2021 Dünya Turizm Haftası

Turizmin rengi, dili, dini ve ırkı olmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Neredeyse bir bütünü birleştirici bir parça özellikte olduğunu unutmamalıyız. Bu sebeple her sene 15-22 Nisan haftası Dünya Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır.

Turizm Haftası

“Turizm Haftası”  26.07.1976 tarih ve 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanmış ve daha sonra yürürlüğe girmiştir. 1977’den bu güne dek  Mart ayının ikinci Pazartesi günü kutlandığı bilinmektedir.1983 yılından sonra olumsuz hava şartları ve turizm sezonunun açılışı gerekçe gösterilerek, Turizm Hafta’sının  15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanması kararına varılmıştır.
Önceden turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan bu hafta, günümüzde anlamını yitirip farklı bir anlam kazanmıştır.  Turizmin bütün bir döneme yayılması ve yaygınlaştırılması aynı zamanda da turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler konusunda halkın bilinçlendirilmesi amacıyla bu hafta kutlanmaktadır.

Turizm, ulusal ve uluslararası seviyede kazanmış olduğu büyük boyutlarla yapılan yatırımları ve iş hacmini geliştiren ayrıca büyük bir gelir oluşturan, büyük istihdam alanları açan en önemlisi de sosyal ve kültürel hayatı fazlasıyla etkileyen önemli toplumsal ve insancıl nitelikler kazanmıştır. Kazandığı bu nitelikler dünyada turizme yönelik ulusal ilgiyi çok fazla artırmıştır. Turizmden beklentileri olan ülkeler de kendilerini bu konuda fazlasıyla geliştirmişlerdir. Turizmin özellikle gelişmekte olan ülkelere yaptığı olumlu katkı, ekonomik yönden turizmin faydalarının en önemli göstergelerinden biri olarak bilinmektedir.

Turizmin gelişmesinde en büyük etki olan turistler ise belirli bir gelire ve boş zamana sahip olan konaklama, yeme, içme ve seyahat gibi ihtiyaçların dilediği yerde gerçekleştiren o bölge turizmine katkı sağlayan hatta fazlasıyla katkı sağlayan insan topluluğudur. Eğlenme amaçlı, tatil amaçlı yapılan seyahatler yapıldığı bölgenin turizm gelirine çok büyük katkılar sağlamaktadır. Ayrıca verilen turizm hizmetleri iki ana başlık altında incelenmektedir. Bunlar, seyahat ve konaklama hizmetleri olarak bilinmektedir. Konaklama hizmeti de en az seyahat kadar turizme katkı sağlamaktadır. Bölgenin konaklama yerlerine katkısı oldukça büyük olmaktadır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://tr.pinterest.com/pin/360428776405012379/
  • https://blog.tatilbudur.com/wp-content/uploads/2016/01/Huzurlu-Bir-Tatil-Icin-Ihtiyaciniz-Olan-3-Ipucu.jpg
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.