Kısıtlama Sürecinde Evde Yapılacak Aktiviteler

Dünya olarak hepimizin evde kalması gereken bir dönemden geçmekteyiz. Oldukça zorlayıcı olan bu süreçte özellikle ülkemizdeki tam kapanma sürecinde birçok zorluk yaşayabiliriz. Ancak tüm zorluklara rağmen evimizde kalıp bu salgının geçmesine yardımcı olmalıyız. Oldukça zor görünen bu tam kapanma sürecini kendimiz için avantajlı hale getirmek elbette ki bizim elimizde. Çalışanlar işine devam etmek zorunda kalanların dışında evde olanlar için çeşitli birçok aktivite mevcut. Biz de sizler için bu süreçte yapabileceklerinizi listeledik. Gelin hep birlikte gelen günlerimizi verimli hale getirmek için ne yapacağımıza bakalım.

Resim Yapmak

Herkesin bu zamana kadar hep denemek istediği şey olarak düşünüyorum. Vakit bulamamaktan veya yeteneğinin olmadığından başlayamayan birçok insan var. Cesaretiniz i toplayın şu an vakitte bol bir şey yok elinizde. Bu zamanlarınızı resim yaparak geçirebilirsiniz. Resim sanatının derinliklerini keşfetmek sizin elinizde! Bu aktiviteyi internet üzerinden videolar izleyerek gerçekleştirebilirsiniz. Evinizde olan malzemelerle resmin her çeşidine başlayabilirsiniz. Kara kalem, yağlı boya, sulu boya gibi birçok çeşidi olan bu aktivitenin size sunduğu seçenek oldukça çok. İstediğiniz türde resim yaparak, yaptığınız resmi çerçeveletip başucunuza asabilirsiniz. Böylelikle hem keyif almış hem de kendinizle gurur duymuş olacaksınız.

Mutfakta Vakit Geçirmek

Yoğun iş tempolarından, bu durumun ilginizi çekmemesinden veya daha birçok sebepten mutfakta vakit geçirmemiş olabilirsiniz. Ancak bu zamanlar tam da mutfaktan çıkmamanız gereken zamanlar olabilir.  Hazır vakit varken kendinize bir fırsat verip, girin mutfağınıza!

Uzun süredir denemek istediğiniz, aklınızda olup da bir türlü yapamadığınız o tarifleri deneyin. Veya hiç bilmediğiniz ilk defa gördüğünüz yemekleri, tatlıları, içecekler deneyimleyin. Mutfak ve zaman sizin. Yapmak sizin elinizde. Mutfağınızda kendiniz için bir şey hazırlamadıysanız bu zamana kadar kendinize özel lezzetle hazırlayın. Yaptıklarınızdan keyif alın. Mutfak sizler için bu süreçte oldukça iyi bir terapi alanı olabilir. Sizleri rahatlatabilir. Yeni şeyler üretmek, ürettiklerinizi sevdiklerinizle paylaşmak oldukça keyif verici bir aktivitedir. Ve sizi mutlu edecektir.

Bol Bol Kitap Okumak

Okumak için sıraya koyduğunuz kitapları, almak için listeleyip ne zaman okuyacağım ki zaten diyerek ertelediğiniz kitapları şimdi okuma zamanı. Kitaplıklarınızda bekleyen kitaplarınızı çıkarın ve okumaya başlayın. Bolca zamanınız var ve bu zamanı en verimli geçireceğiniz aktivite elbette ki kitap okumak. Bizler sizin için başka bir sayfamızda kitap önerilerinde bulunduk. Eğer kitap seçmekte karar veremiyorsanız o yazımıza göz atabilirsiniz. Kitapların büyüsüne kapılıp yaşadığınız sürecin zorluğunu da unutabilir, keyif alabilirsiniz. Okuma alışkanlığınız da bu süreç sayesinde daha da ilerler.

Spor

Hepimiz biliyoruz ki evde kalmak olabildiğinde az hareket etmemize sebep oluyor. Bu bizler için oldukça sıkıntılı bir durum. Belki de bu sürecin en zorlu yanı. Ancak evimizde de hareket etmek bizim elimizde. Evde kendimiz sporumuz yapabiliriz. Spor yapma alışkanlığı kazanabiliriz. İnternet üzerinden video izleyip eşlik edebiliriz. Çeşitli hareketler öğrenip bunları gün içinde sık sık yapmayı alışkanlık haline getirip hareketsizliğimize son verebiliriz. Günlerimizi verimli hale getirmek için spor yapmak hem sağlığımız hem de psikolojimiz için oldukça önemlidir.

Dizi/Film İzlemek

Açın şimdi izlenecek filmler listenizi, en baştan başlayın ve devam edin izlemeye. Rutin işleriniz bittiğinde, kalan onlarca vakti değerlendirmenin en güzel yollarında biri de elbette ki dizi, film izlemek. Gece gündüz fark etmeksizin günün her vaktinde izleyebilirsiniz. Dijital platformlara ulaşmanın en kolay olduğu zamanlarda bu süreci yaşamamız belki de bizim en büyük şanslarımızdan biri. Mısırlarınızı, abur cuburlarınızı, içeceklerinizi alın yanınıza ve başlayın filmlerinizi izlemeye.  Vakit geçirmek ve geçirdiğimiz bu vakitten keyif almak unutmayın ki bizim elimizde.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.