Dünyadaki En Güzel Tarihi Kalıntılar | İnfografik

Bu yazımızda dünyada mutlaka ziyaret edilmesi gereken en güzel ve etkileyici tarihi kalıntılardan bahsedeceğiz.

En Güzel Tarihi Kalıntılar

Macchu Picchu – Peru

Macchu Picchu Güney Amerika kıtasında yer alan Peru’ya yolunuz düşerse mutlaka gitmenizi önerdiğimiz UNESCO Dünya Miras Listesine adını yazdırmış olan tarihi kalıntılar arasındadır. Ayrıca Dünya’nın 7 Harikasından biridir. Burası ispanyolcada ‘Eski Zirve’ anlamına denk düşmektedir tarih olarak ise 1438 ve 1472 yılları arasında ‘Pachacuti’ isimli inka imparatoru adına inşa edildiği düşünülüyor.

Stonehenge – İngiltere

Milattan önce 2000 – 3000 yıllarında yapıldığı düşünülen Stonehenge anıtı 500 yılı bulan bir süte boyunca İngiltere’nin en büyük mezarlığı olarak kullanılmıştır. Asıl yapılma amacı ise uzay gözlemevi, ufo iniş yeri olarak kullanılmasıydı. İngiltere‘de yer alan Stonehenge aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Listesinde de yerini almıştır. Burayı ziyaret etmek isterseniz araba, gezi turları aracılığıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Miken -Yunanistan

Yunanistan’da yer alan kamu yararına korunması uygun görülen bir sit alanı olma özelliğini taşımaktadır Miken Atina şehrinin 90 kilometre kadar güneybatısında bulunmaktadır ve 1999 yılında Dünya Mirasına alınmıştır. Yunan uygarlığını en önemli merkezlerinden olma özelliğini taşır ve güçlü bir askeri merkez olarak bilinir.

Ta Prohm – Kamboçya

Dünyada eşi benzeri olmayan, insanları oldukça etkileyen Ta Prohm Tapınağı Kamboçya’nın Angkor kasabasında eski bir tapınak olarak bilinmektedir. Önceleri Rajavihara adıyla anılıyordu, bu isim” Kralın Manastırı” anlamını karşılık gelmekteydi ve Budizm dinini benimseyenler tarafından rağmet görmüştür. Tapınakta 12.500’e yakın kişi yaşamaktaydı. Ta Prohm bir ormanda yer alır ve etrafını büyük ve uzun boylu ağaçlar kaplamıştır. Bu görüntü oldukça etkileyici bir atmosfer sağlamaktadır.

Çin Şeddi-Çin Halk Cumhuriyeti

UNESCO Dünya Miras üstesine ve Dünya’nın 7 Harikasına adını yazdırmış olan Çin Şeddi adından da anlayacağınız üzere Çin Halk Cumhuriyetinde yer alıyor. Hakkında yazılan onlarca şehir efsaneleriyle duyanları ve görenleri oldukça etkileyen bu yer 46 metre yüksekliğe, 7 metre kalınlığa sahip. Yani Çin Seddi’nin Ay’dan bile görülebileceğini söyleyebilecekleri kadar görkemli bir görüntüye sahip. Ziyaret saati ve ziyaret ücreti ise gidilen zamana göre değişim göstermekte.

Efes-Türkiye

Türkiye’nin güzide şehirlerinden biri olan İzmir’de bulunan Efes Antik Kentinin tarihi milattan önce 50010 yıllara dayanıyor. Jeopolitik konum olarak oldukça önem arz eden bu şehir tarih boyunca büyük öneme sahip olmuş. Şehir 2015 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine girmiş, bu antik kenti gezmeyi düşünüyorsanız da kısa sürmeyeceğini bilmeniz gerekir. Çok uzun yıllara tanıklık etmiş bu kenti gezmek için içeri girdiğinizde hediyelik eşya dükkanları ile geziniz başlayacaktır. Kentte
önemli noktaların başında yer alan Antik Tiyatro, Celsus Kütüphanesi gibi yerlere mutlaka uğramanız önerilir.

Kolezyum – İtalya

Ayın ilk pazartesi günü turistleri ücretsiz ağırlayan bu amfi tiyatro
Dünya’nın 7 Harikasından biri olup İtalya’nın Roma’sında
bulunmaktadır. Turistlerin ilgisini bu kadar çeken sebep ise Sezar’ın yürüdüğü arenanın içinde bulunması. Kolezyum’un yanında ise Paletine Tepesi de turistlerin gelmişken mutlaka görmek istediği yerlerden. Ayrıca Kolezyum’a girenler buraya ücretsiz giriş sağlayabiliyor.

Petra – Ürdün

Ürdün’de bulunan Petra Lut Gölü ve Akabe Körfezi arasındaki bir antik kenttir. M.Ö. 400 ve M.S. 106 arasında Nebati uygarlığının başkenti olarak bilinmektedir ve bu Roma imparatorluğunun işgaline kadar sürmüştür. Tiyatro, tapınak gibi yapılar kireç taşından yapılmıştır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.