Karantinada İzlenecek En İyi Gezi Ve Doğa Belgeselleri

Covid-19 virüsü tüm Dünyayı etkilemiştir. Tüm dünya genelinde belli bir karantina uygulamasına geçilmiştir. Bu virüs sürecinde hepimiz evlere kapanıp verimli bir karantina süreci geçirmeyi hedefledik. Karantina sürecinde kimisi okuyamadığı kitaplarını bitirmeyi, kimisi izlemediği filmleri izlemeyi, kimileri de hobilerini geliştirmeyi planladı. Biz de sizler için karantina sürecinde izleyebileceğiniz en iyi gezi ve belgeselleri araştırdık.

Blue Planet 2

En iyi doğa belgesellerinin başında gelen Blue Planet II, tam 4 yıl süren çekimleriyle büyük bir prodüksiyondur. 125 farklı çekim açısı kullanılmıştır. 6000 saat su altı çekimiyle 7 bölümlük mini belgesel serisidir. Seslendiren David Attenborough, denizaltında daha önceden hiç görülmemiş canlıları ve onların yaşamlarını bizlere sunmaktadır. IMDb ’si 9,7 olan bu muhteşem belgesel, başyapıt olacak türdendir.

Planet Earth 2

BBC’nin dünya konusunda en kapsamlı doğa ve seyahat belgesi olan Planet Earth’ ün ikincisidir. 2016 yılında yayınlanmıştır. 11 bölümden oluşan doğa ve belgesel serisidir. David Attenboroughtarafından seslendirilmiştir. Dünyanın büyüklüğünü ve güzelliklerini gözler önüne seren bu harikulade belgeselin IMDb’si 9,6dır. Dolu dolu olan bu belgesel, izlenecekler listesinde başlarda yer almaktadır.

Expedition Happiness

Film yapımcısı ile müzisyen kız arkadaşının eski bir okul otobüsünü alıp karavana dönüştürmesiyle Kuzey Amerika’yı bir uçtan öbür uca gezisini konu edinen belgeseldir. 2017 yılında yayınlanan belgesel 1 saat 35 dakika uzunluğundadır.

MontyDon’s ItalianGardens

Bahçıvan ve yayıncı olan Monty Don’un, İtalya’nın en ünlü bahçelerini gezerek izleyicilere sunduğu 2011 yapımlı belgeseldir. 4 bölümden oluşmaktadır. Monty Don, en ünlü bahçeleri gezerken özel izin ile halka açık olmayan önemli yerleri de göstermektedir

Footprints

The Path of Your Life: 2015 yapımlı belgesel, Arizona’dan yola çıkan 10 adamın dünyaca ünlü 500 mil uzunluğunda Santiago Yolu’ndaki maceralarını konu edinmektedir. Belgesel, Fransa’da başlayıp İspanya’nın Santiago de Campostela şehrinde sona ermektedir. 40 gün süren 800 kilometrelik bu uzun yolculuk, harika görüntülerle doludur.

An IdiotAbroad

 

Ünlü mizahçı ve aktörler RickyGervais ve Stephen Merchant tarafından dünya gezisine ikna edilen Karl Pilkington’un maceralarını konu alan belgesel, komedi türünde belgesel arayanlar için bire bir. Gezdirirken güldüren tarzıyla 2010 yılında yayınlanmaya başlayan belgesel 3 sezondan oluşmaktadır.

Frozen Planet

En iyi doğa belgesellerinden biri olan Frozen Planet, 2011 yılında yayınlanmıştır. David Attenborough tarafından seslendirilmiştir. Yapımcılığını BBC’nin üstlendiği belgesel, Arktik ve Antarktik bölgesinde geçmektedir. 3 yıl süren çekimleriyle, 7 bölümden oluşmaktadır. Balina, penguen ve kutuplarda yaşayan diğer canlıların hayatı ve yaşam mücadelesi konu edilmiştir. Buzullarla kaplı bu gizem dolu belgesel, mutlaka izlenmesi gerekenler arasında çoktan yerini almıştır.

Conan Without Borders

Talk show program sunucusu ConanO’Brien, dünyanın dört bir yanına yaptığı seyahatlerden oluşmaktadır. 2018 yapımlı her biri 40 dakikadan oluşan 8 bölümden oluşmaktadır. Güney Amerika, Japonya, Küba, Afrika, Güneydoğu Asya, Amerika ve Avrupa’yı gezen Conan, gezdirirken güldürmektedir.

Dark Tourist                  

Gazeteci David Farrier tarafından sunulan 2018 yapımlı belgesel dizisidir. 8 bölümden oluşmaktadır. Bilinen belgesellerin aksine farklı bir içeriği vardır. David Farrier, herkesin gittiği yerlere gitmek yerine kimsenin cesaret edemediği korkunç ve tehlikeli yerlere gitmektedir. Meksika’da Aziz Ölüm Tarikatı’nın kurucusuna gidip onlarla şeytan çıkarma ayinine katılması bu değişik maceralarından birisidir.

Kaynakça

  • https://www.bbcasia.com/shows/blueplanet2/
  • https://davidcolephotographyblog.com/2019/12/05/planet-earth-2-hypothesis/
  • https://www.amazon.com/An-Idiot-Abroad-Season-1/dp/B004WYXK2U
  • https://www.amazon.com/Frozen-Planet-Season-1/dp/B00APE12ZS
  • https://usa.newonnetflix.info/info/80127764
  • https://gardeningandcookingvideos.blogspot.com/2016/05/monty-dons-italian-gardens-rome-ep1.html
  • https://www.amazon.com/Conan-Without-Borders-Season-1/dp/B01N1Q7C58
  • https://www.youtube.com/watch?v=tWXiuEprqd4&ab_channel=AntonioRizzo
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.