Çize Çize Dünya Turu: Pablo Lentile

Pablo Lentile, Berlin’de yaşayan ve çalışan bir tasarımcı. Şu anda Volkswagen, Pull & Bear, VisitBerlin ve SAP gibi başarılı müşterilere sahip serbest illüstratör ve hareket tasarımcısı, kariyerinde bu kadar gelişmeden önce dünyayı gezerek ve gezdiği yerleri çizimleri ile buluşturarak zamanını geçiriyordu.

Dünyanın dört bir tarafını ziyaret etmek, orada gördüğü manzaraları, tanıştığı sanatçıları ve yaşadığı deneyimi resmetmek Pablo Lentilea’nın bir projesidir ve bu projenin fikrinin nasıl geldiğini şöyle anlatıyor: Bir gün fikrin gelmesini beklerken ve fikir gelmediği için sıkıntılı zamanlar geçirirken içinden bir ses ‘Dünyadan başka illüstratörlerle tanışıp onlarla fikir alışverişi yapmak ve bu sayede kendini geliştirmek varken neden kâğıdın başında bekliyorsun ki?’

Bu fikir doğrultusunda, Pablo 6 aylık bir Asya macerasına atıldı ve bu macerada sayısız tasarımcı, sanatçı ve illüstratörle tanıştı. Bu sırada yaşadığı deneyimi gerçek zamanlı olarak web sitesinden anlattı. Daha sonra deneyimi anlatması yetmemiş olacak ki sonrasında gördüğü manzaraları çizime dönüştürüp onları yayınlamaya başladı ve daha sonrasında bu çizimleri ve çok daha fazlasını bir illüstrasyon kitabında birleştirdi.

Biletall.com’dan En Ucuz Yurtdışı Uçak Biletini Bul »

Kitabından sonra durmayan Pablo, Berlin ve Madrid arasında yaşıyor olsa da Endonezya gibi farklı kültürlere gitmeye ve yoranın yenilikleri ile kendini geliştirmeye devam ediyor.

Biz Pablo’nun yarattığı görselleri çok beğendik, Asya’da ve diğer tasarımcıları tanıyarak geçen altı ayın ona çok şey kattığı belli! Peki siz bu çizimleri beğendiniz mi? 😍

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.