atıştırmalık servisinden önce başlangıç olarak lezzetli ordövr tabakları ve çorba servis ediliyor. Ayrıca bu uçuşlarda seçtiğiniz yemekler sizin tercihinize göre pişiriliyor.

Anadolu Jet İkramları

Türk Hava Yolları’nın alt markası olan ve yalnızca yurtiçi uçuşları gerçekleştiren Anadolu Jet; su, çay, kahve, sandviç ve kekten oluşan menüsünü yolcularına ücretsiz olarak ikram ediyor. Ekonomik uçuş mottosuyla hareket eden Anadolu Jet ile yolculuk edecekseniz, beklentilerinizi bu koşullara göre belirlemeniz daha iyi olacaktır.

Biletall.com’dan En Ucuz Anadolu Jet Uçak Biletini Bul »

Pegasus İkramları

Pegasus, Türkiye’de ücretli servis kavramını başlatan havayolu şirketidir. Yolcularına uçuştan önce online yemek seçimi opsiyonu sunan Pegasus’un menüsünde 50 çeşit yemek bulunuyor. Izgara köfteden suşiye birçok alternatifi içinde barındıran menüde aynı zamanda, düşük laktozlu, glütensiz veya vejetaryen alternatifler de mevcut. Yemekten yemeğe fiyatlar değişiklik gösterdiği gibi, yurt dışı uçuşlarındaki kurun da fiyatları etkilediğini unutmamak gerekmektedir.

Onur Air İkramları

Onur Air olarak da bilinen Onur Hava Yolları’nda ücretsiz olarak ikram edilen kraker, kek, çay ve kahve yerini ücretli ve bol alternatifli bir menüye bıraktı. Gelen talepler doğrultusunda değişikliğe gittiğini belirten Onur Air’in menüsünde günlük hazırlanmış tavuklu, peynirli ve dana jambonlu sandviçlerin yanı sıra, meyve, çikolata, cips ve muffin de bulmak mümkün. Fiyatları makul tutacağını belirten Onur Air, yurt içi uçuşlarda dahil olmak üzere lezzet arayan yolcularına o imkanı sunmuş diyebiliriz.

SunExpress İkramları

SunExpress’de ikramlarını ücretli olarak sunan şirketlerden biridir. Su dahil olmak üzere menüde istediğiniz her şeye belli miktarlarda ödeme yapmanız gerekmektedir. Uçuştan önce bildirmek koşuluyla, uçuş esnasında seçmiş olduğunuz yemeği yiyebilirsiniz. Uçuş esnasında sandviç, dilim pizza ve tek porsiyonluk lazanya gibi seçenekler sunan firmada aynı zamanda atıştırmalık ve zengin içecek çeşitleri de mevcut.

Biletall.com’dan En Ucuz Sun Express Uçak Biletini Bul »

Detaylı bilgi için uçuş yapacağınız firma ile iletişime geçip merak ettiğiniz her şeyi sorabilir ve öğrenebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.