Kışın Otobüs Yolculuğu Yaparken İzleyebileceğiniz 10 Film

Uzun bir otobüs seyahatine çıkacaksanız yolculuğunuzun huzurlu geçmesini istersiniz. Genel olarak yolun nasıl bittiğini anlamadan geçmesini isteriz. Özellikle otobüste uyuyamayanlardansanız yolculuğunuzu keyifli hale getirmek için film izlemenizi tavsiye ederiz. Koltuklardaki ekranlarda her filmi genelde bulamazsınız ancak yolculuk öncesi flash belleğe yükleyip getireceğiniz filmler sıkıcı yolculuğu kurtaran şey olabilir. İşte bu kış günlerinde otobüsle yolculuk ederken izleyebileceğiniz 10 filmi sizin için derledik:

Ye Dua Et Sev (2010) IMDb 5.6

Uzaklara giderken izleyebileceğiniz bu film Elizabeth isimli, zor bir boşanma süreci geçirmiş bir kadının hikayesini anlatır. Boşandıktan sonra kendini bunalıma girmiş, umutsuzlaşmış, dağılmış olarak bulan Elizabeth kendini toparlamak için uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Bu yolculuk daha sonra İtalya, Endonezya ve Hindistan’I da içine alan büyük bir dünya turuna dönüşecektir.

Kumsal (2000) IMDb 6.6

Leonardo Di Caprio’nun oynadığı Amerikalı Richard’ın Tayland yolculuğunu anlatan filmde Richard her dönem bir yenilik aramaktadır. Sahte olduğunu düşündüğü dünyasından ayrılma arzusuyla yola çıkar. Hindistan’da tanışacağı Fransız çift ile ilaç kullanımından dolayı çökmüş görünen yaşlı bir seyyah ile tanışır. Bu yaşlı adam onlara daha önce turistler tarafından keşfedilmemiş adeta saklı bir cennetten, kumsal adasından bahseder.

Son Yolculuk (2008) IMDb 7.1

Yaşamak için iki senenizin kaldığı söylenseydi bu sürede ne yapardınız? One Week genç bir öğretmen olan Joshua Jackson’ın canlandırdığı Ben karakterine konulan kanser teşhisi nedeniyle sadece 2 yıl ömrü kaldığını öğrenir. Bu andan itibaren bir motosiklet edinip bütün hayatını geride bırakır ve Toronto’dan Vancouver’a bir hafta sürecek bir seyahate çıkar. Bu 4500 kilometrelik yolculukta kendisiyle hesaplaşma fırsatı bulan Ben’in düşüncelerindeki değişimi ve geçmişiyle hesaplaşmasını anlatan bir yol filmidir.

Biletall.com’dan En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Dikey Limit (2000) IMDb: 5.8

Peter ve Annie isimli iki uzman dağcının hikayesini anlatan film tamamen beyazlar içinde geçer. Bu iki genç babalarını bir kazada kaybetmiştir ve bu kazadan sonra Annie babasının peşinden gitmek istediği için dağcılığa daha da sıkı sarılırken, Peter dağcılığı bırakıp fotoğrafçılığa başlamıştır. Kazadan yıllar geçtikten sonra bu iki kardeş K2 dağı tırmanış kampında karşılaşırlar. Ekip tırmanmaya başladıktan birkaç saat sonra hava bozmaya, kar yağmaya başlar. Annie’nin de içinde bulunduğu ekip geri dönün tavsiyesini dinlemez ve zengin iş adamı Vaugh dağcı ekibini daha fazla para teklif ederek devam etmeye ikna eder. Uyarıları dinlemeyen ekip dağda mahsur kalır ve ekibi kurtarmak tırmanışa karşı çıkan Peter’a düşer ancak bu o kadar da kolay değildir.

Şimdi Ya Da Asla (2007) IMDb 7.4

Edward Cole çok zengin bir işadamı, Carter Chambers ise mavi yakalı bir araba tamircisidir. Birbirinden tamamen farklı hayatları olan bu iki insanın hayatı aynı hastane odasında kalmalarıyla kesişir. Birbirlerinin iki ortak noktasını farkederler: Ölmeden önce yaşamlarının kalan günlerini bugüne kadar yapmak istediklerini gerçekleştirerek geçirmek. Beraber çıktıkları araba yolculuğuyla birbirine yaklaşır, dost olur ve ölmeden önce yapmak istedikleri şeyleri hayatı dolu dolu yaşayarak gerçekleştirirler.

Makas Eller (1990) IMDb: 8.0

Zamanın birinde yüksekçe bir yerde bulunan kalede en önemli buluşunun ismi Edward olan bir mucit yaşar. Ancak mucidin beklenmedik vefatı ile çalışmaları yarım kalır. Mucit bulunduğunda kollarının yerinde bıçak gibi metal parçaları bulunuyordu. Edward, hoşgörülü ve iyi niyetli bir Avon kadını ile tanıştı ve kadın onu ailesinin yanına birlikte yaşamak için götürdü. Böylece Edward Suburbia adlı fantastik cennette heyecan dolu maceralara atıldı.

Kış Uykusu (2014) IMDb: 8.9

Filmin başrolündeki Aydın emekli olmuş eski bir tiyatro sanatçısıdır. Tiyatroyu bırakınca ona ailesinden kalan Kapadokya’daki küçük bir butik otelin başına geçmek için memleketine döner. Aydın’ın İstanbul’dan sonra geldiği bu küçük yerdeki hayatı kış uykusuna benzetilir. Sessiz ve gözlerden uzak olan bu oteldeki günlük yaşamı bazen bir yerel gazeteye köşe yazısı göndererek, bazen de yıllardır yazmak istediği kitabı yazmaya nasıl başlayacağını düşünerek geçer. Bu küçük yerdeki hayatında sadece iki kadın vardır; bunlardan ilki ona son zamanlarda soğuk davranan Nihal ve eşinden ayrıldıktan sonra yanına yerleşin kız kardeşi Necla. Cannes Film Festivali’nde Altın Palimiye’yi kazanan filmin başrollerinde Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ oynuyor.

Çöldeki İzler (2013) IMDb 7.2

Film olağanüstü görüntü efektleriyle heyecan dolu bir seyahati beyaz perdeye yansıtırken bir yandan feminizme ve bir yandan filmin geçtiği bölge nedeniyle sömürgeciliğe de değiniyor. Filmin yönetmeni John Curran’ın 80’li yıllarda keşfettiği Robyn Davidson kitabından uyarlanan filmde genç bir kadının kendisini tanımak, yüzleşmek için çıktığı seyahati etkileyici biçimde anlatıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Şey (1982) IMDb: 8.2

Kuzey kutbunda bir kurt köpeğini takip eden Norveçli bilimadamları Amerikan Araştırma Üssü’nde anlaşılmaz bir biçimde ölmüşlerdir. Bu bilimadamlarına ne olduğunu merak eden Amerikalı bilimadamları da bölgeye gelip neyin ölümlerine sebebiyet verdiğini araştırmak isterler. Olay yerine ulaştıklarında karşılaştıkları tüyler ürperticidir. Burada bir ceset bulan bilimdamları naaşı otopsi yapmak için götürmek isterler ama bu “şey” olağanüstü bir şekilde ürkütücüdür. Bir John Campbell öyküsü olan “şey” John Carpenter’ın yönettiği sinemanın kült fimlerinden biridir.

Tibet’te Yedi Yıl (1997) IMDb 7.0

İkinci Dünya Savaşı sırasında ülkesi Avusturya’yı terk edip Tibet’e gitmeye karar veren Heinrich Harrer’ın hikayesi. Himalayalar’a giden Heinrich Tibet’te genç dini lider Dalai Lama’yla tanışır ve onunla tanıştıktan sonra Çin hükümetinin Tibet halkına zalimane davranışlarına şahit olur. Dalai Lama da sadece toplumunun özgürlüğünü ve şerefini korumak ve Harrer’In da katkısıyla kendisini geliştirmek istemektedir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.