Adım Adım Tatil Planlama: 10 Adımda Hazırsınız! (İnfografik)

Dünyanın en keyifli aktivitelerinden biridir tatil yapmak, eğer planlama kısmını saymazsanız! Merak etmeyin, o aşamayı kolaylaştıracak kılavuzu hazırladık! İşte adım adım tatil planı hazırlama.

Gideceğiniz yeri seçin.

Nereye gitmek istiyorsunuz? Bu konuda kendinize sormanız gereken sorular:

  • Ne kadar vaktiniz var?
  • Kiminle seyahat etmek istiyorsunuz?
  • Ne zaman gitmek istiyorsunuz?

Bu sorulan cevapladıktan sonra gidebileceğiniz yerler kafanızda oluşmaya başlayacaktır.

Uçak/otobüs biletinizi alın.

Gideceğiniz yeri seçtikten sonraki adım, oraya nasıl gideceğinizi seçmek. Bileti alana kadar tatil sadece hayal olarak kalır! Burada odaklanmanız gereken konu ise uygun fiyatlı bilet almak. Şansınıza, bu konuda birçok yazımız var!

Kalacağınız yeri seçin.

Biletler de hazır, ne eksik? Kalacağınız yer tabii ki! Bunun için bütçenize göre birçok seçenek var, otel. hostel, ev ya da oda paylaşımı yapan siteleri araştırabilirsiniz. Eğer şehir değiştirecekseniz ya da gezinizin çapı çok geniş olacaksa otobüs yada araba kiralama ayarlamalarını burada yapmanız gerekir.

Pasaport ve vize işlemlerini halledin.

Eğer tatiliniz yurt dışında gerçekleşecekse bu en önemli adım! Bunun için vize gerektirmeyen bir ülkeyi tercih ettiyseniz kimliğinizin güncelliğini kontrol etmelisiniz. Eğer vize gerektiren bir ülkeyi tercih ettiyseniz minimum 6 hafta önce pasaport işlemlerinize başlamanız gerekir. Eğer pasaportum ve vizem var diyorsanız sürelerinin geçerli olduğuna dikkat etmeyi unutmayın!

Yapacağınız aktiviteleri seçin.

Hayvanat bahçeleri, lunaparklar, tema parkları, konserler, festivaller, yapabileceğiniz aktiviteler sonsuz! Gitmeden önce bunları araştırıp istediklerinizi seçer ve planınızı ona göre şekillendirirseniz hiçbir aktiviteyi kaçırmadan tatilinizi tamamlayabilirsiniz!

Gezeceğiniz yerleri seçin.

Aktivitelerden sonra sıra geldi saraylar, kaleler, bahçeler, müzeler, önemli binalardan hangilerini göreceğinize. Burada yapılar dışında yemek yiyeceğiniz yerleri de seçmeniz kötü deneyim yaşama riskini azaltacaktır. Yapmak istediklerinizi ve gideceğiniz yerleri belirlerken, onları kesinlikle ve belki diye ayırmanız planlamanızı kolaylaştıracaktır.

İletişim ayarlarınızı düzenleyin.

Eğer telefonla konuşmak istiyorsanız telefonunuzu yurt dışına uygun hale getirmeli, eğer internet kullanmak istiyorsanız uygun tarifeleri gitmeden önce araştırmalısınız.

Paranızı yönetin.

Tatil yaparken paranıza kolayca ve hızla ulaşmanız gerekir. Banka kesintileri ve gecikmeleri olmadan paranıza ulaşmanız için her şeyi önceden ayarlamanız ve araştırmanız gerekir. Eğer kredi kartı kullanacaksınız önceden bankanızı haberdar etmeniz faydalı olabilir.

Bavulunuzu akıllıca hazırlayın.

Her şey hazırsa sıra geldi bavul hazırlamaya!
Burada rahat kıyafetler tercih etmeye, eğer çocuklu bir tatil olacaksa çocukların ihtiyacı olacak şeyleri eksiksiz yanınıza almaya dikkat edin, ancak çok endişelenmeye gerek yok! Eksiğiniz kalırsa, her şeyi oradan da alabilirsiniz!

Her şeyi kontrol edin.

Şimdi başa dönüp kontrol etme sırası!

  • Pasaportlar
  • Vizeler
  • Biletler
  • Konaklama rezervasyonları
  • Kredi kartları ve nakit para
  • Bavuldaki eksiklerin tespiti
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.