Biletall Gezgin’i Sizin İçin Kasım’ın Son Haftası Gaziantep’te!

Bu hafta medeniyetlerin, kültürlerin birleştiği güzel şehir Gaziantep’teydim.  Çarşıları, bakırcıları ve tabi ki dillere destan yemek kültürü ve altın değerindeki baklavasıyla masal diyarının içinde kurulmuş bir şehirdeydim. Türkiye’nin bu nadide ilinde hem tarihe hem de yemeğe doyamadım. Antik çağlardan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu özel şehir beni olduğu kadar sizleri de etkileyecektir eminim.  Mutfak kültürünün zenginliği ve sıcakkanlı insanları ile her zaman özel bir yere sahip olacaktır Gaziantep. Hanları, hamamları, bedestenleri, müzeleri ile ünlü şehir gelenlerin tekrar dönmek isteyeceği yerlerden biri olma özelliğini de sonuna kadar hak edip taşıyor.

 antep-sokaklari gaziantep-sokak

En Ucuz Gaziantep Otobüs Biletleri Biletall.com’da »

Biletall Gezgin’i Sizin İçin Kasım’ın Son Haftası Gaziantep’te!

BAKIRCILAR ÇARŞISI

Kendinizi el işi göz nuru bakır eşya cennetinde bulacağınız bu çarşıya ülkenin her yanından ziyaretçi alışveriş yapmaya gelmektedir. El işindeki ince detaylar, özellikle tepsiler ve diğer hediyelik aksesuarlar arasında bütün bir günü geçirmek mümkün. Fiyatları ürünlere göre değişen çarşıda ekonomik seçenekler de bulabileceğiniz gibi zaman zaman pazarlık yapmanızda fayda var. Bunun için ikna kabiliyetinizi geliştirmeye başlasanız iyi olur çünkü bu çarşıdan sadece tek bir ürün alıp çıkmak çok zor gibi görünüyor.

antep-bakircilar bakircilar-carsisi-antep gaziantep-bakircilar-carsisi

 

ALMACI PAZARI

Bu küçük pazarda koca bir dünyanın baharatını, kuruyemişini, biberini, salçasını, kuru dolma malzemesini kısaca hem tuzlu hem tatlı ürünleri bulabilirsiniz. Bir şey almadan dışarı çıkmanın imkansız olduğu Pazar biraz da Mısır Çarşısının minyatür bir halini andıran ürün yelpazesi ve görsel zenginliği ile Gaziantep’in en renkli yerlerinden biri. İçeriye adımınızı attığınız an burnunuza gelen renkli baharatların baş döndürücü kokusu sizleri geçmişin mistik dönemlerinde hissettireceğine eminim. Beni hissettirdi. Cevizli sucuklardan almadan çıkmamanız gereken pazarda size bir tavsiye, eğer cevizli sucuk alacaksanız ön sıralarda duran parlaklardan değil gizlice arkalarda duran ve mat renkli hakiki sucuklardan alın. Parlaksa glikozu fazla kaçmış demektir.

almaci-pazari

 

BAKLAVA DENİLİNCE İLK AKLA GELENLER

Aslında yılların kebapçısı olan İmam Çağdaş en çok baklavalarıyla tanınmıştır. Hediyelik baklava götürmek isteyenlere kuru baklava öneririm. 1800 lü yılların son demlerinden kalma yeri ve havası ile bambaşka bir yemek deneyimi sunuyor bu tarihi lokanta. Tereyağlı fıstıklı baklavanın tadından yenmeyeceği gibi elbette kebap çeşitleri de hem zengin hem de inanılmaz lezzetli. Yemek siparişi verdiğinizde fındık lahmacunla başlayan şölen sizleri Antep mutfağının dünyaya bedel lezzetlerini tanıtıyor. Bu arada akşam erken saatte kapanan dükkan Pazar günleri de açılmıyor. Yani gideceğiniz zamanı iyi ayarlamakta fayda var. Bir diğer baklava sarayı olan Koçak ise inanılmaz lezzetli tatlılarıyla parmaklarınızı yedirtebilir. Baklavanın hasını yapan mekana girdiğinizde neye saldıracağınızı bilemeyebilirsiniz. İyisi mi küçük porsiyonlarla (ki bu da pek mümkün değil ama yine de deneyin)çok çeşit tatmaya bakın.

 antep-kocak-baklava antep-imam-cagdas antep-imam-cagdas-baklava

 

BAYAZHAN

Gaziantep’in tarihi hanlarından biri olan ve 1909 yılından beri hizmet veren Bayazhan, şimdilerin en popüler restoranlarından biri haline gelmiş. Biz de merak edip baktık ve gördük ki ambiyans çok hoş. Oldukça şık dekore edilen restoranın şirin de bir bar bölümü mevcut. Fiyatların da oldukça uygun olduğu mekanda hem lezzetli menüleri keşfedebilirsiniz. Yine de Gaziantep şehri içindeki en şık restoranlardan biri diyebilirim Bayazhan için. 

antep-bayazhan gaziantep-bayazhan

En Uygun Gaziantep Uçak Biletlerini Listeleyin »

ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ

Zeugma Mozaik Müzesi denilince aklıma gelen ilk şeylerden biri Çingene Kızı’dır. Bu bölgeye geçmek için bile özel bir yol yapmışlar. Olağanüstü parçalar barındıran müze geçmişi içinde saklayan objelerle dolu olması bir yana modern mimari yapısıyla bence dünyadaki sayılı müzelerden biri olabilir. Binlerce yıllık geçmişi olan mozaik sanatının ne kadar önemli ve değerli olduğunu hatırlatan insanoğluna böyle bir müze armağan edilmesi Türkiye’nin ve tabi ki Gaziantep’in ne kadar ayrıcalıklı bir şehir olduğunu gösteriyor.

 

gaziantep-muzeleri antep-zeugma-muzesi

 

TARİHİ TAHMİS KAHVESİ

Yüzlerce yıldır ayakta olan bu tarihi kahvede Menengiç kahvesi içmeden olmaz. Oturduğunuz an sizleri çok eski zamanlara götürecek olan bu kahvehanede zaman sanki hiç geçmemiş gibi bir havaya kapılıyor insan. İşin ilginç kısmım kahvehanenin mimari yapısında dolayı duman altı olmuyorsunuz. Gençlerin sosyalleşmek, yaşlıların ise sohbet etmek için uğradıkları mekanda kağıt oynayan Antepli amcalara da rastlıyorsunuz. Yaş ortalaması yüksek olan mekanda Antepli amcalar hatta dedeler çaylarını kahvelerini yudumlayıp sohbet ediyorlar. Ramazan ayı boyunca içeride fazıl yapıldığını da ekleyebilirim. Bazı Antepliler kahvenin zamanla kafe haline geldiğinden ve eski atmosferini kaybettiğinden yakınmaktalar. Türkiye’de tarihi dokuları bozmamak gerektiği aklıma geldi. Korunacak o kadar çok değerimiz ve mekanımız var ki!

 gaziantep-kahvesi antep-tahmis-kahvesi

 

BEY MAHALLESİ

Bu tarihi mahalle restore edilip halka sunulmuş ve içinde dinlenip bir şeyler okuyabileceğiniz kafeler yapmışlar. Çok şık olmuş! Dolaşması, fotoğraf çekmesi çok güzel ve şehrin asıl kültürünü yansıtmakta gayet başarılı. Antep evlerinin güzelliği görmeye değer. Tıpkı Safranbolu evleri gibi ayrı bir güzelliğe sahip olan yapılar çok başarılı bir şekilde ve özenle restore edilmişler. Sokaklarında yürürken hayran kalınmaması mümkün değil.

antep-bey-mahallesi gaziantep-bey-mahallesi

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.