Gece Otogarda Kaldım, Ne Yapmalıyım?

Otobüs yolculuğunun en kötü tarafı; gitmek istediğiniz noktaya vardığınızda saatlerinizin uyuşmamasıdır. Eğer gitmek istediğiniz noktaya gece üzeri varırsanız başınız sıkışacak demektir.

Trafiğe takıldığınız da, kötü hava şartlarına yakalandığınızda, kaza ya da uyuya kalma gibi olası nahoş durumlarda geceyi otogarda geçirmek zorunda kaldığınızda panik yapmayın. Öncelikle sakin olun ve kafanızda neler yapabileceğinizi canlandırın. Bunun için öncelikle otobüs biletinizi bir sonraki sefer için değiştirmek zorunda olduğunuzu unutmayın. Biletiniz yanmış olabilir ya da ek ücret vererek yani biletin cezası kesilerek sonraki sefer saati için yeni bir bilet almak zorunda kalacaksınız. Tabii bir sonraki sefer 1 saat sonra da olabilir 5 saat sonra da! Hatta bazı bölgelerde özellikle kış aylarında sezon olmadığından dolayı sefer saatleri haftada birkaç güne kadar düşebilir. Bu gibi durumlarda yapacağınız en mantıklı şey web sitesini açmak ve gece otogarda kalmanız durumunda hangi alternatifleri kullanarak en sağlıklı şekilde zamanınızı değerlendirmeyi bilmek. Kısaca gece otogarda kalırsanız web sitesi sayesinde nasıl hayatta kalacağınızı öğrenmek!

Gece Otogarda Kaldım, Ne Yapmalıyım?

OTEL SEÇENEKLERİ

otelGece otogarda kaldınız ve gideceğiniz istikametteki en yakın sefere daha saatler var. O halde soğuk bir otogarın rahatsız banklarında geceyi geçirmek zorunda değilsiniz. Web sitesine cep telefonlarınızdan ya da tabletinizden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Biletall web sitesinden ‘OTEL REZERVASYON’ butonuna tıklayarak yönlendirildiğiniz otel rezervasyon ve satış sitesine girebilirsiniz. Bulunduğunuz yere en yakın otellerden bir listeleme yapıp size en uygun fiyat seçeneklerini gözden geçirebilir ve gece başınızı sokup dinlenebileceğiniz temiz bir otel odasında kalabilirsiniz. Seferiniz ertesi güne denk geliyorsa, bu alternatif sayesinde hem rahatça uyuyabilir hem de otogarda başınıza gelebilecek hırsızlık gibi olaylardan kendinizi koruyabilirsiniz. Kablolu televizyon, oda servisi ve internetten yararlanabilirsiniz.

 

ARAÇ KİRALAMA ALTERNATİFLERİ

Bir diğer alternatif de yine internet sitesine girip ‘ARAÇ KİRALAMA’ butonuna basabilir ve bir sonraki seferinize saatler varsa kiraladığınız araba ile şehri turlayabilir, gözünüze çarpan yeme içme yerlerinde durarak karnınızı doyurabilir ya da kahve, çay içebileceğiniz bir yerde mola verebilirsiniz. Web sitesi sayesinde ayrıca ‘NEREDE NE VAR’ butonuna tıklayarak bulunduğunuz şehirle ilgili püf noktalarına ulaşabilirsiniz. Eğer bir sonraki seferinize kadar yeterli vaktiniz varsa gece otogarda tıkılı kalmanız için bir sebep olmayacaktır. Zamanınızı iyi ayarladığınız takdirde bu sıkıcı ve keyifsiz olayı adeta bir zevke dönüştürmeniz sizin ruh halinize bağlıdır. Karamsar olmayı bir kenara atın ve anın tadını çıkarmaya başlayın.

Web sitesinde bulunan ‘Nerede Ne Var’ butonu sizlere o bölgeyle ilgili yeme içme ipuçları verecek, hediyelik eşya alışverişi hakkında ilginç bilgiler sunacak ilçeler, coğrafya, karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu bağlantılarıyla ilgili detaylar gösterip iletişim numaralarını sağlayacaktır. Siz de web sitesinin sizlere sunduğu bu bilgiler sayesinde hem gece otogarda mahsur kalmaktan kurtulacak hem size kalan bu zamanı en iyi şekilde değerlendirecek, bir sonraki seferinize kadar olan bu vakti en sağlıklı ve yapıcı şekilde değerlendirmeye başlayacaksınız.

 

1 Comment

  1. BiletallBlog

    benim bu yazıya bi 5 ay önce denk gelmem gerekirdi 🙂

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.