23 Nisan Tatil Mi? 23 Nisan Hangi Güne Denk Geliyor? 23 Nisan Kaç Gün Tatil?

23 Nisan 1920, Türk milletinin özgür iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının bağımsızlığını ve egemenliğini tüm dünyaya duyurduğu tarihtir. Atatürk’ün almış olduğu kararla, 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününü bayram olarak ilan emiştir. 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara hediye etmiştir ve 23 Nisan ilk kez 1929 yılında 23 Nisan Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

2022 yılında da Atatürk’ün çocuklara armağan etmiş olduğu bayram olan 23 Nisan’a, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları katılmaktadır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Dünya çocuklarının katıldığı etkinliklerle coşkuyla kutlanmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram armağan eden ve bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

Peki, 23 Nisan Tatil Mi? 23 Nisan Resmi Tatil Mi? 23 Nisan Hangi Güne Denk Geliyor? 23 Nisan Kaç Gün Tatil? 23 Nisan Nasıl Değerlendirilebilir?

23 Nisan Tatil Mi?

Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu yıkılmaz güvenin ve çok büyük sevginin göstergesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisan bayramını çocuklara armağan etmiştir. Tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan 2022 Cumartesi günü herkesin kutlamalara katılabilmesi için resmi tatildir.

23 Nisan Hangi Güne Denk Geliyor?

23 Nisan Türk milletinin iradesini bir simgesi olan Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. 23 Nisan, 2022 yılında Cumartesi gününe denk gelmektedir. Pazar günü ile birlikte 2 günlük kısa bir dinlenme zamanı ortaya çıkarabilirsiniz.

23 Nisan Kaç Gün Tatil?

Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en değerli yerde bulunan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl cumartesi gününe denk gelmektedir. Pazar günüyle birleştirilerek 2 günlük kısa bir tatil yapabilirsiniz.

23 Nisan Tatili Nasıl Değerlendirilebilir?

Pazar günüyle birleştirilince oluşan 2 günlük tatil fırsatında yurt içi – yurt dışı turistik yerleri gezebilirsiniz. Herkes mutlaka 23 Nisan resmi tatil gününde çocuklara armağan edilen 23 Nisan’daki bu bayramda çocuklarınızı eğlenebileceği yerlere götürerek sevindirebilir. 23 Nisan’da çocuklarınızla gidebileceğiniz bazı yerler şunlardır;

1.  Miniatürk, İstanbul

Gerçekleştireceğiniz bir günlük etkinlikle hem kendiniz hem de çocuğunuz Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerinin birebir minyatürleriyle dolu olan Miniatürk’ü ziyaret edebilirsiniz.

2.  Vialand Eğlence Parkı, İstanbul

Çocuklarla İstanbul’da eğlenceyle dolu bir 23 Nisan tatili geçirmek için gidilecek yerlerden biri olan Vialand Eğlence Parkı; tema park, lunapark ve akvaryuma gitmek isteyenleri tek adreste buluşturabilen bir yerdir. Sizlerde Vialand Eğlence Parkı’na giderek çocuklarınızı sevindirebilirsiniz.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

3.  Mazakaland, Kayseri

Mazakaland, Anadolu’nun 2013 yılında Anadolu’nun ilk tema parkı olarak hizmete başlamıştır. Tüm alanlar belirlenen konseptlerin içine yerleştirilen oyun grupları ile çocuklara ve yetişkinlere eğlenceli bir ortam yaratmakta olan Mazakaland, 23 Nisan gününü Kayseri’de geçirenlerin çocuklarını götürebilecekleri yerlerin başında gelir.

4.  Tay Park, İzmir

İzmir’de doğa ve hayvanlarla iç içe bir gün geçirmek için ideal yerlerden birisi olan Tay Park 23 Nisan’da çocuklarla gidilebilecek yerlerden biridir.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

5.  Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya

Konya’da doğa ve bilimle iç içe bir gün geçirmek isterseniz tercih edeceğiniz Tropikal Kelebek Bahçesi, 23 Nisan tatilinde şehir içinde sizleri doğayla buluşturacak, eğlenirken öğrenmenizi sağlayacak sadece çocuklar için değil yetişkinler için de güzel doğa ile iç içe bir yer olma özelliği taşımaktadır.

Bunlara benzer çocuklarınızla gidebileceğiniz birçok yer ile ilgili ayrıntılı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.