Dünyadan 5 Farklı Dövme Tekniği Öğrenmek İster Misiniz?

Dövme, dünyanın en eski zamanlarından bu yana yaptırılan bir cilt değişimidir. Cilt üzerine herhangi bir resmin ayrıntıları ile beraber resmedildiği dövme, her ülkede farklı tekniklerle yapılmaktadır. Bu yazımız içerisinde dövme teknikleri hakkında bilgi vererek farklı dövme modelleri incelemek isteyen kişilere bilgiler vermeye çalışacağız.

Japon Dövme Tekniği

Japonya’da uygulanan geleneksel dövme birçok kişi tarafından merak edilmekte. Bu işin ustaları, dövmeleri bambu ağaçlarından aldıkları destek sayesinde yapmaktadır. Bambu ucuna geliştirilen iğneler aracılığı ile yapılan dövmeler, Japon tekniğini ortaya çıkarmaktadır. Japonlar dövme makinesi kullanmazsa bile bambu ağacından yaptıkları sistem ile dövme makinesi kadar hızlı sonuçlar elde edebilmektedirler.

Kaynak: https://edition.cnn.com/style/article/japan-tattoo-artist-tebori/index.html

Samoa Dövme Tekniği

Pasifik kültürü tarafından uygulanan dövmelere Samoa Dövme Tekniği adı verilmektedir. Bu dövme tekniğinde ahşap el aletleri kullanılmaktadır. Dövme yapan usta, kemik uçlu bir tırmık kullanır. Bu tırmığın üzerine tırmığı kullanmak için çubuklardan oluşan bir düzenek oluşturulur. Tırmık uçları mürekkebe batırıldıktan sonra dövme yapılacak bölge üzerinde yerleştirilir. Sonrası bildiğimiz klasik dövme yapma tekniği ile aynıdır.

Kaynak: https://www.kcet.org/history-society/polynesian-tattoo

Tayland Dövme Tekniği


Dövme teknikleri içerisinde en popüler olan Tayland dövme tekniği olduğunu söyleyebiliriz. Eski dönemlerde uygulanan bu teknikte uzun bir pirinç boru dövme yapımında kullanılır. Budizm sembolleri arasında yer alan dövme, oldukça fazla dini sembole sahiptir. Tayland dövme tekniği oldukça fazla acı ve şiddet barındırmaktadır.

Kaynak: https://slumberpartyhostels.com/thai-tattoos-and-their-meaning/

Maori Dövme Tekniği

Yeni Zelanda’da bulunan Maori kabilesi, dünya üzerindeki en eski dövme kültürüne sahip topluluktur. Bu topluluk, dövme tasarımlarını daha çok girdaplı ya da spiralli şekillerden oluşturmaktadır. Dövme yapımı sırasında keskiye benzer eşyalar kullanılmaktadır. Bu eşyalar hayvan iskeletlerinden alınmaktadır. Maori topluluğunda bir cesaret göstergesi olan dövme oldukça acı verici idi. Ancak; topluluk dövme yaptırmaktan keyif almaktaydı.

Batılı Ülkelerin Dövme Tekniği

Günümüzde makineli olarak yapılan dövmeler batı tekniğidir. Farklı dövme arayışında olan kişiler genellikle makineli modellerden destek almaktadır. İlk olarak 1800’lü yıllarda İngiltere’de icat edilen dövme makinesi, günümüzde oldukça farklı bir boyuta taşımıştır. Dövme teknikleri içerisinde sadece Batı ülkelerin kullanmış olduğu tekniğin aktif olarak kullanıldığını söyleyebiliriz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.