Biletall Gezgin’i Sizin için Bu hafta Eskişehir’de!

Biletall Gezgin’i olarak bu hafta sizler için Eskişehir’in yollarını tuttum. Sizler için Eskişehir’den fotoğraflar ve notlar getirdim. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi olan Eskişehir ilimizi ve meşhur olan yerlerini tek tek gezme şansı yakaladım. Lafı daha fazla uzatmadan işte Eskişehir ile alakalı fotoğraflarıma ve notlarıma geçmek istiyorum.

Biletall Gezgin’i Sizin için Bu hafta Eskişehir’de!

1. Eskişehir’e Giriş

Eskişehir’e araç ile yolculuk yaptığım için, şehre yaklaştıkça yol kenarındaki “Eskişehir’e Hoşgeldiniz” tabelaları ilgimi çekti. Özellikle Yunus Emre üstad’ın “Sevgi ve Hoşgörü Şehri” yazısına bayıldım. Yol boyunca birçok selamlama tabelası ile karşılaştım ve kendimi bu şehre, ilk baştan sıcakkanlı hissetmeye başladım.

En Uygun Eskişehir Otobüs Biletleri Biletall.com’da »

İşte Eskişehir’e girerken sizi selamlayan tabelalardan bazıları;

 

eskisehir-hosgeldin eskisehir-yunus-emre

 

2. Eskişehir’e Girdim, Nereyi Gezebilirim? 

Eskişehir’de nereye gezebilirim denildiğinde en çok övülen yerlerden birisi olan “Sazova Parkı” içerisinde yer alan “Bilim Sanat ve Kültür Parkı” ile gezime başladım. Bu parka giden herkes eminim çok eğlenecektir. Türkiye’deki görmeniz gereken sınırlı yerlerden birisi olabilir. Sazova Parkını tanımanız için sizlere fotoğraflar ile birlikte açıklamalarda bulunayım;
IMG_0159

 

a) Engelli Standı; Sazova Parkının içerisinde engelli kardeşlerimizin kendilerini geçindirmek için açmış olduğu standlar mevcut. Bunlardan örnek olarak aşağıdaki fotoğraftan bir fındık standını görebilirsiniz.

IMG_0160

 

b) Engelliler Sokağı; Engelliler standının yanı sıra engelliler için sokak açılmış. Bu sokakta uygun fiyata takı, toka, taş gibi hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

IMG_0162

 

c) İlginç Ağaçlar; Bu parkta en ilginç bulduğum şeylerden birisi bu ağaçlar. Ağaçların büyütülme tarzı çok ilginç, çünkü kare şeklinde büyütülmeye çalışılmış. Neden kare şeklinde? hala hiç bir fikrim yok.

IMG_0166 IMG_0167

 

d) Korsan Gemisi (En Sevdiğim); Parkın ortasında kocaman bir korsan gemisi var. Küçüklükten gelen sebepsiz korsan gemisi sevme huyum vardır. Bu korsan gemisini gezmek için yetişkinlerden 2 TL, öğrenci arkadaşlardan da 1 TL talep ediliyor. Bu parka gezmeye geldiyseniz kesinlikle içerisine girin derim.

IMG_0169 IMG_0170

e) Su Kenarında Yürüyün; Huzur bularak gezmek isteyenler için birebir. Su kenarında yürüyerek özellikle aileler ve eş’ler tercih edebilir. İnsanın içerisine huzur oluyor.

IMG_0171 IMG_0173 IMG_0174

 

f) Su Göletinde Kayak; Evet, bu su göletinde su kayağı yapabiliyorsunuz. Ayrıca restaurant kafe kısmında bir şeyler atıştırabilirsiniz.
IMG_0175

g) Şato; Evet, yanlış görmüyorsunuz. Bu bir şato. Hem de “Masal Şato’su”. Girişi ücretsiz olan bu şato da alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar ve üst kısmından manzarayı izleyebileceğiniz seyir tepesi bulunuyor.

IMG_0177 IMG_0178

 

3. Türk Dünyası Şaheserleri Parkı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi olarak hazırlanan bu parkta birbirinden ilginç mini yapıları bulabilirsiniz. İşte onlardan bazıları;

IMG_0186 IMG_0187 IMG_0188 IMG_0189 IMG_0190 IMG_0191 IMG_0192

 

h) Yeni Yapılan Müze;  Yuvarlak şekilde yapılan ilginç ve bir o kadar da güzel tasarımlı bir müze. Sizlere içini göstermeyi çok istesem bile, maalesef yapamıyorum çünkü müze henüz aktif değil, yaklaşık 2 sene sonra aktif olacakmış. Müzenin içerisinde Türk düşünürlerinin bal mumu heykelleri ve 2000’e yakın müzik enstrüman tanıtımlarının olacağı bilgisini de sizlere aktarmış olayım.
IMG_0194

 

4. Eskişehir Odun Pazarı Evleri; İlgimi çeken diğer bir tasarım Odun Pazarı Evleri oldu. Evler dışarıdan bakıldığında mavi, yeşil gibi canlı renklerle boyanmış ve dışarıdan bakıldığında insanın içini ısıtacak kadar güzeller.

IMG_0196 IMG_0197 IMG_0198 IMG_0202 IMG_0204

 

5. Eskişehir Porsuk Çayı; Şehrin içerisinden geçen, Sakarya Irmağı’nın bir kolu olan; “Porsuk Çayı” ismi ile adlandırılıyor. İlk duyduğumda çok şaşırmıştım. Ama merak etmeyin, içerisinde porsuklar yüzmüyor. Ama bu çay’ın şehre ayrı bir hava kattığı ve çok güzel manzaralar ortaya çıkarttığı bir gerçek. Porsuk Çay’ın da isterseniz tekne turuna çıkabilir ve gezebilirsiniz.

IMG_0206

6. Espark; Bir alışveriş merkezi olan Espark hepimizin bildiği marka mağazaları içeriyor. Fotoğraflardan da göreceğiniz gibi mağazaları görebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

IMG_0207 IMG_0210

 

Eskişehir gezimden şimdilik bu kadar. Eskişehir tabii ki bu kadar değil, gezilecek çok fazla güzel yerleri var. Bunlardan bazıları;

  • Kent Park; Eskişehir’in merkezinde yer almakta ve çok geniş bir alana sahiptir. Kesinlikle gezmenizi tavsiye ederim.
  • Lületaşı Müzesi; Odunpazar’ın da yer alan bu müze, görülmesi gereken Türkiye’deki ilk 10 müzeden birisidir.
  • Seyit Battal Gazi Külliyesi; Seyitgazi ilçesinde yer alan bu tarihi mekanı gidip görmelisiniz.
  • Çatacık Ormanları; Sündike Dağları’nın arasında bulunan bu orman, doğallığı ile herkesin gözlerini kamaştırmaktadır.
  • Eğitim Karikatürleri Müzesi; Her yaşa hitap eden bu yapı da Eskişehir Odunpazarı bölgesinde yer almaktadır.

Ve bunların dışında çok daha fazlasını gezip, görebileceğiniz yerleri Eskişehir’de bulabilirsiniz.

Biletall Gezgin‘i takip etmeye devam edin 🙂

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.