Tarihe İzlerini Bırakan Kadınlar

Dünya’da ve ülkemizde genel olarak kadın azınlığı gibi bir durum maalesef ki söz konusudur. Ancak eski dönemlerde bilinen, bizlere ilkleri yaşatan yüzlerce başarılı kadın vardır. Günümüzde de kadınlara örnek olan bu çok değerli kadınlar tarihe ismini yazdırmıştır. Tarihimizde yer alan düşünce yapıları, ileri görüşlülükleri, zekâları ve özgüvenleri ile kendilerinden sonra gelen nesle başrollük yapan birçok kadından söz etmemiz mümkündür. Ataerkilliğin mevcut olduğu toplum yapısında yaptıkları ilkler sayesinde dünya üzerinde büyük etkilere sebep olan önemli birçok kadından sizler için bahsettik. Herkese örnek olabilecek büyük başarılara imza atan bu isimler kimsenin unutmaması gereken değerli isimlerdir.

Sabiha Gökçen

Türkiye’nin ilk kadın pilotudur. Bunun yanı sıra Atatürk’ün manevi kızı olarak bilinmektedir. Türk kadının her alanda başarılı olabileceğine inanan Sabiha Gökçen, kendini bu alanda geliştirip askeri pilot olmuştur. Havacılık alanındaki başarılarından sonra “9 numaralı Murassa Madalyası” verilerek ödüllendirilmiştir. 1991 senesinde Uluslararası Havacılık Federasyonu Altın Madalyası’nı kazanmıştır. Gökçen dünya havacılık tarihinde bu ödülü alan ilk kadın olarak tarihe geçmiştir. Türk olarak bizlerin bu isme fazlasıyla değer vermemiz gerekmektedir. Çok eski dönemlerde sağladığı bu başarı büyük bir takdiri hak etmektedir.

Billie Jean King

Tarihin en önemli kadın atletlerinden biri olarak bilinmektedir. Billie Jean King, tenis sporu konusunda adını duyuran önemli bir isim olarak bilinmektedir. Sporda cinsiyet ayrımına adeta baş kaldırmıştır. King, 20’si Wimbledon’da olan neredeyse toplam 67 madalya kazanarak tarihe ismini yazdırmıştır. Şu an da Kadınlar Tenis Birliği başkanı olarak King, görevine devam etmektedir.

İndra Gandhi

Hindistan’ın ilk kadın başbakanı olarak karşımıza çıkmıştır. Göreve başladığı zamanlarda ülkesinin zor zamanlarla mücadele etmesini sağlamıştır. Aynı zamanda da ülkesinin dağılmasını engellemiştir. Uzun bir süre başbakanlık görevini sürdürmüştür. İkinci başbakan unvanını da uzun yıllar sürdürmüştür.

Kleopatra

Tarih üzerindeki nerdeyse en efsane isimlerden biridir. “Bana karşı zafer kazandırtmayacağım” sözüyle kadın gücünün önemin belirtmiş ve ismini tarihe yazdırmıştır. Kaynaklara göre şu anki Yunanistan topraklarında doğmuş olduğu bilinmektedir. 18 yaşında babasını kaybetmesinin ardından Mısır Kraliçesi olarak yönetime geçmiştir. 9 dil bilmektedir. Roma İmparatoru Sezar ile birlik olmuştur. Ardından tüm dünyaya hâkim olma düşüncesiyle yaşamaya devam etmiştir. Sonrasında İmparator Sezar ölünce bu hayaline ulaşamayan Kleopatra, 39 yaşında zehir içerek hayatına son vermiştir.

Marie Curie

Bilim adına yaptığı birçok önemli başarı ile dünya genelinde tanınmış bir isimdir. Polonya asıllı olarak bilinmektedir. Ünlü kimyager ve fizikçi olan Marie Curie, Nobel Ödülü alan ilk kadın bilim insanı olarak tarihe ismini yazdırmıştır. Uranyum üzerine çalışmıştır. Ve bu konuda oldukça ilerlemiştir. Aynı zamanda da radyoaktif bilim kurucusu olarak da bilinmektedir. Çalışmalarıyla hafızalardan asla silinmeyecek olduğu garantidir. Curie’nin “İnsanlar konusunda daha az, fikirler konusunda daha çok meraklı olun.” sözü de oldukça fazla bilinmektedir. Ve kendisinin düşünce yapısını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Ve bizler de bu düşünce yapısında ilerleyip kendimizi geliştirebilir, bu yetenekli ve güçlü kadınlar gibi büyük başarılara imza atabiliriz.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://tr.pinterest.com/pin/260012578475293386/
  • https://tr.pinterest.com/pin/AZ1yA5esk5ZxivySFUr80rCFwM-EEwwVsh3dt8Zg6AetqbKNREbNpv0/
  • https://tr.pinterest.com/pin/AexiPp73RPg0FT9z4YHXRbrHGhlrlgCBJMbaHqTO2RRRqJEcM0hppkk/
  • https://tr.pinterest.com/pin/12455336458210640/
  • https://tr.pinterest.com/pin/331014641357293333/
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.