Covid-19 Devam Ederken Yaz Mevsiminde Yapılan Konaklamalarda Nelere Dikkat Edilmeli? Yeni Önlemler Neler?

Koronavirüs salgının etkisini yaz ayında da sürdürmesi, birçok alışkanlığımızın değişmesine neden olmuştur. Covid-19 salgınına rağmen yaz tatili yapmak isteyen kişiler, geçmişteki tatil alışkanlıklarını maalesef değiştirmek zorundadır. Daha geçen seneye kadar açık büfesi olmayan, 5 yıldızı olmayan oteller tercih edilmiyordu. Ancak Covid-19 artık daha düşük standartlı veya dar hizmet kapsamlı otellerin tercih edilmesine neden oldu. Bu yazımız içerisinde Covid-19 Devam Ederken Yaz Mevsiminde Yapılan Seyahatlerde Nelere Dikkat Edilmeli sorusuna yanıt vereceğiz.

Ateş Kontrolü

Koronavirüs salgını şu an için sadece dışarıdadır. Tedbirler doğru alındığı takdirde iç mekanlara kendiliğinden giremeyecektir. Seyahatiniz sırasında otel ya da farklı bir yapıya girerken ateş kontrolünün yapılıp yapılmadığını mutlaka kontrol edin. Sağlık ve güvenlik açısından oldukça önemli olan bu durum, koronavirüs salgının en büyük belirtilerinden birisidir. Elbette tek başına yeterli olmayacak bu kontrolü bir ön aşama olarak düşünebilirsiniz.

Asansörlerden Uzak Durun

Koronavirüsten korunmak için olabildiğince asansörlerden uzak durmak gerekiyor. Oldukça dar bir alana sahip olan asansörlere tam kapasite ile binildiğinde virüs anında dağılım gösterebilmekte. Özellikle yazın gideceğiniz otellerde asansör yerine merdivenleri kullanın. Eğer kimse yoksa tek başınıza asansöre binebilir, yüksek katlara asansör vasıtasıyla çıkabilirsiniz.

Oda Servisleri

Covid-19 döneminde yaz tatili yapacaksanız odalardaki ek servis hizmetlerinden maalesef yararlanamayacaksınız. Örneğin; 5 yıldızlı bir otelde kaldığınızda oda içerisindeki minibar ve kahve istasyonları varsa bunların büyük bir ihtimalle kaldırıldığını göreceksiniz. Eğer duruyorsa kaldırılmalarını siz talep edin. Bu tür ürünler sürekli olarak kullanıldığından, üzerinde virüs taşıyabilmektedir. Tatiliniz sırasında içeceklerinizi tamamen tek kullanımlık karton bardaklardan tüketiniz.

Açık Büfe ve Restoran

Açık büfede oturmak, otel lobilerinde oturmak, soğuk içecekler içmek hemen hemen herkesin vazgeçilmezlerinden birisidir. Covid-19 döneminde açık büfe ve restoranlardan biraz uzaklaşmak gerekiyor. Bu dönem sona erene kadar her müşteriye özel olarak hazırlanan tabaklardan yiyecekler yemek gerekiyor. Bu gibi sağlığınızı korumaya yönelik seçenekler sunan oteller daima tercih nedeniniz olmalıdır.

Check-In İşlemleri

Covid-19 döneminde yapılan seyahatlerde teması minimum orana indirmeniz gerekiyor. Gerek ulaşım gerekse otel check-in işlemlerinde giriş ve çıkışlar dijital kanallar aracılığı ile yapılmalıdır. Çıkacağınız yolculuk sırasında insanlara mümkün olduğundan çok az temas göstermeye özen gösterin.

Oda Temizliği

Oteller, Covid-19 döneminde oda temizliğine büyük oranda dikkat etmekte ve belli aralıklarla denetlenmektedir. Zaten uzun süre kapalı kalan oteller, bu dönemde daha fazla müşteri kaybına sebebiyet vermemek için oda temizliği ve korona virüs önlemlerine büyük oranda dikkat etmektedir. Ancak sizler de yanınıza çarşaf, yorgan kılıfı, yastık kılıfı gibi şeyler alabilirsiniz. Gerekli önlemleri alarak kendi temizliğinizi de yaparsanız içiniz daha rahat olacaktır.

Odalarda Kullanılan Malzemeler

Odalarda kullanılan malzemeler de bu dönemde değişmektedir. Önceden sunulan havlu gibi kişisel kullanım malzemelerinin verilmediğini görebilirsiniz. Fazla askı, yastık gibi malzemelerin artık kaldırıldığını görecek, bunların yerine alternatif seçeneklerle karşılaşacaksınız. Ama siz oda içerisinde kullanmak istediğiniz malzemeleri kendiniz yanınızda getirebilir, kullanımlarını yapabilirsiniz. Bu gibi önlemlere hiçbir işletmenin itiraz ya da yasaklaması olmayacaktır.

Maske Kullanımı

Covid 19 devam ederken yaz mevsiminde dikkat edilmesi gereken en önemli şey sosyal mesafe ve maske kullanımıdır. Toplu alanlarda maske kullanmak sizi korana virüsten koruyacaktır. Artık otel ve restoranlar sıcak ve temasa dayalı karşılamalardan ziyade sosyal mesafeli yaklaşımlar göstermelidir.

Korona Virüs salgını boyunca yapılacak seyahatlerde olabildiğince temastan kaçınmanız gerektiğini dile getirdik. Bunun yanı sıra sosyal mesafeye uymalı, maskesiz asla insanlar ile muhabbete girmemelisiniz. Virüs elbette tatilinizi engelleyemez. Gerekli önlemleri aldıktan sonra sorunsuz, eski alışkanlıklara yakın bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.