Sosyal Mesafe Döneminin En Popüler Tatil Türleri #2: Kamp Tatili

Korona virüs ile beraber hayatımıza giren sosyal mesafe hayatımızı büyük oranda değiştirdi. Artık insanlarla aramıza daha fazla mesafe koyuyoruz. Birçok alışkanlığımız gibi tatil alışkanlıklarında da büyük oranda değişim meydana geldiğini görüyoruz. İnsanlardan uzak, doğa ve denizle iç içe olabileceğiniz en güzel tatil seçeneklerinden birisi de kamp tatilidir. Özellikle korona virüs döneminde kamp tatili yapmak istiyorsanız bu yazı tam da sizlere göre! Bu yazı içerisinde sosyal mesafe döneminin en popüler tatil türlerinden birisi olan kamp tatili hakkında bilgi vermeye çalıştık.

Kamp Tatili Nedir?

Son yılların en popüler tatil seçeneklerinden birisi olan kamp tatili daha çok şehir dışında gözlerden uzak yerlerden dinlenmek, bir şeyler hazırlamak anlamına gelmektedir. Kamp sadece çadır ya da karavan ile sınırlı değildir. Bungalov, hamak ve glamping ile de kamp tatili yapılmaktadır. Kamp tatili daha çok bu amaçla oluşturulmuş tesislerde yapılmaktadır.

Kamp Tatili İçin Yaklaşık Ne Kadar Bir Bütçemiz Olmalı?

Korona virüs ile beraber kamp tatili ile ilk defa karşılaşan kişiler ne kadar masraf yapacaklarını merak ediyor. Kamp tatilinin bir kültür olduğunu düşünürsek malzemesiz yola çıkılmayacağını bilmelisiniz. Kamp tatili için ortalama ne kadar para harcanması gerektiği ise;

Kamp çadırı sahip olmanız gereken en temel ekipmandır. Çadırlar 130 ile 500 TL arasında değişiklik göstermektedir. 4 mevsim kar ve suya karşı dayanıklı çadırların fiyatı 1,500 TL’ye kadar çıkmaktadır. Katlanır kamp sandalyesi 25 ile 75 TL arasında, 2 kişilik şişme yatağın 150 TL’ye satıldığını göreceksiniz. Bununla beraber katlanabilir kamp masası 120 TL, ilk yardım ve bakım setinin 30 TL, şişme yastık ise 25 TL’dir. El feneri ve mat fiyatı 40 TL olurken uyku tulumu 90 TL’ye satılmaktadır. Bunların yanı sıra mutfak araç ve gereçleri, kamp araç ve gereçleri eklendiğinde fiyata 250 TL daha ilave ediliyor.  Tüm her şeyi ele aldığımızda ortalama 1,500 TL ile 2,000 TL bir bütçe gittiğini söyleyebiliriz. Bu masrafı bir kere yaptığınızda istediğiniz zaman kamp tatiline çıkabilirsiniz.

Çadır konusunda ortalama bütçe artıp azalabilir. Burada yapacağınız seçimin oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Çok amaçlı kamplar yapacaksanız 3 mevsimlik çadır satın alabilirsiniz. Buna ek olarak kalabalık aileye sahipseniz aile çadırı, kışın kamp yapacaksanız 5 mevsim bir çadır almanızı öneririz. Seyahatinizi bisiklet, otostop ya da motosiklet ile yapıyorsanız tek kişilik çadır satın alabilirsiniz. Altınızda daimi bir araç yoksa çok büyük çadırlardan uzak durunuz. Bu tür çadırlar hem ağır hem de dengesiz olabilmekteler.

Kamp Tatili İçin Türkiye’nin En Güzel Rotaları

Korona virüs ile beraber birçok kişi kamp tatiline yönelecektir. Türkiye 4 tarafı denizlerle kaplı bir ülke olmasına karşın iç güzelliği ile de ön plana çıkmaktadır. Kamp konusunda öneri isteyen kişilere Türkiye’nin en güzel rotaları hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kelebekler Vadisi, Türkiye’de kamp yapılacak en iyi yerdir. İçerisinde kamp yapılabilecek birçok yer barındıran Kelebekler Vadisinde deniz ve güneşin tadına varacaksınız. Aynı zamanda yürüyüş alanlarına da sahip olan bu vadide her gün farklı bir yerde kamp kurabilirsiniz.

Yazılı Kanyon, Isparta

Pandemi ile beraber daha da popüler olan Yazılı Kanyon adeta cennetin yeryüzündeki bir köşesidir. Son zamanlarda keşfedilmeye başlandığı için içinde insan eli değmemiş birçok nokta bulunan Yazılı Kanyonda özgür bir şekilde kamp kurabilir, doğayı kendi sesinden dinleme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Akyaka Gökova Orman Kampı

Deniz kenarında olmasından dolayı gezginlerin en çok tercih ettiği yerlerden birisi de Akyaka Gökova Orman Kampıdır. Çadırınız olsa da olmasa da buraya gelebilirsiniz. Kendi çadırınızı istediğiniz yere kurabilir, çadırınız yoksa işletmelerden kiralayabilirsiniz. Orman Kampı içerisinde eğlence ve aktivitenin bol olduğuna canlı şahit olacaksınız.

İğneada, Kırklareli

Trakya bölgesinde gidebileceğiniz en güvenilir kamp yeri İğneada’dır. Türkiye’deki kamp severlerin ortak merkezi olan İğneada’da boş vakitlerinizde yürüyüş yaparak doğayı ve diğer canlıları yakından tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz. Burada yapacağınız birkaç günlük tatil ruhunuza ve bedeninize iyi gelecektir.

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Yılın 12 ayı kamp yapılabilen Yedigöller Milli Parkında bambaşka bir ortam, doğa sizleri bekliyor. Çadırını uygun yere kuran kişiler akabinde Yedigöller çevresinde yürüyüşe çıkabilir. Burada insan kendisini daha yakından tanıyor. Aklındaki sorulara yanıt buluyor. İnsanın kedisi ile baş başa kalması ruhunun da temizlenmesine olanak sağlamaktadır. Sahil kesiminde kamp yapmak istemeyenlere burayı kesinlikle öneririz.

İnbükü Orman Kampı, Marmaris

Kamp tatili için Türkiye’nin en gözde rotaları listemizin son sırasında İnbükü Orman Kampı yer alıyor. Çadırını alıp buraya gelen kişilerin karşısına muhteşem bir deniz ve orman manzarası çıkıyor. 2 günlüğüne gelen birçok kişi burada 1 hatta 2 hafta kalıyor. İyi bir kamp tatili için İnbükü Orman Kampını önerebiliriz.

Kamp Tatili İçin Koronavirüs Önlemleri

Korona virüs döneminde yapabileceğiniz en güvenilir tatilin kamp tatili olduğunu söyleyebiliriz. Pandemi döneminde kamp tatiline çıkmak isteyen kişiler kendi güvenlik önlemlerini kendileri almak zorundadırlar. Kamp tatilinden önce tüm ekipmanlarınızı dezenfekte etmenizi öneriyoruz. Bununla beraber kamp alanında çadır kuracağınız yeri de önceden temizlemeli, dezenfekte ederek kampa uygun hale getirilmelidir. Kamp boyunca kişisel temizlik ve hijyen kurallarına uyulduğu müddetçe bu tatilin en güvenilir tatil seçeneklerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz.

Kamp Tatilinin Avantajları

Kamp yapmanın insanlar üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Kamp tatiline çıkan bir kişi bağışıklık sistemini güçlendirir. Toprakla, çiçekle, suyla, böcekle haşır neşir olan kişiler bağışıklık sistemini maksimum oranda güçlendirirler. Kamp tatiline çıkan bir kişi yaşam becerisi kazanır. Ateş yakma becerisi, barınak kurma becerisi ile beraber çevre bilinci oluşturulur. Spor ve egzersiz yapan insanlar bu süreçte teknolojiden de uzak dururlar. Kamp yapmak her yaş grubundan insana iyi gelmektedir.

Kamp Tatilinin Dezavantajları

Kamp yapmanın insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri oldukça fazladır. Ancak bazı durumlarda kamp yapmanın dezavantajları olduğunu da göreceksiniz. Kamp tatilinin olumsuz yanları şunlardır. Böcekler kampta yaşayabileceğiniz en büyük sorunlardan birisidir. Bununla beraber dayanıklı bir çadırınız yoksa yağmur da sizlere sorun olacaktır. Sıcaklık, gizli ücretler, rahatsız verici komşular kampta yaşayabileceğiniz sorunlar arasında yer almaktadır

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.