Sizi Dünyanın Dört Bir Yanına Işınlayacak Bilgisayar Oyunları

Fiziksel olarak evde kalırken sanal olarak Esk Mısır’ı, Hollanda’yı, Londra’yı ve çok daha fazlasını görmeye ne dersiniz? O zaman sayacağımız bilgisayar oyunlarını vakit geçmeden denemelisiniz!

Ayrıca video oyunlarını bir seyahat yolu olarak kullanırsanız, genellikle çok daha özerk olduğunuzu ve gittiğiniz yerleri birçok açıdan görebileceğiniz için, hatta normalde göremeyeceğiniz alanları görebileceğiniz için gerçekten “orada” olduğunuzu hissedebilirsiniz. Hazırsanız sıralamaya başlıyoruz!

Battlefield V

Yer: İkinci Dünya Savaşı sırasında Hollanda, Rotterdam

EA’nın Battlefield 5’i farklı haritalara ve oyun tarzlarına sahip çevrimiçi bireysel ve çok oyunculu bir nişancı oyunudur. Oynayabileceğiniz haritalar arasında İkinci Dünya Savaşı zamanına ait Avrupa haritaları da var, haritalardan biri Rotterdam, Hollanda’yı içeriyor. Bu haritada savaşmak, tarihsel olarak çok doğru değil, ancak oynandığı binaların ve yerleşimi oldukça doğru. Bilgisayar oyununun 2019 yılında Multiplayer Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü ve Ses Kullanımı Dalında BAFTA Oyun Ödülü adayı olduğunu da belirtelim.

Everybody’s Gone To The Rapture

Yer: Kıyamet Sonrası Shropshire (İngiltere)

Bu oyunun özenle hazırlanmış yerlerini keşfetmek başlı başına bir zevk. Oyunun hikayesinin doğrusal olmaması, yani ilerlemesi gereken tek bir yol olmaması, oyunculara dilediklere yere gitme gitme özgürlüğü veriyor. Oyunu geliştiren ekibin detaylara verdiği değer ile oyun sürecinde karşılaşılan yerler çok gerçekçi görünüyor. Otantik posta kutularından banklarda bırakılan kitaplara kadar detay seviyesi inanılmaz, oyunculara gerçek bir yaşam alanını keşfediyormuş hissini veriyor. Ödüllü bilgisayar oyunu Everybody’s Gone To The Rapture, gerçekçi görselleri ile size hemen hikayesine çekecek.

Assassin’s Creed Serisi

Seriti hazırlayan Ubisoft şirketi, 2007 yılından bu yana gizemli bir suikastçı organizasyonuna ve tarih boyunca olayları nasıl etkilediğine odaklanan oyunlar üretiyor. Rönesans sırasında İtalya’yı, devrim sırasında Amerika’yı ve hatta Kleopatra zamanında Mısır’ı görebileceğiniz, zamanın farklı yerlerinde bu ülkelerin nasıl göründüğünü keşfedebilir, hatta sokaklarında dolaşabilir ve duvarlarına tırmanabilirsiniz. Eğer bu zamanları bir oyun ile deneyimlemek kulağa hoş geliyorsa size en uygun Assasin’s Creed oyunları:

Assassin’s Creed: Syndicate

Yer: Viktorya Dönemi Londra

Assassin’in Creed Syndicate’i Viktorya Dönemi Londra’sında geçiyor. İki suikastçı Jacob ve Evie Frye’nin Londra sokaklarında geçen hikayesi ile şehrin ünlü simge yapılarını yeni perspektiflerden görüntüleyebilir ve şu anda halka erişilemeyen alanlarla yakından keşfedebilirsiniz. Bilgisayar oyunu önerileri arıyorsanız Assassin’s Creed serisindeki herhangi bir oyun ile seyahat özleminizi giderebilirsiniz.

Assassin’s Creed Origins

Yer: Eski Mısır

Mısır’ı görmek isteyenler için ideal oyun Assassin’s Creed Origins! Özellikle de Kleopatra zamanında İskenderiye’nin nasıl göründüğünü bilmek isteyenler için. Assassin’in Creed serisinde hemen hemen her yüksek binanın veya yapının üstüne çıkabilirsiniz, böylece AC Origins’de Giza’daki piramitlerin veya İskenderiye’nin ünlü deniz fenerinin üstünden manzaraları görebilirsiniz.

Assassin’s Creed Odyssey

Yer: Antik Yunan

Mitolojiseverler için idea oyun ise Assassin’s Creed Odyssey. Bu oyunu, Sparta Kralı Leonidas’ın torunu olarak oynuyorsunuz ve filozof Sokrates, tarihçi Herodot ve modern tıbbın babası sayılan Hipokrat ile tanışma fırsatı yakalıyorsunuz. Seyahat oyunu, tarih oyunu, mitoloji oyunu, bu bilgisayar oyununu birçok şekilde nitelendirebiliriz.

Bonus: Assassin’s Creed Identity

Yer: Rönesans zamanı Roma

Eğer mobil oyun oynamaya ilginiz varsa o halde sizin için doğru seçim ise Assassin’s Creed Identity. Rönesans zamanı İtalya’sında geçen hikaye ile, Kolezyum gibi Roma’nın birçok ünlü konumunu, Floransa ve Toskana bölgesini deneyimleyebilirsiniz. Başka ülkeler ve hayatlar deneyimleyebileceğiniz mobil oyun önerileri arıyorsanız Assassin’s Creed Identity’i kaçırmayın deriz.

 

Görsel kaynakları:

  • https://www.log.com.tr/everybodys-gone-to-the-rapture-incelemesi/
  • https://www.epicgames.com/store/tr/product/assassins-creed-syndicate/home
  • https://www.microsoft.com/en-ca/p/assassins-creed-origins-deluxe-pack/bz84mz9zgjps?activetab=pivot:overviewtab
  • https://shiftdelete.net/assasins-creed-odyssey-3-gun-boyunca-ucretsiz
  • https://shiftdelete.net/51-tllik-assassins-creed-tamamen-ucretsiz-oldu
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.