Pandemi Devam Ederken Balayı İçin Tercih Edilebilir 13 Destinasyon

Covid-19 pandemisi yaz ayında da etkisini göstermeye devam ediyor. Kontrollü normalleşmenin başlaması ile beraber artık insanlar erteledikleri düğünlerini yapmaya, tatile çıkmaya başladılar. Özellikle düğün sezonu yeniden açıldıktan sonra en çok merak edilen şeylerden birisinin de balayı olduğunu görüyoruz. Pandemi nedeni ile balayı yapmayı ertelemek istemeyen kişilere bu yazımız içerisinde balayı için tercih edebilecekleri 13 destinasyon hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Ege Bölgesi

Türkiye’nin masmavi kalbi olan Ege, balayı konusunda uzun yıllardır yoğun biçimde tercih edilmeye başlanmıştır. Popüler ve kalabalık yerlerin yanı sıra, görece sakin yerleri de bulunan Ege kıyılarında, ekonomik, sakin ve sessiz otellerde balayı yapabileceğiniz destinasyonlar:

Datça

İnsan elinin değmediği topraklardan birisi olan Datça doğanın bizlere en güzel armağanlarından birisidir. Mavinin ve yeşilin tüm tonlarının bulunduğu bu bölgede tertemiz, pırıl pırıl koylar sizleri beklemekte. İster deniz kenarında ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirebilir isterseniz manzara eşliğinde yürüyebilirsiniz. Son zamanlarda bu bölgede ekonomik birçok otel faaliyete girmiştir.

Dalaman

Muğla’nın en gözde merkezlerinden birisi olan Dalaman’ı Pandemi döneminde balayı listenize dahil etmenizi öneririz. Dalaman’a girdiğinizde buranın farkını ilk etapta fark edeceksiniz. Koyların tertemiz, bozulmamış olması dahi burayı tercih etmek için bir neden olarak gösterilebilir. Tertemiz bir coğrafyaya sahip olan Dalaman aynı zamanda akşam eğlenceleri de güzeldir.

Kuşadası

Özünde Ege’nin kenar mahallelerinden birisi olan Kuşadası hem yerli hem de yabancı turistlerin göz bebeğidir. Öte yandan Ege’nin diğer popüler tatil lokasyonlarına göre daha sakin olduğu söylenebilir. Hem denizi hem de doğal güzellikleri ön planda olan Kuşadası’nda sayısız etkinlik ve aktivite sizleri bekliyor. Özellikle balayı çiftlerine özel ekonomik otellerin olması, buraya olan ilginizi iki kat artırabilir.

Ayvalık

Pandemi devam ederken Ege bölgesinde balayına gidebileceğiniz yerlerden biri de Ayvalık’tır.  Daha çok insanların emekliliğini geçirmek istediği Ayvalık’ın ayrı bir güzelliği bulunuyor. Balayı yaşamak için en ideal bölgelerden birisi olan Ayvalık’ta sayısız otel şimdiden sizleri bekliyor. Burada denize girebilir, doğayı keşfedebilir, kaz dağlarına karşı yürüyüşler yapabilirsiniz.

Biletall.com’dan Ayvalık’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »
 

Akdeniz Bölgesi

Pandemi döneminde kontrollü sosyal hayatın başlaması ile beraber birçok kişi Akdeniz sahillerine inmeye başladı. Yaz turizminin en hareketli olduğu bölgelerinden birisi olan Akdeniz, balayının en güzel yaşanacağı yerler arasında gösteriliyor. Akdeniz’de balayı yapabileceğiniz destinasyonlar:

Side

Yaz aylarının tercih edilen bölgelerinden birisi de Side’dir. Hem tarihi hem de doğa güzellikleri ile ön plana çıkan Side her yıl milyonlarca kişi ağırlıyor. Yüzlerce otelin bulunduğu bu kasabada bütçenize uygun rahat, temiz ve kalabalıktan uzak bir yer bulabilirsiniz. Side deniz ve su sporları yapmak için de ideal bir yerdir.

Belek

Serik’e bağlı bir mahalle olan Belek, Antalya’nın en popüler turizm bölgelerinden birisidir. Pandemi ile beraber buradaki turizminde yavaş yavaş düzelmeye başladığını görüyoruz. Tatil köyünden otellerine, pansiyondan butik otellere, kamp alanlarından yazlıklara kadar oldukça zengin bir konaklama seçeneği bulunan Belek’te denize girebilir, Akdeniz coğrafyasını gezebilir, şehir hayatını keşfedebilirsiniz.

Lara

Yaz ayının en hareketli geçtiği yerlerden birisi de Lara’dır. Pandemi dönemi öncesinde kış ayında bile ziyaretçi alan Lara, salgın sonrasında biraz sakinleşmiştir. Şu an ekonomik, sessiz ve sakin bir bölge arıyorsanız Lara’nın en ideal yerlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Antalya kent merkezine yakın olan Lara’da gündüz deniz ve doğanın tadına bakabilir, akşamları ise kendinizi Antalya sokaklarında alışveriş yaparken bulabilirsiniz.

Biletall.com’dan Antalya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »
 

Narlıkuyu

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı olan Narlıkuyu aslında çok az kişi tarafından biliniyor. Masmavi bir denize sahip olan bu bölgenin geçmişte çok fazla kullanılan bir yerleşim yeri olduğunu tarihi eserlerinden görebilirsiniz. Akdeniz’in sessiz, sakin yüzünü görmek istiyorsanız Narlıkuyu’yu tercih edebilirsiniz. Üstelik konaklama konusunda oldukça ucuz yerler sizleri bekliyor olacaktır.

Karadeniz Bölgesi

Pandemi döneminde sahillere inmek istemiyorsanız sizlere Karadeniz bölgesini önerebiliriz. Yemyeşil doğası, masmavi gölleri ile meşhur olan Karadeniz bölgesi balayı için çok doğru bir tercihtir.

Abant

Bolu’un en çok ziyaret edilen bölgesi olan Abant, doğa ile baş başa kalmak isteyen çiftler tarafından tercih ediliyor. Genelde ülkemizdeki balayı çiftleri tarafından tercih edilen Abant sizlere sonsuz dinlenme ve huzur kaynağı olacaktır. Abant’a geldiğinizde bol bol yürüyüşler yaparak doğayı daha yakından tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Ayder Yaylası, Rize

Karadeniz Bölgesinde balayı için tercih edilen yerlerin arasında ilk sırada Ayder Yaylası yer alıyor. Karadeniz içerisindeki en huzurlu alanın burada olduğunu söyleyebiliriz. Ayder’e geldiğinizde Kaçkar Dağı Milli parkı manzarası eşliğinde kendinizi doğaya bırakabilir ya da bol bol yürüyüşler yapabilirsiniz.

Marmara Bölgesi

Marmara bölgesi genelde tatil için çok fazla tercih edilmez. Fakat sizlere belirteceğimiz 2 destinasyon bu bölgede balayı tatiline olan bakış açınızı değiştirecektir.

Bozcaada

Türkiye’nin en büyük 3. adası olan Bozcada Çanakkale’nin Ege’ye açılan kapısıdır. Adaya çıktığınızda sizleri çok fazla koy ve plaj karşılayacaktır. Üstelik bu koyların bazılarına insan eli dahi değmemiş olabilir. Denizin, kumun, güneşin burada gerçekten güzel olduğunu göreceksiniz. Konaklama seçenekleri konusunda da içiniz rahat olsun. Uygun fiyatlı butik otelleri tercih edebilirsiniz.

Erdek

Balıkesir’e bağlı olan Erdek her yıl hatırı sayılı bir kitleye ev sahipliği yapıyor. Pandemi dönemi ile beraber bu bölgenin daha sessiz daha sakin hale geldiğini görüyoruz. Eğer bu dönemde tatile, balayına çıkacaksanız Erdek’in en ideal yerlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Erdek’te gündüzleri denize girebilir, tüple dalışlar yapabilirsiniz. Akşamlar kordon boyunca yürüyüşlere çıkarak yöresel tezgahlardan alışverişler yapabilme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Bonus: Kapadokya

Pandemi Devam Ederken Bu Yaz Balayı İçin Tercih Edilebilir 13 Destinasyon yazımızın sonuna geliyoruz. Yukarıdaki destinasyonlar dışında bonus olarak Kapadokya bölgesini önerebiliriz. Yıllık 3 milyon turistin geldiği Kapadokya aslında balayı için en uygun yerlerden birisidir. Hem özel, karakteristik toprak ve alan yapısı, hem de tarihi dokusu ile olağanüstü bir atmosfere sahiptir. Bu bölgede gün boyu peri bacaları ve vadiler içerisinde turlara çıkabilirsiniz. Akşamları ise Göreme ve Ürgüp sokaklarında dolaşabilir, hediyelik ürünler satın alabilirsiniz. Kapadokya bölgesinde bulunan konaklama seçenekleri diğer bölgelere nazaran bir miktar daha pahalıdır, bunu düşünerek seçim yapmanızı tavsiye ederiz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.