Coronavirüs Sonrası Seyahat Değişecek Mi?

Çin’in Wuhan bölgesinde ortaya çıkan Coronavirüs tüm dünyayı etkisi altına altı. Pandemi olarak ilan edilen salgın insanların tüm alışkanlıklarını bütünü baştan sona değiştirdi. Seyahat ve yolculuk işlemleri tamamen durduğu gibi insanlar evlerine kapanma durumuna geldi. Salgın 6. ayında olmasından dolayı etkisini yavaş yavaş azaltmaya başladı. Bu nedenle birçok kişi yolculukların nasıl ve ne şekilde devam edeceğini merak ediyor. Bundan sonra eski, özlediğimiz alışkanlıklarımız olmayacak. Salgın bizlere mesafeli ve kontrollü bir yaşamın kapılarını araladı. Coronavirüs sonrası seyahat değişecek mi sorusunun yanıtı:

Gezginler Kendilerinin ve Başkalarının Sağlıkları Üzerine Odaklanacak

Koronavirüs salgını gezginler üzerinde de olumsuz etkiler meydana getirdi. Birçok gezgin yurtdışında, farklı ülkelerde karantina altına alındı. Salgının birçok ülkede yavaşlaması ile beraber gezginlerin de yeniden turlarına devam etmeye başladığını görüyoruz. Dünya Sağlık Örgütü; özellikle pandemi süresince gezginlerin daha dikkatli olmalarını istedi. Bu süreçte otel, apart ya da CouchSurfing gibi hizmetlerin sosyal mesafeli yapılmasına dikkat etti. Gezginler seyahat süreleri boyunca hem kendi sağlıklarını hem de bulundukları bölgedeki diğer insanların sağlıklarını düşünerek hareket edeceklerdir.

Hava Yolculuğu Yavaş, Yurt İçinde ve Sosyal Mesafeli Olarak Yeniden Başlayacak

Karantina süreçlerinin başlaması ile beraber dünya üzerindeki havayolu taşımacılığı tamamen durma noktasına geldi. Birçok ülke hem yurtiçi hem de yurtdışı uçuşlarını tamamen durdurmuştu. Ülkemizde de duran hava yolculuğu önümüzdeki günlerde yeniden aktif hale gelecek. Koronavirüs’ün azalması ile beraber hava yolculuğunun güvenli hale geldiğini belirten Bilim Kurulu, havayolu firmalarına start verdi. Son güncellemelere göre Türk Hava Yolları yurt içi uçuşlara 4 Haziran’da, yurt dışı uçuşlara ise 10 Haziran’da başlayacak. Koltuklarda sosyal mesafe ve maske kuralına kesinlikle dikkat edilecek.

Oteller ve Kiralık Daireler Düşük Oranlarla, Yavaş Yavaş Yeniden Açılacak

Salgın sürecinde sosyal mesafe kuralı gereği otel ve kiralık dairelerin kapatılmalarına karar verilmişti. 1,5 metre olan sosyal mesafe kuralının başarılı ile uygulanması ile beraber coronavirüs etkisi her geçen gün azalmaya başladı. İnsanlar evlerinde karantinada kaldığı bu dönemde artık sıkılmalar başladı. İnsanlar bir an önce kontrollü bir şekilde otellerin açılmasını istiyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yapılan normalleşme planında otel ve kiralık dairelerin yavaş yavaş, bölgesel olarak açılmasına karar verildi. Önümüzdeki günlerde tatil beldelerindeki otellerin de açılacağı belirtiliyor.

Seyahat Acenteleri Geri Dönecek

Koronavirüs salgını elbette sonsuza kadar sürmeyecek. Normalleşme süreçlerinin başlaması ile beraber seyahat ve turizm de yavaş yavaş eski haline dönecek. Ancak bu geri dönüş belirli bir program, plan dahilinde olacak. Seyahat acenteleri önümüzdeki günlerde normal hallerine geri dönerek rezervasyon alımına başlayacaklar. Özellikle Haziran ayı içerisinde planlanan normalleşme sürecinde seyahat acentelerinin yavaş yavaş müşteri kabul etmeye başlayacaklar.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.