Dünyanın En Güzel Tren Rotaları | İnfografik

Tren yolculukları günümüzdeki hız anlayışına uymadığı için popülerliğini kaybetme eğilimindeyken son dönemlerde yeniden gündemimize geldi. Özellikle macera severlerin ve manzara tutkunlarının gözdesi olan tren yolculuklarında bazı rotalar var ki manzarasına aşık olacaksınız. Sizin için en güzel tren rotalarını derledik.

İsviçre: Glacier Ekspresi

Engadine Vadisi, Landwasser Vadisi ve Valais Buzulları arasında yol alan tren yolculuğu eşsiz manzaralara tanık olmanızı sağlıyor.

İskoçya: West Highland Hattı

Tren yolculuğu denince akla gelen Harry Potter filmlerindeki Hogwarts Ekspres Treni’nin ta kendisi West Highland Hattı. Glasgow’dan başlayarak İskoçya’nın güzelliklerini göz önüne seriyor. Loch Lomong ve Trossachs Ulusal Parkı’ndan da geçen tren ikisi de birbirinden etkileyici olan iki farklı rota şeklinde ilerliyor.

Norveç: Flam Demiryolu

Dünyanın en dik tren raylarından biri olan Flam Demiryolu, Myrdal ve Flam arasında kıvrılan nehirleri, akarsu ağızlarını, şelaleleri ve karla kaplanmış tepeleri takip ederek Flam Vadisi’ne ulaşıyor.

Transilvanya ve Orta Avrupa: Danube Ekspresi

Prag, Budapeşte, Krakow ve İstanbul arasında çalışan Danube Ekspresi, özel lüks bir trendir. Vagonlarıyla, cilalı, ışıldayan ahşap panelleriyle şık bir şekilde restore edilen tren, Macaristan başbakanı János Kádár’a aittir.

Rusya: Trans Sibirya Demiryolu

Rusya’nın Doğu Ekspresi olarak da adlandırılan Trans Sibirya Demiryolu, dünyanın en uzun tren rotasıdır. Bu tren hattında dağlardan steplere farklı coğrafyaları görürken 6 farklı saat diliminden geçersiniz. Eğer hiç durulmazsa yolculuk 1 hafta sürer.

Malezya: Eastern & Oriental Ekspresi

Kuala Lumpur’dan yola çıkarak 6 günde Güneydoğu Asya’nın en büyük şehirlerini keşfedebileceğiniz bir tren hattı Eastern & Oriental Ekspresi. Büyük şehirler ve turistik bölgelerin yanısıra uzakdoğu ülkelerinin kırsallarını da keşfedebilirsiniz bu hat ile.

Norveç: Bergen Demiryolu

Daha önce bahsettiğimiz Flam Demiryolu ile bağlantısı bulunan Bergen Demiryolu, Bergen’den Honefoss’a gidiyor. Hallingdal Vadisi ve Hardangervidda Ulusal Parkı’ndan geçerek 371 km Norveç’in eşsiz doğasını keşfetme imkanı sunuyor.

Türkiye: Doğu Ekspresi

Son dönemlerin Instagram fenomeni olan Doğu Ekspresi, Ankara’dan kalkıp yaklaşık 1 günde Kars’a gidiyor. 24 saatte 7 farklı şehirden geçiyor ve yolcularına Türkiye’nin farklı coğrafyalarına tanıklık etme fırsatı sunuyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.