Çocuklarla Yapabileceğiniz Öğretici Hafta Sonu Etkinlikleri (İnfografik)

Çocuklu ailelerin özellikle de çoçuğu okula yeni başlamış ailelerin dikkatle okuması ve önem vermesi gereken ‘Öğretici Etkinlikler‘ konusuna Biletall.com yazarları tavsiyelerde bulundu. Sizlerde hafta sonları çocuklarınızla verimli ve öğretici etkinlikler yaparak gelişimlerini daha sağlıklı destekleyebilirsiniz.

Çocuklarla Yapabileceğiniz Öğretici
Hafta Sonu Etkinlikleri

Okullar açıldı diye çocuklarla geçireceğiniz zaman azalmak zorunda değil: İşte çocuklarla beraber yapabileceğiniz haftasonu etkinlikleri!

  • Hikaye Üretme

Çocuklarla birbirinizin cümlelerini tamamlayarak bir hikaye yaratmayı deneyin, hayal gücünü besleyen ve kelime dağarcığını zenginleştiren eğlenceli bir etkinlik sizi bekliyor!

  • Ev Temizliği

İşte ebeveynlerin en çok sevecekleri etkinlik! Çocuklar toz alabilir, balkonu yıkayabilir ya da kıyafetlerini düzenleyebilirler. Hem çocuklar sorumluluk kazanacak, hem ailelerin işi rahatlayacak!

  • Film Günü

Sinemaya gelen güzel bir filmi görmeye çıkabileceğiniz gibi evde mısırları patlatıp eski bir filmi de izleyebilirsiniz. Çocukluğunuzdan kalma bir filmi çocuğunuza izletmeye ne dersiniz?

  • Uçurtma Uçurma

Havalar bozmadan uçurtma keyfi yapmalısınız! Hangimizin küçüklüğünde bir uçurtma anısı yok ki?

  • Bisiklete Binme

Şehir hayatına adapte olmuş olabiliriz ama aramızda bisiklet sürmeyi özlemiyorumdiyen yoktur herhalde? Önerilerimiz ise İstanbul’dakilere Büyükada, Ankara’dakilere Eymir.

  • Kamp Yapma

Doğayla barışık bir çocuk yetiştirmek için onunla kampa gitmeye ne dersiniz? Uzun yürüyüşler ve güzel manzaraları gören çocuğunuz her hafta gitmeyi isteyebilir, bizden söylemesi!

  • Oyuncak Müzesi

Birçok şehirde bulunan oyuncak müzeleri hem ailelerin hem de çocukların keyifli zamanlar geçirebilecekleri bir yer. Ankara’dakiler için Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi, İstanbul’dakiler için de
İstanbul Oyuncak Müzesi önerilerimiz arasında.

  • Akvaryumlar

Bir diğer önerimiz ise akvaryumlar. Nadir balıklar, köpekbalıkları ve çok daha fazlası sizi akvaryumlarda bekliyor.

  • Değişik Müzeler

Siz ilgi alanınızı söyleyin, biz müze söyleyelim. İstanbul’daki Barış Manço Müzesi, Uçurtma Müzesi, Ankara’daki MTA Tabiat Tarihi Müzesi, Eskişehir’deki Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve birçok şehrimizde bulunan balmumu müzeleri, değişik ilgi alanlarına hitap eden müzelerin sadece birkaçı.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.