Mezuniyetinizi Kutlamak İçin Alternatif Etkinlikler

İlkokul, ortaokul, lise, üniversite derken yıllar geçmiş bir bakmışsınız o büyük gün gelmiş çatmış: Mezuniyet! Öğrenim hayatınızı birlikte geçirdiğiniz, acı tatlı, iyi kötü zamanlarınızı birlikte yaşadığınız, vizelerde, finallerde birlikte dirsek çürüttüğünüz ve birlikte hayaller kurduğunuz arkadaşlarınızla vedanızı alışılagelmiş mezuniyet baloları dışında daha farklı bir şekilde gerçekleştirmek istemez misiniz? Bunun için size bazı alternatifler sıraladık.

1. Paintball’ a Gidin

paintball

Kısaca tanıtmak gerekirse Paintball, renkli boyalarla doldurulan tabancaların ve bazı ekipmanların kullanıldığı, heyecan ve macera dolu bir spordur. Açık havada gerçekleştirilen bu spor için, çoğu şehir merkezleri dışında olan özel sahalar ve tesisler oluşturulmuştur. Bazı işletmeler ek olarak mangal, restoran ve kendin pişir kendin ye gibi hizmetler de sunmaktadır. Takımınızı oluşturup rezervasyon yaptırmanız yeterli. Bu renkli etkinlikle harika vakitler geçirebilir, mezuniyetinizi oldukça eğlenceli ve sıra dışı bir şekilde kutlayabilirsiniz.

2. Konsere Gidin

konser

Bir kutlama müziksiz düşünülemez. Zevkleriniz ne kadar çeşitlilik gösterirse göstersin bu özel günde ortak bir paydada buluşabilir, her zevke hitap edecek bir organizasyonla mezuniyetinizi unutulmaz bir hale getirebilirsiniz. Sevdiğiniz bir sanatçının veya bir müzik grubunun şarkılarına hep bir ağızdan eşlik edip, bu özel günde doyasıya eğlenebilirsiniz.

3. Lunaparka Gidin

lunapark

7’den 70’e her yaşa hitap eden, eski zamanlardan beri insanların vazgeçilmez eğlence yerlerinden olan lunaparkları mezuniyetinizi kutlamak için de bir seçenek olarak düşünebilirsiniz. Atlı karıncalar, çarpışan arabalar, dönme dolap, ahtapot ve daha niceleri… Günümüzde çok daha farklı oyuncaklarla ve aletlerle zenginleşen lunaparklar, eğlenceli ve çılgın bir kutlamaya ev sahipliği yapabilir.

4. Piknik Yapın

piknik

Güzel bir orman gezintisinin ardından bol oksijenli bol ağaçlı bir alanda mangalımızı yapıp, piknik sepetindeki lezzetli poğaçaları yedikten sonra göl kıyısında küçük bir gezinti yapmak… Piknik, keyifli bir mezuniyet geçirmek için harika bir alternatif olarak düşünülebilir. İsterseniz piknik yapmak için ayrılmış özel mesire yerlerini tercih edebilirsiniz.

5. Davullu, Zurnalı Halay Çekin

Klasik bir mezuniyet balosundan ziyade düğünlerdeki havayı aratmayacak bir kutlama yapmak hiç de fena bir fikir değil. Ünlü Türk düşünür Mahmut Tuncer’e atfedilen sözde olduğu gibi; “Bana bir mendil verin, dünyayı yerinden oynatayım!” 🙂 diyenlerdenseniz, bu kutlu günde davulun, zurnanın ve halayın tadını çıkarın.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.