Covid-19 Döneminde Evinizden Gezebileceğiniz, 360° Sanal Tur İmkanı Veren Dünyaca Ünlü Müzeler

Dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle birçoğumuz seyahat planlarını iptal etmek ya da ertelemek zorunda kalmış olabilir. Elbette müze gezmek için o ülkeye seyahat etme planınız olmasına gerek yok. Normal şartlarda da seyahat planınıza dahil olmayan ülkelerdeki müzeleri; tarihi ve kültürel yönden gelişmek için ya da özel ilginiz dolayısıyla gezmek isteyebilirsiniz. Biletall Blog olarak sizler için, tüm bu ihtimalleri kapsayan nitelikte bir liste ile evinizin konforunda detaylı bir şekilde gezebileceğiniz müzeleri derledik. Keyifli bir tur dileğiyle! 😊

Louvre Müzesi- Paris

Tartışmasız dünyanın en ikonik ve en büyük müzelerinden biri Louvre. Fransa’ya daha önce yolunuz düştüyse dahi, bu müzedeki tüm eserlerin detaylı incelenmesi için ayrılması gereken gerçek zaman inanın çok geniş. Dolayısıyla ister ilk kez görecek olun ister daha önce gezmiş olun, bu sanal tur Louvre müzesi ve eserlerini sindirerek incelemeniz için büyük bir fırsat olacak.

Turunuzu buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Vatikan Müzeleri- Vatikan

İtalya turunun en önemli bölümlerinden biri şüphesiz ki Vatikan Müzeleridir. Tarihi ve kültürel açıdan çok önemli miraslar barındıran bu müzeyi gezmek için de saatler, günler yetersiz kalabilir. Kütüphanesi ve müzesi ile birlikte 1400 oda, şapel ve galerisi bulunan Vatikan Müzelerinin sanal turu daha önce gezip görmüş fakat yeterli zamanı ayıramamış, gitme planı olmayan ya da gelecekte buraya bir seyahat planlayan herkesin, burayı detaylı şekilde ve sindirerek gezebilmesi adına büyük bir kolaylık.

Turunuzu buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Uffizi Galerisi- Floransa

İtalya’nın sanat açısından çok önemli mekanlar ve yapılar barındıran başka bir şehriyle devam edelim: Floransa. Floransa’da yer alan Uffizi Galerisi’nin binası bir saray, aynı zamanda dünyanın en eski sanat müzelerindendir. Leonardo da Vinci, Boticelli ve Caravaggio gibi çok değerli sanatçıların eserlerine ev sahipliği eden Uffizi’de Medici ailesinin sanat koleksiyonları bulunmaktadır.

Turunuzu buradan gerçekleştirebilirsiniz.

The British Museum- Londra

1700’lü yıllarda kurulmuş olan British Müzesi’nin dünyada ilk kurulan müze ünvanına sahip olduğu bilinmektedir. 300 yıllık bir tarihi olan müzede eski çağ ve etnografya koleksiyonları bulunur. İçerisinde 8 milyondan fazla eserin yer aldığı geniş koleksiyonuyla British Museum, özellikle bugünlerde sanatseverlerin sanal ziyaretlerini bekliyor.

Turunuzu buradan gerçekleştirebilirsiniz.

National Gallery of Art- Washington

 Güncel sergilerin yanı sıra daha önce verilmiş konferans ve dersleri dinleyebileceğiniz, eski video ve ses kayıtlarına ulaşabileceğiniz bir sanal tur imkanı sağlayan National Gallery of Art, Washington’da 1937 yılında kurulan “Ulusal Sanat Müzesi”dir.

Turunuzu buradan gerçekleştirebilirsiniz.

La Sagrada Familia- Barselona

Bu kez İspanya’ya gidiyoruz. Şüphesiz ki dünyada seyahat etmeye gönül verenlerin en çok ilgi gösterdiği şehirlerden biri Barselona, tarihi yapılardan biri de La Sagrada Familia’dır. Türkçesi Kutsal Aile anlamına gelen ve modern mimarinin öncülerinden sayılan Gaudi’nin 1883 yılında devraldığı fakat 1926 yılında sanatçının hayatını kaybetmesi ile yarım kalan, neo-gotik ve art nouveau tarzlarının hakim olduğu “Bitmeyen Kilise”dir La Sagrada Familia. Bu özellikleri ile de sanıyoruz ki yeterince ilgi çekici olmayı hak etmektedir.

Turunuzu buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Bonus: Türkiye’de 3D Teknolojisi ile Gezebileceğiniz Müzeler

Dünyadaki önemli tarihi yapıları ve müzeleri gezmek elbette tarihi ve kültürel miraslar ile ilgilenen tüm gezginlerin hayalidir. Bunun yanında, ne mutlu ki köklü ve zengin tarihimiz sayesinde değeri ölçülemeyecek nitelikte yapılara ve değerli koleksiyonların bulunduğu müzelere ülkemizde de sahibiz. Henüz gitme fırsatı bulamadığınız, yeniden görmek istediğiniz ve gelecekte gitmek üzere önceden planlama yapmak istediğiniz Türkiye’deki dünyaca ünlü müzelere, 3D sanal tur ile ziyarette bulunabilirsiniz.

Turunuzu buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Biletall.com ailesi olarak keyifli geziler ve sağlıklı günler dileriz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.