Online Gezebileceğiniz 7 Müze

Türkiye’nin ve Dünya’nın en çok ziyaretçi çeken müzelerini online olarak gezmekte mümkündür. Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle illa müzelere gidip gezmek zorunda kalmıyoruz. Online olarak müzeler ziyaret edilebilmektedir. Eserleri online olarak inceleyebilmekteyiz. Biz de sizler için bu müzelerin araştırmasını yaptık.

Ayasofya Müzesi

Dünyanın en ihtişamlı, en görkemli yapılarından biridir. Turistlerin en çok ziyaret ettiği mekânlardan bir tanesidir. İstanbul’da yer almaktadır. Günümüzde cami olarak kullanılmakta olan Ayasofya, yıllarca müze olarak kullanılmış ve ziyaret edilmiştir. Sizler de İstanbul’a gitmeden evinizden online olarak Ayasofya’yı gezebilirsiniz.

Doğa Tarihi Müzesi

Londra’nın ücretsiz müzeleri arasında yer almaktadır. Oldukça büyük ve ihtişamlıdır. Londra’ya gittiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz. Müzede hayvanlar, madenler, mineraller, bitkiler sergilenmektedir. Binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bir müze olmasının yanında aynı zamanda da yürüttükleri bilimsel çalışmalarla da bilinmektedir. Dinozorlar bölümü, yeşil bölüm, mavi bölüm, kırmızı bölüm gibi bölümleri vardır. Evinizden online olarak Doğa Tarihi Müzesi’ni gezebilirsiniz.

Salvador Dali Müzesi

İspanya’nın Katalonya bölgesinde yer almaktadır. Ünlü ressam Salvador Dali’nin eserleri sergilenmektedir. Adeta Dali’nin hayatını sergilemektedir. Aynı zamanda müzenin içinde Dali’nin mezarı yer almaktadır. Sizlerde evinizden Salvador Dali Müzesi’ni gezebilirsiniz.

Britanya Müzesi (The British Museum)

The British Museum Londra’da yer almaktadır. Kuruluşu 1700’lü yıllara dayanmaktadır. İçinde eski çağdan ürünler yer almaktadır. Britanya Müzesi etnografya özelliğine sahiptir. Neredeyse 8 milyondan fazla ürün içerisinde yer almaktadır. Koleksiyonlar dört ana bölümden oluşmaktadır. Madalyalar bölümü, çizimler bölümü gibi değişik bölümler yer almaktadır.

Vatikan Müzeleri

Müze, Roma’da sanatın kalbi olarak adlandırılmaktadır. Mimari açıdan mükemmelliğe ulaşmış bir yapıdadır. Resim, heykel gibi plastik sanatlar müzenin içerisinde yer almaktadır. Tabi ki de en başta tarihi unsurlar yer almaktadır. Müzeye girmek için saatlerce sıra beklemenize gerek yok. Online olarak evinizden müzeyi istediğiniz zamanda, istediğiniz saatte ziyaret edebilirsiniz.

Louvre Müzesi

Dünyanın en etkileyici müzelerinden biridir. Kayıtlara geçmiştir. Louvre Müzesinde neredeyse 350 binden fazla eser bulunmaktadır. Aslında ilk başlarda bu müze kale olarak kullanılmaktaydı. Daha sonra saray olarak kullanılmaya başlanmıştır. Louvre Müzesi resim, heykel ve dekoratif eserlerin sınıflandırılmasıyla yapılan bölümlerden oluşmaktadır.  Müzenin en önemli eserlerinden biri de Mona Lisa tablosudur. Sizde evlerinizden müzeyi online olarak ziyaret edebilirsiniz.

Solomon R. Guggenheim Müzesi

Frank Lloyd Wright tarafından 1943 yılında tasarımına başlanmıştır. 1959 yılında da tasarımı tamamlanmıştır. Dış cephesi gökyüzüne doğru kıvrılarak yükselen beyaz betonarme silindirlerden oluşmaktadır. İçerisinde eşsiz bir atmosfer yer almaktadır. Yapısı bakımından sizi etkilemektedir. Müzede ilk karşımıza çıkan ortadaki 28 metre yüksekliğindeki meydandır. Müze Amerika’da yer almaktadır. Sizlerde evlerinizden online olarak bu müzeyi gezebilir, içerisindeki eserlere şahit olabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.