Bugünün Şoför Nebahat Ablasının Hikayesi

O tüplü ekranlardan izlediğimiz Şoför Nebahat filminin bugün gerçek hayatta var olduğunu söylersek ne dersiniz?

sofor-nebehat
Kaynak; http://www.sinematurk.com/film/6167-sofor-nebahat/fotograflar/

Hem de bilin bakalım nerede?

Adana. Özlem Cantekin adlı vatandaşımız, hepimize örnek olacak bir hikayeyle bir kadının nasıl taşı sıkıp suyunu çıkarabilecek güçte ve yetenekte olabileceğini gösterdi. Meslekler için toplumda süregelen cinsiyet ayrımlarına çelme takan Cantekin, ablasıyla birlikte çalıştığı güzellik salonundan ayrılarak, çok sevdiğini belirttiği araba kullanma işi için şoför koltuğuna oturdu. 12-13 yaşından beri araç kullanmayı bildiğini belirten Cantekin, bundan keyif aldığı için bir taksi durağına şoför olarak iş başvurusunda bulundu.

 

Alışkın değiliz biz pek; durak sahibi önce bir taksi ile denemiş Özlem Hanım’ı tabii. Sonuçta da şoförlüğü beğenilip mesleği hakkı ile icra ettiğine ikna olununca, 21 erkek sürücünün çalıştığı durağa, 22. olarak dahil edilmiş hemen.

Taksisine binen müşterilerin kimi zaman şaşkınlığını gizleyemediğini öğrendiğimiz şoför Özlem Cantekin, oldukça olumlu geri bildirimler alıyormuş.  Araç sürerken keyif aldığı için bu işi seçtiğini, yani istediği mesleği icra eden şanslı azınlık arasında yer aldığını ifade eden Cantekin, bu seçiminde herkesin bildiği “Şoför Nebahat” filminin de etkisi olduğunu söylüyor.  “Taksi şoförlüğü yapmaktan keyif alıyorum, insanlara faydam oluyor, hoşuma gidiyor. Daha önce güzellik salonu işleten ablamla çalışıyordum. Burası Adana’nın dışındaydı ve gidip gelmek sorun oluyordu. Oradan ayrıldım, iş arıyordum ve bir taksi durağına gidip şoförlüğüm iyi olduğu için başvuru yaptım. Belli bir deneme süresinin ardından kabul ettiler. Eski işimle bu iş birbirinden çok farklı. Ama ben bu işi daha çok seviyorum. Eskiden bir ‘Şoför Nebahat’ filmi vardı, kadınlar ondan esinlenerek şoförlük yapıyor. İster istemez Şoför Nebahat Abla’dan esinlenme var.” diyor.

ozlem-cantekin
Kaynak; http://www.yenimeram.com.tr/etiket/ozlem-cantekin

İlham verici öyküsüyle hepimize örnek olan Özlem Cantekin için gelen tepkiler hep olumlu.
“Taksiye ilk binen çekiniyor.” diyor tabii, fakat akabinde sohbet başlayınca ve yolcular kendisinin şoförlüğünü de görünce güven duygusu oluşuyormuş hemen.

Taksi durağının sahibi de vatandaştan gelen olumlu tepkiler sonrasında duraktaki kadın şoför sayısını arttırmaya karar vermiş. Genellikle kadın müşterilerin özellikle çağırdığı Özlem’in;
ülkemizde birçok kadına örnek olmasını diler; baş koyduğu yolda her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Ne diyelim, umarız her şey gönlünce olur Özlem!

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.