Avrupa’da Yer Alan En İlginç Mimari Yapılar | İnfografik

Avrupa’nın ilginç mimari özellikleri bulunan yapılarını sizler için bu infografiğimizde topladık. Çek Cumhuriyeti’nden Portekiz’e Avrupa’nın dört bir tarafında bulunan bu yapıları aşağı inerek inceleyebilirsiniz.

Dans Eden Ev – Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhurîyctî’nin Prag kentinde bulunan Dans Eden Ev, Vlata Nehri kıyısında yer almaktadır. Binanın yapını 4 yıl sürmüştür. Milunic ve Getıry adlı iki mimarın ortak projesi olarak inşa edilmiştir. Binanın tarzı “Yeni Barok” olarak adlandırılmaktadır.

Hundertwasser Evi – Avusturya

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunmaktadır Yapının tasarımı
Friedensreich Hundertwasser tarafından yapılmıştır. Tam bir görsel
şölen sunan bina rengarenk bir görüntüye sahiptir.

Küp Evler – Hollanda

Rotterdam, Hollanda’da yer almaktadır. 45 derecelik açı ile yatırılmış bu evler büyük bir illüzyon yaşıyormuş gibi hissettirmektedir. Turistlerin ilgisini oldukça çeken bu mimari yapı görülmeye değer.

Taş Ev – Portekiz

Portekiz’de yer alan bu yapı Guimaraes bölgesinde yer almaktadır. Bu ilginç mimarı yapı Fafe dağlarının tepesinde bulunmaktadır ve coğrafik konumuna uygun dört büyük kaya ile inşa edilmiştir. Taş Devri’nden esinlenilmiş ve size o dönemde yaşıyormuş hissi vermektedir.

Guggenheim – İspanya

İspanya’nın Bilbao şehrinde yer almakta olan bu yapı 20. yüzyıl modern mimarisinin en önemli örneklerindendir. Frank Gehry tarafından inşa edilmiştir. Zamanının en büyük müzesi olmuştur.

Casa Milâ – İspanya

Barselona’da yer alan bu yapı insan eliyle yapılmış bir dağa
benzemektedir. Mağaradaki delikleri andıran pek çok düzensiz
penceresi vardır. Günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

Nord LB Binası – Almanya

Hannover, Almanya’da yer alan bu yapı, Almanya’nın en büyük ticari bankalarından biridir. Cepheleri camdan imal edilmiştir. Modern ve ilginç mimarisiyle oldukça dikkat çekicidir.

Atomium-Brüksel

Brüksel’de bulunan bu yapı Brüksel’in birçok noktasından rahatça
görülmektedir ve neredeyse ülkenin sembolü haline gelmiştir Brüksel Dünya Fuarı için yapılmıştır ve günümüzde anıtsal bir özellik taşımaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.