Otobüs Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Nokta

Otobüs yolculuğu, birçok alternatifine rağmen hala ülke çapında en çok tercih edilen ulaşım şekillerinden birisi. Hem birçok noktaya ulaşım imkanı ve sık sefer sağlaması, hem de fiyat olarak uygun olması otobüsü karayolu ulaşımında en çok kullanılan taşıma yöntemlerinden biri haline getiriyor. Peki ya yolculuk yapacağınız otobüs firmasını seçerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Okuyucularımız için derledik.

1. Semt servisi imkanları

İlk olarak otobüs firmasının özellikle büyük şehirler için şehir içi servisi imkanı sağlayıp sağlamadığı araştırılmalı. Büyük şehirde gitmek istediğiniz semte ulaşımın daha küçük illere oranla zor olabileceğini ve otobüslerin varış saatinin de değişkenlik gösterebileceğini göz önüne alırsak, örneğin; Ankara’dan İstanbul’a varış saati 02:00 olan bir otobüs seferinde firmanın yolculara şehir içi semt servisi sağlıyor olması muhakkak bir artı olacaktır.

2. Müşteri yorumları ve memnuniyet oranı

Otobüs firması tercih ederken daha önce yolculuk yapmadığınız bir firmadan bilet almayı düşünüyorsanız; ilk yapmanız gereken kullanıcı yorumlarını inceleyip, firma ile ilgili aşağı yukarı bir fikir edinmektir. Hiç bilmediğiniz bir firma ile yolculuk edecekseniz memnuniyetiniz açısından mutlaka önceden bir fikir sahibi olmanız faydanıza olacaktır. Seçtiğiniz firmanın hizmetlerinden büyük oranda memnun kalmanız imkan dahilindeyken, hayatınızın en uzun yolculuğunu geçirmeniz de gayet olasıdır. Bu sebeple, o firma ile daha önce yolculuk yapmış kişilerin memnuniyet oranları ve yorumları kararınızı verme sürecinde muhakkak etkili olmalıdır.

3. Araç filosunun yeni ve bakımlı tutulması

Yolculuğunuzun konforu ve sizin güvenliğiniz açısından firmanın araç filolarını düzenli olarak yenilemesi ve genel bakımlarını yaptırıyor olması çok önemlidir. En küçük bir ihmalin onlarca kişinin hayatını tehlikeye düşürme ihtimali olduğu göz önüne alındığında, yolculuk yapacağınız otobüs firmasını seçme aşamasında yine olmazsa olmaz kriterlerden biri de, firmaya ait araç filosunun yeni ve bakımlı tutuluyor olmasıdır.

4. Kolay ve hızlı bilet erişimi

Yolculuk yapacaksınız ve bilet almak için en kolay hangi firmalara ulaşabiliyorsunuz?  Otobüs firması seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de, firmanın kolay ve hızlı erişilebiliyor olmasıdır. Firmanın online satış hizmeti sunuyor olması, müşterinin oturduğu yerden bir tıkla yolculuk etmek istediği sefer bilgilerine ulaşıp, bilet satın alma işlemini gerçekleştirebilmesi büyük bir avantajdır. http://www.biletall.com.tr ‘de bulunan; yaklaşık +150 otobüs firması ile özgürce gitmek istediğiniz yurt içi gidiş noktasını seçip, istediğiniz tarihi aratarak; tüm otobüs firmalarının en ucuz otobüs bileti seferlerini listeleyebilir, size uygun otobüs bileti için online rezervasyon yapabilir veya satın alabilirsiniz.

5. Mola hizmeti ve araç içi servis

Yolculuğunuzun konforlu geçmesi ve memnuniyetiniz açısından dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan bir diğeri de; firmanın araç içi servis hizmetlerinin yeterli olup olmamasıdır. Host, hostes ve kabin içi tüm görevlilerin güler yüzlülüğü, yolculuk süresince araç içinde yapılan sıcak ve soğuk ikramların yeterliliği, artık hemen hemen tüm araçlarda bulunan internet ve şarj hizmetlerinin sağlanıp sağlanmadığı bilgisi de yolculuk yapacaklar için firma seçiminde büyük rol oynamaktadır. Bunların yanında firma, yolcularının yeme içme, tuvalet ve bunun gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceği, yeterli mola süresini de sağlıyor olmalıdır. Mola verilecek tesislerin özenle seçilip seçilmediği, tesiste yolcuların rahatça ihtiyaçlarını giderilebileceği market, temiz tuvalet, restoran gibi tüm imkanların bulunup bulunmaması ve yolcuların bu hizmetlerden memnunluğu keyifli bir yolculuk için olmazla olmaz kıstaslar arasındadır.

6. Fiyat ve performans

Ve tabii ki bilet alacağımız firmayı seçme aşamasında kararımızı etkileyen en büyük etkenlerden bir diğeri de, firmanın fiyat performans açısından uygun olup olmamasıdır. Eğer firma, yukarıda da bahsettiğimiz otobüs firması seçiminde olmazsa olmaz noktalarda eksiklik gösteriyor fakat buna rağmen saat ve tarih bakımından benzer sefer bilgileri baz alındığında diğer firmalara oranla daha yüksek bir fiyat ile karşımıza çıkıyor ise elbette ki bu firmadan otobüs bileti almamız çok da mantıklı bir seçim olmayacaktır. Muhakkak ki herhangi bir satın alma işleminde müşterinin dikkat ettiği en önemli faktörlerden biri fiyat performans bakımından uygunluk ve orantılılıktır. Bu bakımdan yolculara mümkün olabildiğince uygun fiyat sunulurken yine mümkün olduğunca yüksek kalite ile hizmet verilmesi yolcunun firmayı tercih etmesinde çok büyük bir rol oynayacaktır.

Biletall.com’dan Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.