Biletall Gezgin’i Bu Hafta Kahramanmaraş’ta!

Biletall Gezgin’i olarak bu hafta tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve tabi ki meşhur dondurmasıyla akıllarımıza yer eden Kahramanmaraş’tayım. Turizm potansiyeli beklenilenden çok daha fazla bir ildir aslında Kahramanmaraş. İçinde irili ufaklı birçok konaklama tesisine sahip olan şehirde ücretsiz wifi ve 24 saat sıcak suya sahip temiz ve kaliteli tesisler bulabilir ve en azından bir gece bu güzel şehrin tadını çıkarabilirsiniz. Bu şehri 1 günde gezmek çok kolay değil. Tarihi bilinenden daha köklü bir kent olan Kahramanmaraş aslında daha iyi anlaşılmayı ve tanınmayı hak eden bir yer.  Belki de en önce görülmesi gereken yeri Kahramanmaraş Müzesi olabilir.

2015-10-20 10.31.22

Şehrin ilk müzesi olma özelliği taşıyan bu yapı hem etnografik hem de arkeolojik eser açısından oldukça ilgi uyandırıcı. Aynı zamanda kaplıcaları ile de dikkat çeken şehir, özellikle içmeleri ve kaplıcaları ziyaret eden çok sayıda turist almaktadır. Ayrıca en çok ziyaretçisi olan yerlerinden biri de Kahramanmaraş Kapalı Çarşısıdır. Bu çarşıyı gezince şehrin alışkanlıklarını ve geleneklerini daha yakından görme fırsatı doğuyor. Hem gezmek hem de alışveriş yapmak için merkezdeki en renkli yerdir bu çarşı. Gezilecek, görülecek birçok yere sahip olan şehir karasal iklim altındadır ve yazlar sıcak kışlar oldukça soğuk geçiyor.

Biletall Gezgin’i Bu Hafta Kahramanmaraş’ta!

1. KAHRAMANMARAŞ’A GİRİŞ

2015-10-20 10.44.15

Karasal iklime sahip olan bu güzel ilimize hem karayolu hem de demiryoluyla yolculuk yapabileceğiniz gibi şehir merkezine 8km uzaklıktaki havalimanı ile de hızlı bir şekilde ulaşabilmekteyiz. Türkiye’nin bu en kahraman şehrinin geçmişi ilkçağlara kadar uzandığı için il sınırları içinde birçok mağara yerli ve yabancı turistler tarafından da uğrak noktası olmaktadır. Aynı zamanda medrese ve külliyeleri ile de ünlü bir şehir olan Kahramanmaraş, özellikle kültür turizminin önemli bir parçasıdır ve çok daha güzel yerlerde bulunması, dünyaya daha güzel tanıtılması gerekmektedir.

En Ucuz Kahramanmaraş Otobüs Biletleri Biletall.com’da »

2. DONDURMA MOLASI

2015-10-20 15.51.00 2015-10-20 15.50.24

Keçi sütünden yapılan Maraş dondurmasının ilk isminin Salepli Karsambaç olduğunu biliyor muydunuz? Maraşlı Osman Ağa tarafından keşfedilen bu leziz tat şimdilerde bütün ülke sınırları içinde yapılmaktaysa da yine de yerinden yemenin keyfi bambaşka. Salebin ve keçi sütünün tadını tam olarak alabilmeniz için bu güzel şehre gelmeniz şart. Vitamin ve mineral deposu olan bu dövme dondurma belki de dünyada hala yeterince tanınmıyor. Hak ettiği değeri tanıtmak da yine bizim gibi Türkiye sevdalısı gezginlere düşüyor.

3. YEMEK DURAĞIM

2015-10-20 16.06.17

Kahramanmaraş’ta gezindiğim sırada gözüme ilişen bu lokanta ile açlığımı bastırmanın yanı sıra şehrin yöresel tatlarını keşfetme fırsatı da buldum. Maraş’ın kırsal yemek kültürünün önemli bir durağı olan Küçük Ev Et Lokantası dünya mutfaklarına taş çıkartacak türden lezzetli çorbaları, et yemekleri ve tabi ki baştan çıkaran tatlıları ile beni kendimden geçirmeye yetti. İnsan sırf yemekleri ve tatlıları için bile bu şehre bir günlüğüne bile olsa gelebilir onu anladım. Yemek sonrası kadayıf ve kesme dondurmanın tadına bakmadan bu güzel şehirden dönmeyin derim.

4. KAHVALTI KEYFİ
2015-10-20 16.34.15 2015-10-20 16.34.30 2015-10-20 16.36.03

Eğer gece yatıya kalacaksınız, sabah kalktığınızda Mado’nun açık büfe kahvaltı keyfini yaşamanızı tavsiye ederim. Eğer bu şehri yumuşak bir havada ziyaret etmekteyseniz özellikle dışarıda kurulu masalarında oturmak ve zengin kahvaltı çeşitlerini tadarak çayınızı yudumlarken ve yoldan geçenleri izlemek büyük bir keyif olmaktadır. Hatta iyisi mi üzerine bir porsiyon kesme dondurma ve okkalı bir Türk kahvesi ile bu keyfinizi taçlandırın. Bir de günlük gazete buldunuz mu değmeyin keyfinize!

5. MAĞARALAR

magaralarKahramanmaraş, prehistorik çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezi olmuş, bu yüzden antik mağaralar ve içinde ilk insanların bıraktığı izler görülmeye değer bir şekilde sizleri beklemektedir. Bunlardan bir tanesi var ki yurtdışından bile birçok turist ve meraklı gözlerin ziyaretini bekliyor. Döngel Mağarası adlı yer Kahramanmaraş ve Kayseri yolu üzerinde bulunuyor. Bu mağaranın içinden akan Döngel Çayı inanılmaz güzellikte bir çağlayanla akıyor. Şehir merkezine olan uzaklık 57 km. olan Döngel Mağarası soluk kesici bir güzellikte günümüze kadar kalabilmiş. Bu mağaradan başka bir tane daha var ki o da içerisindeki sarkıt ve dikizlerle nefesleri kesiyor. Bulut Deliği Mağarası adındaki bu yer artık gelişme sürecini tamamlamış bir fosil mağarası olarak yerini almış. İçinde bulunan sütun damlataşları bize gezegenimizin ne kadar zengin bir yer olduğunu yeniden hatırlatıyor.

En Ucuz Kahramanmaraş Otobüs Biletleri Biletall.com’da »

6. KAHRAMANMARAŞ KALESİ

maras-kalesi

Daha önce defalarca tadilat yapılan kalenin geçmişi çok uzun yıllara dayanıyor. Şehir merkezinde bulunan yığma tepenin üzerine kurulan bu tarihi kaleye çıktığınızda birçok insanın çay bahçelerinde dinlendiğini ve çocuk parkında neşe içinde oynayan çocukları göreceksiniz. Şehirde gezmenin yorgunluğunu atabileceğiniz çay bahçesinde demli çay ve tost keyfi yapmak, etrafı seyretmek ve Kahramanmaraş’ın havasını solumak ayrı bir lezzet. Geceleri güzel bir şekilde ışıklandırılan bu eski kalenin girişindeki sol tarafa baktığınızda dev bir Atatürk heykelini de selamlayabilirsiniz. Yol kenarlarında duran Kahramanmaraş’ın eski resimlerine bakarak şehrin dünü ve bugünü arasındaki farkı rahatlıkla görebileceğiniz kaleye çıkmadan şehirden ayrılmayın.

 

 

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.