Hangi Maske Tipi Ne İşe Yarar? Hangisini Ne Zaman Takmalıyız?

Pandemi dönemi devam ederken, seyahatlerimizde, sosyal hayatlarımızda ve çalışma hayatlarımızda vazgeçilmezimiz haline gelen ve Hijyen + Sosyal Mesafe ile birlikte en önemli üç kuraldan biri olan Maske Kullanımı ile ilgili, hala kafasında soru işaretleri olanlar mevcut. Biletall ekibi olarak hangi tip maskenin ne işe yaradığı ve nasıl kullanıldığı konusunda bilgileri sizler için derledik.

Pandemi sürecinde hangi maske tercih edilmeli?

Hangi maske tipi ne işe yarar?

Pitta Maske

Pıtta maske, poleni engelleme işlevine sahip bir maske çeşididir. Daha konforlu olduğu ve daha iyi göründüğü için tercih edilen ‘pitta maske’ korona virüsün yayılmasını engellemiyor ya da çevredeki virüslerden sizi korumuyor.

Cerrahi Maske

Kullanıcının ağzı ve burnu ile yakın çevredeki virüsler arasında fiziksel bir bariyer oluşturan, yüze gevşek oturan, farklı kalınlıklarda ve farklı malzemelerle yapılan, kişiye özel. tek kullanımlık bir maske çeşididir.

N95 Maske

Havadaki partiküllerin çok verimli bir şekilde fıltrelenmesi için tasarlanmış bir cihazdır. Gazlara veya buharlara değil, yalnızca partiküllere karşı koruma saylar. Doğru şekilde takılırsa, havadaki küçük partiküllerin en az% 95’ini bloke ederek sağlık çalışanlarının mikroplardan korunmasına yardımcı olabilir.

Kağıt Maske

Bu maskelerde filtre katmanı bulunmadığı için ne koronavırüsün bünyeye girişini engeller ne de bünyeden çıkışını. Sağladığı korumanın minimum seviyede olduğunu hatırlamak gerekiyor. Salgın süresince en az etkili olan kağıt maskeyle dışarı çıkmak pek de akıllıca olmayabilir.

Ev Yapımı, Bez Maske

Marketler, pazarlar gibi halka açık yerlerde kullanım için önerilir. Ev yapımı maskeler, CDC’ye göre bandana ve kahve filtresinden dikilebilir, kesilebilir veya şekillendirilebilir. Maskeler rutin olarak yıkanmalıdır.

Seyahat Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sosyal mesafemize dikkat etmek, ellerimizi sık sık bol so ve sabun ile yönergeler doğrultusunda yıkamak gibi kurallar seyahatlerimiz sırasında da geçerli. Seyahatlerinizde yanınızda yedek maske ve taşınabilir el dezenfektanı bulundurabilirsiniz. Mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak durmaya ve kişisel eşyalarınızı bir başkasıyla paylaşmamaya dikkat edebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.