cocuklar-icin-sanal-muzeler

Çocuklar Ve Ebeveynler İçin 8 Dijital Müze

Bu yazımızda tüm Dünya’yı etkisi altına alan COVİD-19 salgının yaşandığı bu günlerde çocukların evlerinden çıkmadan gezebilecekleri müzeleri derledik. Bu müzelerden birkaçı çocukların evde yapabileceği sanatsal faaliyetlerle ve video’larla onlara destek oluyor.

Smithsonian National Museum of Natural History

svg%3E

Smithsonian National Museum of Natural History tam bir dijital müze olarak karşımıza çıkıyor. Müzenin içerisindeki fosil kalıntılarını ve dinazor iskeletlerini müzeyi yürüyerek geziyormuş gibi görebilirsiniz. Müzenin 3 katı da görüntülenmek için hazır şekilde sizlerin gezmesiniz beklemektedir.

MetKids

svg%3E

ABD’nin önce gelen müzelerinden biri olan Met de çocukların karşısına eğlenceli içerikleriyle çıkıyor. Sanatı baştan keşfetmek için  sizlerde çocuklarınızla birlikle MetKids içindeki zaman makinesini kullanarak geçmişe gidebilirsiniz. Bu zaman makinesinde her türden sanat eseri ile ilgili bilgiye ulaşılabiliyor olması çok güzel.

Tate

svg%3E

Tate, çocuklar için yapılmış ve tamamen interaktif bir müze ortamını yaşatıyor. Bu müze, içerisinde bulundurduğu oyunları, kısa quizleri ve çocukları yeni şeyler öğrenmeye teşvik eden içeriğiyle evde daha mutlu vakit geçirmelerini sağlıyor. Tate Kids aynı zamanda gösterdiği öneriler ile kâğıt, kalem ve su yardımıyla nasıl bir sanat eseri ortaya çıkarılabileceğini gösteriyor.

Children’s Museum of South Dakota

svg%3E

Children’s Museum of South Dakota bir müzeden daha çok bir oyun evi olarak tanımlanabilir. Dijital ortamdan gezilmesi pek mümkün olmasa da, müzenin bloğunda yer alan videoları izleyerek çocuklarınızla iyi vakit geçirmek için yapabilecekleriniz hakkında fikir edinebilirsiniz.

Children’s Museum

svg%3E

Children’s Museum tıpkı diğer müzeler gibi çocuklarınızla iyi vakit geçirmeniz için evde yapabileceğiniz el işleri örnekleri sunuyor. Kağıt oymacılığı ve Kağıttan boncuk yapımı gibi birçok farklı seçenekleri deneyebilirsiniz.

National Museums of Australia

svg%3E

National Museums of Australia da diğer tanıttığımız müzeler gibi evde çocuklarınızla yapabileceğiniz el işi ve aktivite fikirleri sunuyor. Sunulan fikirlerin çok daha fazla oluşu National Museums of Australia’nın diğer müzelerden ayrılmasını sağlamaktadır.

International Association Children in Museum

svg%3E

International Association Children in Museum dijital bir müze olarak gezilmesi mümkün değil fakat müzenin çocukları için covid-19 hakkında çok güzel bir bilgilendirme rehberi bulunuyor. Üstelik bu rehber Türkçe olarak da görüntülenebiliyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.