Dünyanın Yaşama En Elverişsiz 10 Bölgesi

Kimi zaman fotoğraflarına baktığımızda dünyanın en ilginç yerleri ya da dünyanın en güzel yerleri diyebilirsiniz. Hatta aksiyon isteyip keşke bu manzaranın fotoğraflarını çekip arşivime ekleyebilsem dediğiniz yerlerin ilginçliklerine gelin birlikte göz atalım.

Yılan Adası, Brezilya

Adanın geniş açıyla çekilen fotoğrafları sizleri yanıltmasın eğer 4000 yılan türüyle bir arada kalmak istiyorsanız rotanızı bu adaya çevirebilirsiniz. Ancak askeri birlikler tarafından adaya geçiş engellenmektedir.

Centralia, Pensilvanya

Adeta hayalet bir kasaba diyebileceğimiz bölgede son verilere göre sadece 5 kişi yaşadığı bildirilmiştir. Eğer aksiyon arıyorsanız ve amacınız şehrin farklı manzaralarını fotoğraflamak ise altı kazan gibi kaynayan bu şehirde altıncı kişi olabilirsiniz.

Devon Adası, Kanada

Doğası, çevresi ve toprak yapısıyla Mars varisi olan bu bölge yaşam şartları insan hayatını fazlasıyla negatif etkiliyor. Burada sadece bilim insanları ve astronotların faaliyetlerine izin verildiğini bilmenizde fayda var. Bu da bölgenin yapısından kaynaklı olarak Mars ile aynı verileri verdiği düşünülüyor.

Ölüm Vadisi, Kaliforniya

Herhalde “Sıcaktan patlamak” ve “Cehennem gibi” sözleri bu bölge için kullanmak daha doğru olur. Temmuz aylarında 120 derece sıcaklığa ulaşan ve insan sağlığı için uygun olmayan koşullar içeren bu bölgede bulunmak yasak. 134 derece sıcaklık ile dünya üzerindeki sıcaklık rekoru da Ölüm Vadisi’nin elinde bulunuyor.

Ölüm Vadisi (Kamçatka), Rusya

Rusya’da ölüm ile yaşam arasında ince bir çizgiyi doğasında barındıran Ölüm Vadisi yüksek toksik gaz oranları ile insan sağlığına ciddi zararlar vermektedir. Bu bölgede bulunan bitkiler ve hayvanlar hayatta kalamaz. İnsanlar ise ateş, baş dönmesi ve bu tarz hastalıklara yakalanırlar.

Spinalonga, Yunanistan

Sinemalara konu olacak bir türden geçmişi ile Spinalonga oldukça hüzün dolu bir tarihe sahip. Bu bölge geçmişte bir salgın hastalık ile mücadele etmek için kıyıdan bağlantısı koparılmış ve set çekilip bir zindan gibi kullanılmıştır. Buraya getirilen Lepra (cüzzam) hastaları getirilip vatandaşlık hakları elinden alınıyor, mal ve mülkleri aile bireylerine bırakılıyordu.1950’li yıllarda tamamen kapatılan bu bölgeye artık günde 1500-2000 kişi sadece turistik gezilerde buluyor.

Pripyat, Ukrayna

1986 yılında nükleer reaktör patlaması ile 1000 yıl yaşanmaz hale gelen Pripyat şehrinde patlamadan sonra yaşayan kimsenin kalmadığı tarihe not olarak düşmüştür. Adeta hayalet şehir olan bu bölge sinemalara, belgesellere, kitaplara konu olmakla kalmamış Çernobil Nükleer Santrali’nin verdiği radyasyon bir neslin hastalıklarla boğuşmasına neden olmuştur.

Heard Adası, Avustralya

Sadece araştırmacıların daha çok ziyaret ettiği Heard adasında sert iklim ve saatte 100mil/saat ile şiddetli rüzgarlar ölçülmektedir. Yakın tarihte patlayan bir yanardağın da bulunması sebebiyle insan yaşamı için uygun bir bölge değildir.

Okunoshima Adası, Japonya

Japonya ile Çin arasında sert geçen savaş döneminde kullanılan bu adada sadece hardal gazları için üretim yapılıyordu. Bu yapılan gazlar tavşanlar üzerinde deneniyordu. 80 bin kişinin ölümüne neden olan bu adayı Japonya askeri güçleri haritadan silmek istese de başaramamıştır. Bir grup gezginin adayı gezmek için geldiklerinde bıraktıkları birkaç tavşan buranın popülasyonunu oluşturmuştur. Çok az rastlayabileceğiniz bu görüntüleri ile dünyanın en ilginç yerlerindendir.

Big Major Cay, Bahamalar

Animasyon filmlerini andıran görüntüsü ve doğasıyla insanlar ile domuzlar arasında bir bağ oluşturan Big Major Cay, dokusu ile cenneti andıran sahil bölgesidir. Domuz adası olarak bilinen bu bölge de insanlardan fazla domuzların yüzdüğünü ve adayı tamamen domuzların kullandığını söyleyebiliriz.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

    • https://www.abc.net.au/news/2019-01-25/heard-island-australias-mysterious-land-of-fire-and-ice/10713860?nw=0
    • https://www.youtube.com/watch?v=RdeX4NqvDZw
    • https://www.swimmingwithpigs.com/big-major-cay/
    • https://mysteriousfacts.com/snake-island-in-brazil-ilha-da-queimada-grande/
    • https://www.history.com/news/mine-fire-burning-more-50-years-ghost-town
    • https://www.cntraveler.com/stories/2016-03-04/the-worlds-largest-desert-island-is-in-canada
    • https://www.visitcalifornia.com/destination/spotlight-death-valley-national-park
    • https://www.discovergreece.com/tr/experiences/youll-be-hooked-spinalongas-storied-past
    • https://en.wikipedia.org/wiki/Pripyat
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.