193 Ülke Gezen Rekortmen: André Brugiroux

Gezgin dediğin böyle olur! Genellikle otostop çekse de neredeyse her türlü ulaşım aracını kullanarak 193 ülke gezen André Brugiroux gerçekten hayranlık uyandırıcı bir hayat yaşamış. Merak edenler toplansın, anlatıyoruz.

Fransız Brugiroux, 11 Kasım 1937’de doğdu ve 17 yaşında dünya turuna başladı. Bu turda, gittiği yerleri görmekten öte oralarda yaşayarak ve kültürünü iyice tanıyarak seneler geçirdi.

Bu süreç tabii ki kolay olmadı, seyahatleri sırasında yedi kez hapsedildi, birkaç kez öldürülmenin eşiğine geldi, sürüldü, soyuldu. Aynı zamanda San Francisco’da hippiler ve Bangkok’da keşişlerle kaldı, Hindistan’da bir ashramda yoga öğrendi, Kamboçya’daki sığınmacı kamplarını gördü.

Gezginliğine Avrupa’yı gezerek başlayan Brugiroux, bir süre sonra buranın yetmeyeceğine karar vermiş olacak ki gezilerinin çapını genişletmiş. İskoçya, İtalya, Almanya sonrası dünyayı gezmeye odaklanan gezgin, zorunda kaldıkça ara ara ülkesine dönmeye devam etti.

Kongo’da askerlik ve Kanada’da çevirmenlikle geçen üç yıl sonrası biriktirdiği para ile otostop yollarına düştü. Sadece otostopla seyahat etti, sadece arabalara değil uçak, gemi, hatta yata da otostop çekti. Günde 1 dolardan fazla harcama yapmayan Brugiroux, giderlerini en alt seviyede tuttu ve bu şekilde tüm ülkeleri görmeyi amaçladı.

Başardı da! Eve dönmesi 18 senesini alsa da ilk dünya turunu 1955 ile 1973 yılları arasında tamamladı. Bu devri alem 18 sene sürmesinin yanı sıra, 135 ülke gördü ve 400.000 kilometre yolu otostopla dolaştı. Daha sonra tüm dünyayı gezdiği ve ayak basmadık nokta bırakmadığı tur ise 60 seneyi aldı ve 2015 yılında tamamlandı.

Daha sonra ilk kitabı ‘Dünya tek bir ülkedir’ anlamına gelen ‘a Terre n’est qu’un seul pays’ i yayınlayan Brugiroux, daha sonra bu kitabın filmini de çıkardı ve ona yakın kitap yazdı. Hayatını dünya vatandaşlığını savunmaya adayan bu adam, binlerce gezgine ilham kaynağı oldu.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.