23 Nisan Çocukların Günü! İşte Çocuklarla Gidebileceğiniz 10 Yer!

23 Nisan Çocuk Bayramı! Çocukların en çok eğlenmesi, dolu dolu, mutlu bir tatil günü geçirmesi gereken günlerden birisi. Siz de bu güzel günde planlarınıza çocuğunuzu mutlu edecek yerleri dahil etmeye ne dersiniz?  Atatürk’ün tüm çocuklara armağanı olan bugünde hem sizlerin hem de çocuklarınızın eğleneceği, birbirinden güzel, eğlenceli yerleri sizler için derledik.

Miniatürk, İstanbul

Gerçekleştireceğiniz bir günlük etkinlikle hem kendiniz hem de çocuğunuz için bir Türkiye turu yapmaya ne dersiniz? Miniatürk’te sizleri neler mi bekliyor? Türkiye’nin her yerinden önemli mimari eserlerin yanı sıra, Panorama Zafer Müzesi ve Kristal İstanbul Müzeleri, çocuk oyun parkı, feribot, kumandalı tekne, gezi treni, masal ağacı, satranç, labirent alanı, Türkiye- İstanbul simülasyon helikopter turu ve daha fazlası… 23 Nisan’da Miniatürk hem sizin hem de çocukların eğlenebileceği bir yer!

Vialand Eğlence Parkı, İstanbul

Çocukların İstanbul’da eğlence dolu bir 23 Nisan günü geçirmesi için seçilecek yerlerden biri olan Vialand Eğlence Parkı, hem bir tema park, hem lunapark hem de akvaryum! Vialand’de neler mi yapılır? Heyecan sevenler için dünyanın en iyi 4. Roller Coaster’ı burada bulunuyor. Bu bizim için fazla diyorsanız Adalet kulesi, Viking ve Maceraperest kısımlarında suyun üzerinde botlarla giderek birçok eğlenceli aktiviteye dahil olabilirsiniz. Özetle Vialand, çocuklarınıza unutulmaz bir gün yaşatmak için eğlence merkezlerinden bir tanesi. Bu deneyimi 23 Nisan’da yaşamak sterseniz Vialand sizi bekliyor olacak.

Mazakaland, Kayseri

Mazakaland, Anadolu’nun 2013 yılında Anadolu’nun ilk tema parkı olarak hizmete başlamıştır. İsmini Erciyes’in eteklerinde kurulan ilk şehirden alan Mazakaland, 4 ana temadan oluşmaktadır. Anadolu Uygarlığı kısmında Truva atı ve Selçuklu mimari modelleri, Afrika Uygarlığı bölümünde Afrika’nın renkli atmosferi, Uzakdoğu bölümünde Uzakdoğunu’nun mistik havası, Antik Roma Uygarlığı bölümünde Roma eserleri temaları yansıtılmıştır. Tüm alanlar belirlenen konseptlerin içine yerleştirilen oyun grupları ile çocuklara ve yetişkinlere eğlenceli bir ortam yaratmaktadır. Mazakaland, 23 Nisan gününü Kayseri’de değerlendirmek isteyenler için tarihte bir yolculuk ile eğlenme imkanı sağlayacak.

Biletall.com’dan En Ucuz Kayseri Uçak Biletini Bul »

Tay Park, İzmir

İzmir’de doğa ve hayvanlarla iç içe bir gün geçirmek için Tay Park ideal yerlerden birisi. Tay Park’ta doğa ve hayvan sevgisiyle dolu bir 23 Nisan günü geçirmeye ne dersiniz? Tay Park’ın içinde atlar, midilliler, Kamerun koyunları, cüce keçi güvercinleri, tavuklar ve daha birçok hayvanı görebilir, onlarla vakit geçirebilirsiniz. Bunun dışında parkta at binme etkinliği de gerçekleştiriliyor. 23 Nisan’da eğlenceli bir etkinlik için arayışınız İzmir’de ise Tay Park’ı not almanızı tavsiye ederiz.

Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya

Konya’da doğa ve bilimle iç içe bir gün geçirmek isterseniz tercih edeceğiniz adres belli, Tropikal Kelebek Bahçesi! Tropikal Kelebek bahçesi, kelebekler, böcekler ve bitkiler olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanı olan Tropikal Kelebek Bahçesi’nde birbirinden farklı kelebekleri, bitkileri ve böcekleri görmek mümkün. Bunun dışında parkta çocuklar için düzenlenen doğa ve bilim hakkında küçük eğitimlere de katılmak mümkün. Bilim ve doğa ile ilgili bir çocuk için bu park unutulmaz bir günün başlangıcı olacak. Parkta, bahçe gezilerinden sonra böcek müzesinde de birbirinden ilginç böcek türünü görüp haklarında bilgi almak mümkün. Tropikal Kelebek Bahçesi sadece çocuklar için değil yetişkinler için de güzel doğa ile iç içe geçirilecek eğlenceli bir günün habercisi. Şehir içinde sizleri doğayla buluşturacak, eğlenirken öğrenmenizi sağlayacak bu parkı 23 Nisan planlarına dahil etmek harika bir karar olacak.

Harikalar Diyarı, Ankara

23 Nisan’da başkentimizde olmayı tercih edenler için masal dünyasının kapıları Harikalar Diyarı ile aralanıyor. Harikalar Diyarı, birçok masal kitabının birleşip hayata geçtiği bir park. Burada Gulliver’den tutun da Pamuk Prenses’e , Alaaddin ve Sihirli lambasından, Red Kit’e kadar birçok masal kahramanı ile karşılaşmanız ve eğlenceli bir gün geçirmeniz mümkün. Masal kahramanlarının dışında Harikalar Diyarı, içinde yer alan tiyatro, kayak alanı ve Go Kart pisti ile de misafirlerine farklı eğlence alanları sunuyor. 23 Nisan’da hem çocuklar eğlensin hem de biz de çocuklar gibi eğlenelim diyorsanız Harikalar Diyarı sizin için doğru tercih olacak.

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Ankara

Satranç hem büyükler hem de çocuklar için bir tutku. Satranç tutkunu çocukları mutlu edecek, eğlendirecek bir müze olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Ankara’da ziyaretçilerini bekliyor. 23 Nisan’da dünyanın dört bir yanından, çeşitliliğiyle Guinness Rekorlar kitabında yer alan satranç takımlarını görmek, incelemek için Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Satranca dair çeşitliliği en yüksek olan bu müze 23 Nisan’da hem sizin hem de çocuklarınız için harika bir tecrübe ve ziyaret olacak.

Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi, Kocaeli

Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi, bir hayvanat bahçesi olmanın yanında bir kuş cenneti ve botanik parktır. İçerisinde 350 çeşit kuş türünü, 500’den fazla bitkiyi ve 100’den fazla hayvanı barındırmaktadır. Darıca Hayvanat Bahçesinde birbirinden farklı birçok hayvanı yakından tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz. 23 Nisan’ı doğa ve hayvanlarla iç içe geçirmek isteyen, planlarını Kocaeli ve İstanbul civarlarında yapanlar için görülmesi gereken yerlerden biri olarak Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi’ni not alabilirsiniz. Hem sizin ve hem de çocuklarınızın severek, eğlenerek bir gün geçireceğinin garantisini verebiliriz.

Biletall.com’dan En Ucuz Kocaeli Uçak Biletini Bul »

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi, Ankara

ODTÜ’ye bağlı olan Bilim ve Teknoloji Müzesi, hem geçmişten günümüze teknoloji gelişimini izleyebileceğiniz ve hem de interaktif bir müze. Bilimle dolu eğlenceli bir 23 Nisan günü için Ankara’da tercih edilecek en güzel yerlerden biri. Bilim ve teknoloji sergisini gezdikten sonra uygulamalı bilim merkezine geçebilirsiniz. Uygulamalı bilim merkezi, “Bilime dokunun” mottosuyla yola çıkmış gündelik hayatta gözlenen fiziksel, kimyasal ve doğa olaylarının çeşitli deneylerle sunulduğu kısımdır. Bu kısım büyük küçük herkesin ilgisini çekecektir. Gezegen evi gösterimleri kısmında uzayı hissedebilirsiniz, burada oluşturulan özel havalandırma sistemi ile uzay ortamını yaşamanız mümkün! 23 Nisan gününü hem eğlenip hem öğrenerek bilimle dopdolu geçirmek için ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’nin yolunu tutabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.