2018’de Hangi Dizilere Mutlaka Başlamalısınız?

Çoğumuz motivasyonumuzu arttırmak için yeni yıla yeni hedeflerle başlıyoruz. Hatta listeler yapıyor, etkinlikler planlıyoruz. Bir de Biletall Blog takipçilerinin sınırları olmayan keşif ruhunu çok iyi biliyoruz. Sadece yeni ülkeler, şehirler ve kültürlerle de sınırlı değil; yeni şarkılar, filmler ve diziler keşfetmek de bu keşif ruhunun bir parçası. Bu sene keyifle seyredebileceği ve yeni bölümlerini iple çekmek isteyeceği bir dizi arayanlar için, 2018 yılında mutlaka izlenmesi gereken 7 diziyi anlattık. Şimdiden keyifli seyirler.

Rick and Morty

IMDb ‘Televizyon Yapımları’ kategorisinde 7. sırada olan ‘Rick and Morty’, 2017’nin sonlarına doğru ciddi anlamda ses getirmiş yapımlardan biri. 2013 yapımı olmasına rağmen, bu sezon oldukça dikkat çeken ve hızla puanı yükselen dizi, ‘Animasyon’ kategorisinde ise 1.sırada. Çılgın bilim insanı Profesör Rick ve torunu Morty’nin tehlikeli yolculuklarını konu alan çizgi animasyon, ince esprileriyle komedi dalında da oldukça iddialı. Bilimin sınırları olmayan dünyasını eğlenerek keşfetmek isteyenler için mükemmel bir alternatif.
Imdb Puanı: 9.3

West World

Benzersiz kurgusu, iddialı oyuncu kadrosu ve her saniye şaşkınlık yaratan senaryosuyla 2017’nin en çok konuşulan dizilerinden oldu West World. Bilimin sınırlarını zorlayan insanoğlunun, kendi yarattığı robotlarla olan imtihanını konu alan dizinin adeta bir film tadında olduğunu söylemek mümkün. Anthony Hopkins, Ed Harris gibi efsane isimlerin yanı sıra Evan Rachel Wood gibi yeni nesil iddialı isimlerin bir araya geldiği yapımın 2.sezonunun 2018 ilk çeyrekte yayınlanacağı duyuruldu bile. Bilimin tehlikeli sularını Western ruhuyla buluşturan West World, şimdiden IMDB ‘Bilim-Kurgu’ kategorisinde 10.sıraya yükselmiş durumda.
Imdb Puanı: 8.9

Black Mirror

İddialı Amerikan yapımlarına adeta meydan okuyan İngiliz yapımı Black Mirror izlemenin tam zamanı! Yeni sezonunu henüz yayınlamış olan Black Mirror, IMDb ‘Bilim-Kurgu’ kategorisinde şimdilik 9.sırada. Her bölümünde farklı bir dünyanın kapılarını sonuna kadar aralayan Black Mirror, suç-ceza, ütopya-distopya, hayal-gerçek, iyi-kötü gibi birbirine zıt kavramlarla yüzleşmemizi sağladığını söylemek mümkün. Teknolojinin insanı aştığı ve artık durdurulmasının mümkün olmadığı bir dünyayı gözler önüne seren Black Mirror’da, her bölüm başka bir kavramı derinlemesine sorgulayacaksınız.
Imdb Puanı: 8.9

Instinct

James Patterson’un Murder Games isimli kitabından uyarlanan Instinct, kendine yeni bir hayat kurmuş eski bir CIA idarecisinin hayatını anlatmaktadır. Kendine sakin bir hayat kuran Dylan’ın bir katilin yakalanması için acil göreve çağrılmasının ardından gelişen olayları konu alan dizi 2018 yılının en beklenen yapımlarından. Polisiye ve aksiyon yapımlarını sevenler için biçilmiş kaftan.

The Gifted

Mutantların korku saldığı bir dünyaya karşı mücadele veren insanoğlunu konu alan The Gifted, 2018 yılında en çok ses getirmesi beklenen yapımlar arasında. Mutantları doğru eğitmek ve onlarla barış sağlamak için kurulan mutant enstitüsü üzerinden birçok konuya değinen bu dizi, bilim-kurguyla fantastiğin kesiştiği tarzdan keyif alanlar için ideal seçim.

The Resident

İlaçların büyük zararları olduğunu kanıtlamayı kafasına koymuş ve oldukça parlak bir kariyeri olan başhekim ve ekibinin bu uğurda verdiği mücadeleyi konu alan dizi, 2018 yılının heyecanla beklenen yapımlarından. Müzikleri şimdiden konuşulmaya başlanan dizi, yayınladığı fragmanla beklentiyi oldukça yükseltmiş durumda.

Wisdom of the Crowd

Kızının cinayetini açıklığa kavuşturmak için üst düzey teknolojiye sahip bir makina icat eden teknolojik ar-ge uzmanının hikayesini konu alan dizi, polisiye dalındaki en iddialı yapımlardan biri olacak gibi gözüküyor. İcat ettiği insan ayrıştırıcı makine ile geleneksel suçlu arama tekniklerini kökünden değiştirecek olan uzmanın serüveni hepimizi etkileyecek gibi gözüküyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.